Океан от усилие за сваляне на кг

Темата е заключена.

03.07.12
17:41

Привет и от мен,

Малко инфо и за моята персона:
1. Име - Анжи;
2. Кг - 60
3. Височина -162

Проблеми с килограмите рядко съм имала, поддържала съм 50-52 кг. Винаги съм тренирала кога активно, кога не, зависеше от обстоятелствата. Преди 3 години реших да откажа цигарите, нямах проблеми със спирането, но пък възникнаха прблеми с хапването и оттам оп... 10 кг горница. Почна се с четенето, ровенето, търсенето на най-доброто за мен, драстични диети, които явно си дадоха отражение.  През последната година и половина настъпиха хормонални проблеми, липса на редовен менструален цикъл, безъние, поддуване на корема. Опитвам се да се храня здравословно и всичко това да го съчетая с добра физическа активност - звучи уж модерно и добре. Ефект ммм никакъв - клатещи бедра, мазен корем и паласки т.е всички проблеми познати на дамите. Та така не мога да открия вече 3 година “ключа към бараката”.

Дайте съвет, къде бъркам?  - хранителен режим, физическа активност или........и аз вече незнам

Ето и как се храни Анжи:

1. Сутрин - пия чаша топла вода, последвана от кафе с нискомаслено мляко.
Закуската обикновено е плод или 2 л. овесени ядки с ленено семе + извара;

2. Обяд /12:30 -13 часа/
- салата + месо или риба на скара;
- миш-маш /2 яйца без мазнина/;
- боб, леща чорба, пилешки супи, тиквички, броколи /задушени/ - менюто е нещо от изброените;

3. Следобедна закуска /между 15-16 часа/ - нещо от изброение
- плод
- кисело мляко;
- ядки;
- извара с моркови или пресни чушки;

4. Вечеря /между 18 -19 часа/
- от избрените на обяд

Принцино хляб не ям от година, в редки случаи мога да хапна домашна баница със сирене или геврек. Обичам много плодове и зеленчуци, мога да ям само тях. Дори имаше един преиод в който, консумирах само това.
Физическата активност е обикновено сутрин към 8 часа или вечер преди вечеря. Ако имам възможност и сутрин и вечер.
Обикновено бягам около 4 км. Упражненията, които правя са аеробни, пилатис  - взаимставни са от видео сайтове в интернет на професилано занимаващи се със спорт личности.
В момента имам проблем с глезена /счупен / и немога да спортувам активно, ако имате препоръки и идея за някакъв спорт или упражнение, ще ви бъда благодарна.

Това е в общи линии, разчитам на вашето включване, съвети и градивни препоръки.

Предварително Ви благодаря!
Анджи

Като за начало започни да четеш само от този сайт :) Сериозен съм.
Почти всичко, което знаеш за здравословното хранене е грешно.
1. Яж 3-4 пъти на ден.
2. Яж повече. Това хранене е за първокласници.
3. Не изключвай мазнините от менюто си. Дори напротив - предлагам те да са най-голямата част от калориите, които поемаш. Приемай ги под формата на зехтин, краве масло, сланина (да, сланина!) и мазни меса и риби. Виждам, че обичаш плодове - яж авокадота.
4. С тези аеробни тренировки трудно ще качиш мускул. Предлагам да включиш 2-3 силови тренировки в седмицата.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 03.07.12 17:56.

03.07.12
19:13

Ако има хормонални проблеми, трябва да се прегледаш при специалист

04.07.12
03:36

казано от Кристиян Дончев на 03.07.12, 17:53:

Като за начало започни да четеш само от този сайт :) Сериозен съм.
Почти всичко, което знаеш за здравословното хранене е грешно.
1. Яж 3-4 пъти на ден.
2. Яж повече. Това хранене е за първокласници.
3. Не изключвай мазнините от менюто си. Дори напротив - предлагам те да са най-голямата част от калориите, които поемаш. Приемай ги под формата на зехтин, краве масло, сланина (да, сланина!) и мазни меса и риби. Виждам, че обичаш плодове - яж авокадота.
4. С тези аеробни тренировки трудно ще качиш мускул. Предлагам да включиш 2-3 силови тренировки в седмицата.

Кристиан благодаря ти за отговора. :)
За сайта, правя го вече - запознавам се и го чета обстойно. В момента чета и препоръките ти, само да вмъкна, принципно гореспоменатите мазнини намират място в менюто ми, е с малки изключения, като краве масло и сланина де.
Въпроса ми е, аз с повишена консумация на мазнини, не увеличавам ли теглото си?
За силовите тренировки съм съгласна, но предвид счупения ми глезен, към момента няма как да се случи. Ако може да ми предложиш някаква идея какви упражнения да правя за момента, ще ти бъда благодарна.  Предложи ми някакъв режим на хранене, съчетан с тренировка ж домашни условия?

Поздрави!
Анджи

04.07.12
03:46

казано от Lachezar Tomov на 03.07.12, 19:13:

Ако има хормонални проблеми, трябва да се прегледаш при специалист

Привет Лъчезар,

За хормоналните проблеми, специалисти съм посетила и то не един. Уж проблема е овладян и в момента всичко е ок. Мнението е, че в резултат на това рязко напълняване от 10 кг е настъпил хормонален дисбаланс, но след като организма се пригодил към кг, хормоните за влезнали в норма. Предстоят още неща за доизясняване....

Мерси за отговора, детенцето което е в скутати е голямо сладурче.:)

Ако смяташ, че може да ми дадеш друг съвет, отново ти благодаря.

04.07.12
07:38

казано от angelina genova на 04.07.12, 03:36:

За силовите тренировки съм съгласна, но предвид счупения ми глезен, към момента няма как да се случи.
Поздрави!
Анджи

е ти бягаш 4 км със счупения глезен пък те е страх от силовите, които ще го натоварят...хм никак. По скоро не бягай, а прави нещо друго аеробно + силови тренировки

04.07.12
16:03

казано от diva 97 на 04.07.12, 07:38:

казано от angelina genova на 04.07.12, 03:36:

За силовите тренировки съм съгласна, но предвид счупения ми глезен, към момента няма как да се случи.
Поздрави!
Анджи

е ти бягаш 4 км със счупения глезен пък те е страх от силовите, които ще го натоварят...хм никак. По скоро не бягай, а прави нещо друго аеробно + силови тренировки

Привет Дива :)

Еее, не съм чак толкова смела да бягам 4 км със счупен глезен. За силовите тренировки не ме е страх, радвам се че за пореден път ме съветвате да подходя силово и аеробно, явно там ми е проблема че не свалям кг и начина на хранене или бъркам...............?

Усмивки!

05.07.12
05:44

Днес сякаш прекалих с храненето :)
Та какви ги свърших:

Сутрин
8:00 часа - пилатис 15 мин;
10:00 - закуска - омлет+чаша кафе с малко мляко;
11:30– 40 мин тренировка за горна част тялото с участие на гири, упражнение за корем и бедра;
14:30 - късен обяд - салата ругла с 200 гр телешка паржола + чаша бяло вино;

17:30 Еййй тука вече се изкуших и “натрупах тлъстини” с  хапване на американски пай от ягоди с топка сладолед
/все пак е 4 юли/.

Когато хапна въглехидрати /особено сладко се започва един ужас и самообвинение, /защо ти трябваше и т.н/. На другия ден правя разтоварване - цял ден съм или на кисело мляко, плодове или салати. Правилно ли е според вас това?

Т.е утре да се разтоварвам ли откъм храна, да спортувам повече или........, как да процедирам в такива случаи?

Имам едно друго питане, забелязала съм,че когато хапвам салата с месо, риба - яде ми се повече и ми се прияжда сладко /което е малко нетипично за мене/. На какво се дължи това?
По-принцип сладко рядко ям, в месеца 1 най-много 2 пъти.

Изкажете мнение и дайте съвет? :)

казано от angelina genova на 05.07.12, 05:44:

Днес сякаш прекалих с храненето :)

Не си съвсем точна, защото храната не е чак толкова много - една пържола и един омлет (не е ясно с колко яйца, предполагам не повече от 2). Напротив - малко е. Салатата е ОК и е важна, но нека не я броим към храните. Ето грешките ти:
- въглехидратите ти за деня са само прости (от пая със сладолед)
- няма грам мазнини
- белтъчините също не достигат
- последното ти хранене за деня е в 17:30
- последното ти хранене за деня е изцяло с неподходяща храна

Когато хапна въглехидрати /особено сладко се започва един ужас и самообвинение, /защо ти трябваше и т.н/. На другия ден правя разтоварване - цял ден съм или на кисело мляко, плодове или салати. Правилно ли е според вас това?

Категорично НЕ е правилно. Няма такава логика, не влизай в този филм.

Т.е утре да се разтоварвам ли откъм храна, да спортувам повече или........, как да процедирам в такива случаи?

Нормално количество храна с нужното качество и баланс - това хапваш на следващия ден.
Спорт - нормална доза. Не се опитвай да наваксваш.

Имам едно друго питане, забелязала съм,че когато хапвам салата с месо, риба - яде ми се повече и ми се прияжда сладко /което е малко нетипично за мене/. На какво се дължи това?

Няма такава логика. По-скоро мисли какво ядеш за деня като цяло - там е причината за този ефект.

06.07.12
01:35

Хейй Кольо безкрайно ти благодаря за съветите,

реших да се мобилизирам  и сметнах калорийния си баланс, изчислих че моя милост трябва да приема 2130 калории, от  които:
- протеини 35 %, мазнини -15% и въглехидрати 50 %

Въпроси:
Предвид височина 162, кг - 60, години - 30 - тва не е ли множко. Или отново съм в грешка?
Ако приемем, че съм изчислила всичко точно, как е добре да разпределя храната  откъм протеини, мазнини и въглехидрати и колко хранения?

След като послушах съвета ти за нормално количество храна с  нужното качество и баланс, ето какво измислих днес за меню:

8:30 - упражнение за преса и бедра - 30мин
закуска - 9 часа - кисело мляко+пчелен прашец+5 ягоди, кафе
обяд - 12:30 - 200 -250 гр. салата от червена леща + 1домат +  1 чушка + 1с.л ленено семе + 2 с.л зехтин + 2 с.л. ябълков оцет;

следобедна закуска -15:30 часа 200 гр. череши;
17 часа - 40 мин упражнение за преса и горна част на тялото’
вечеря - 18 часа - тъй като от червената леща остана почти същото количество от обяда, смятам това да е вечерята. Вместо ленено семе, ще прибавя 1 с.л сусамено.

Как е този път по-добре ли е откъм храна и спорт или отново съм фал.....?

07.07.12
21:24

Вчера 06.07.се олисах и не съм се отразила, какво направих за моето тяло:

7:30 чаша топла вода, кафе+мляко
8:00 -8:45 - аеробна трнировка за горна част на тялото, бедра, дупе, корем;
9:15 - предварително накиснати в преварена вода 2 с.л овесени ядки +1 с.л ленено семе +2 с.л извара;
13:00 - салата от маруля, домат, краставица, спанак + извара /100 гр./ + 1 пилешко бутче;
15:45 - 200 гр. череши
прпуснах тренировка - надявам се да не е фатално

18:00 - салата от морков, марул, репички, домат  + 2 с.л сусамово семе + 2 пълнени тиквички с извара, яйце, зехтин, магданоз, лук, босилек;

Към 21 часа преглъднях, обикновено последното ми хранене е най-късно до 19 часа, но.....има и такива моменти. Та 21 часа хапнах чаша кисело мляко+1 с.л пчелен прашец.

Вода - 1.5 л

Днес ........

7:30 страрирах с чаша топла вода, кафе+мляко

А забравих да споделя, мъчи ме от 2-3 дена запек, дайте съвет как да се преборя с това чудо на природата......поддуване на корема, дискомфорт, тежест ...., не ми се яде...

Реших да хапна една круша, а данно има ефект.....
Сварих си синя слива, ще изпия сиропа и ще хапна сливата.... - към 16 часа

9:00 упражнение за преса и крака;
12:30 салата маруля+половин домат+ 1л.ленено семе+ 1твърдо сварено яйце+ 1л. извара+ пуешко филе /100 гр.
15:30 - червено цвекло от консерва+ 50гр. извара;
17 :00 - ако нещо не се обърка ще направя упражнение за горна част на тялото;
18:30-19:00 - сьомга със задушени миди + салата от маруля с печена чушка, домат и морков.

Това е приятели, ако някой има мнение....и препоръки, на разположение съм! ....... :)

Поздрави!

09.07.12
18:22

Виждам, че никой не дава мнение, дали правилно подхождам към менюто си и спорта. Отразявам го на факта, че може би всеки е лятно настроен за пълен релакс, дано  причината е тази.
По отношение на целта ми за свалянето на около 5 до 7 кг, мисля че има малко забележими постижения.
Е, изисква си достта усилие и постоянство.

Менюто ми за вчера:
7:30 чаша топла вода, кафе+мляко
8:30 омлет /2 яйца+тиквички+чушка+сирене/ + 2 парчета авокадо + 4 резена домат
Закуската ме държа достта, едва към 13:00 хапнах половин грейпфурт, а късния следобяд 2 сини сливи+100 гр. сусамово семе;

16:30 аеробни упражнение - горна част на тялото+бедра;
18:30 миди на скара, гарнирани със салата от маруля+авокадо, краставица, домат, задушено в масло брюкселско зеле;

2л вода

Днес........

7:30 чаша топла вода, кафе+мляко;
8:00 аеробни упражнение - преса, крака - 30мин;
9:00 2 с. лъжици овесени ядки + 1 с.л сусамено семе+100 гр. извара - предварително заляти с топла вода;
11:00 - грейпфурт;
13:30 тиквички пълнени с извара + салата моркови, цвекло, ленено семе;
16:00 150 гр.  диня - 2 парчета;
16:30 аеробни упражнение - 30 мин;
18:00 - 18:30 - 100 гр. пилешко филе на фурна /предварително овкусено с горчица, малко бира, доматено пюре, подправки/ + 200 гр. салата маруля, авокадо, домат/ + 5 резена картофи на фурна;

Този път как ви се струва, най-вероятно се предполага, че имам пропуск или...?

Какви упражнения правиш?

09.07.12
18:50

казано от Кристиян Дончев на 09.07.12, 18:34:

Какви упражнения правиш?

Именно,кажи какво правиш в тези 30 мин. Тук има хора, които в рамките на 30 мин могат да припадат по залите от натоварване и интензивност на тренировката :D
Иначе храната мисля е ок, то в тая жега и на мен не ми се яде. Важното е да не гладуваш.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.07.12 18:51.

09.07.12
20:33

Здравейте и благодаря Ви за включавенто!

По-горе в дневника бях споменала, че в момента съм със счупен глезен.
Преди да ми се случи неприятния инцидент, физическата ми активност беше - бягане около 3-4 км почти всеки ден / в зависимост от врмето което имам - рано сутрин или късния следобяд/.  Фитнеса е табу за мен, мислила съм да опитам, но в момета съм твърде далече от България и упражненията са преди всичко в домашни условия с участие на гири и топка.

Предвид състоянието ми в момента, много се рових в нета и това което правя в момента с цел да не си навредя повторно на глезена е следното.
Ще Ви го пратя, като линкове:

http://www.youtube.com/watch?v=bph3YpQ12gA&feature=context-chv - принципно има 6 части, всеки ден правя различна част;
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Tu8AeyWlk7Q&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=CBkU2g4SkZg&feature=context-chv
http://www.youtube.com/watch?v=RiB40GFH8pI

Това е като цяло, как смятате удачен ли е варианта, ще има ли ефективност.....?

11.07.12
05:32

Малко по-късни доби 22:30, но все пак трябва да уважа дневника.....

Меню:

7:30 топла вода, кафе + мляко;
8:00 1 бр. круша. Знам, че не е най-добрия вариант, но както споменах имам проблем с перисталтиката.
9:00 аеробни упражнение - преса, бедра, дупе;
12:30 - цвекло от консерва+ пилешка гърди (60 гр.)+ 1 лъжица извара+ 50 гр. гювеч /микс от бамня, тиквички, лук, моркови, зехтин, тиквички, чушки);
15:30 диня ( 200 гр)
18:30 салата маруля + домат+ краставица+ 100 гр. извара+ 20 гр. моцарела;
20:00 съгреших с режима, апетита взе пререз - от дълго време ми се е приял царевичечен чипс и хапнах около 200 гр.

Не взехте отношение откъм тренировката, вземете някакво мнение моля Ви?

Поздрави!

31.07.12
21:23

Ето ме отново тук...
Лято е и активността във форума и по-специално  вниманието към профила и дневника малко се загуби в лятното ежедневие.

Вижте сега менюто ми и смятате ли, че има подобрение. Спрях се на НВД, изчислих си, че ми се полагат 1635 калории за деня, от които:

- 624 кал. протеини;
- 360 кал. въглехидрати;
-650 кал. мазнини;

Към момента съм 58 кг. при височина 162, свалила съм 2 кг за около месец и половина. Забелязвам, че в талията съм смъкнала, но все още мазнинките са налице, коремче, клатещи бедра и т.н.

Меню:

8:30 чаша топла вода + кафе с мляко;
9:00 - 9:50 тренировка за долна част на тялото;
- полуклек на един  крак - 10 пъти за всеки крак;
- сядане и изправяна от стол с един крак - 10 пъти за всеки крак;
- клек - 10 пъти;
- повдигане на ханша на 1 крак -  10 пъти за всеки крак;
- балетен сумо клек – 10 пъти;
- Пета към дупе – 50 пъти;       
Правя по 3 повторения.
Интервална аеробика 50/10, 6 кръга
1. Скачане на въже
2. Подскоци Звезда

10:15 - 250 гр. кисело мляко + сириел /50 гр.
13:00 - миш-маш от 2 яйца с 200 гр. листа от червено цвекло + 1 чушка;
15:30 едно парче печена тиква;
18:30 морски дарове калмари + зелена салата с домати, краставици;

1,5 л вода

Как е този път, има ли подобрение .......?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1