Дневникът на Алекс; Цел - намаляване на теглото

Темата е заключена.

21.06.12
11:29

Здравейте,

Казвам се Алекс и съм на 25 години. Височина 185см., тегло 115 кг. Цел - намаляване подкожните мазнини, намаляване на телесната маса. Мисля, че описанието дадено в една от Вашите статии ме описва най-точно:

‘Мезоморфен ендоморф:

Описание:
Ендоморфният компонент е най-висок, следван от мезоморфния. Това са хора с нисък до среден ръст, дебели кости, добре развита мускулатура, но за съжаление покрита от мазнини. Мускулатурата личи основно по ръцете и прасците, както и по развитите бедра и глутеуси.

Източник: Видове телесни типове - ендоморф http://www.bb-team.org/articles/1471_vidove-telesni-tipove-endomorf#ixzz1yPbol8wN’

Размери:

Талия: 107см.
Гръдна обиколка: 118см.
Обиколка на бицепса: 45см.

Предишен опит: Занимавам се с фитнес тренировки повече от 10 години(с прекъсвания). Тренирал съм волейбол и баскетбол.

Сега:  В момента свободното ми време е доста ограничено. Въпреки това гледам да правя кардио 3-4 пъти в седмицата, тренировки с тежести: 2-3 пъти в седмицата.

Предпочитания за тренировки: опитах се да ходя след работа във фитнеса, но точно по това време(към 19- 19:30) е претъпкано, затова през седмицата тренирам вкъщи. Разполагам с 2 дъмпела и 1 крив лост + достатъчно тежести + вело. Събота и неделя(стига да не пътувам) ходя във фитнеса.

Тренировки:

Когато съм вкъщи тренировките са ми с кардио насоченост: Табата (лицеви) + интервални тренировки на велото, бърпита + интервални на велото, все по рядко ползвам тежести + интервални тренировки на велото.

Като цяло идеята за ХИИТ ми хареса и се опитвам да вкарам и останалите разновидности: въже, тичане. Започнах да тичам сутрин с цел минимална базисна издръжливост преди да почна ХИИТ. За сега - 10 обиколки на двора на 1 училище. Искам да ги направя поне 16-17, преди да почна със спринтовете.

Във фитнеса наблягам на тежестите, като гледам да тренирам мускулните групи които са ми по трудни за тренировка вкъщи - гръб, по комплексни тренировки на гърди...

Храна:

Хранения между 3 и 5 пъти дневно. Като цяло гледам да са неща без въглехидрати... но не винаги успявам : )

Повече детайли и примери ще дам другата седмица(тази седмица съм болничен и не спазвам толкова стриктно хренителния режим).

Причина за правенето на дневник: да си изградя една дисциплина за следенето на храната и тренировките, да получа мнения и съвети от странични наблюдатели.

22.06.12
12:46

Въпреки, че бях болен вчера, реших да потренирам.

Храна:

Закуска - 3 филии хляб, кашкавал, свинско филе, домат
Обяд - таратор(беше толкова жега, че не ми се ядеше нищо)
Вечеря
- 2 филии хляб,3 сварени яйца, малко кашкавал, таратор, домат, сирене

ПС: никога не съм мерил храната, пък и нямам ел. везна.

Тренировка:

лицеви опори - 3х25
в почивките между сериите нещо като бой със сянка с 2 дъмпела, колкото да си даржа пулса да не пада(20-30 сек)
12 минути вело - ХИИТ

23.06.12
14:39

Храна:

Закуска - 2 пар4ета домашна бисвитена торта
Обяд - Пилешко филе с таратор
Вечеря - Пилешко филе със салата

Тренировка:

6:30 крос. Този път тези 10 обиколки почти не ги усетих. Следващият път мисля да са 12.

10.07.12
07:21

Ок, от известно време не съм писал... но не съм се отказал. Продалжавам с опитите да се храня правилно, както и с тренировките.
Вече включих вечер към 23:00 по 15 минути скачане на въже(в двора), а сутрините почнах спринтове.Тъкмо се прибирам от сутрешните спринтове:

Спринтове:

загрявка
1 обиколка крос
2 обиколки спринтове + крос
5 обиколко спринтове + ходене

Надявам се да успея да увелича обиколките спринтове + крос.

10.07.12
10:04

На мен лично ми се струва, че ядеш малко и в същото време въглехидратите са повечко. Можеш да пробваш сутрин да закусваш с 3-4 лъжици овесени ядки и 1-2 лъжици стафиди. През другото време наблягай на протеините като извара, белтъци и месо. Не знам и дали си чел статиите за диетите, калорийния баланс и т.н., ако не си - направи го :)
Успех!

10.07.12
10:21

Ядеш много малко.Включи поне още 2 хранения или мини на ЦХ.Махни тоя хляб и тортите :) .А и това въже толкова късно....

11.07.12
21:15

Благодаря за съветите. 

@Sido - прав си, така е. Въглехидратите са повече, колкото за количеството на храната може да е малко, но не мога да ям повече... не знам не мога да го обясня... жега :Д. Послушах те и си взех овесени ядки(цели). 1 пакетче(250гр) + 3 кофички кисело мляко ги сложих в 1 съд и в хладилника - закуските за 3-4 дни са направени :)

@Тайсън - Благодаря за съвета. За съжеление не мога да вкарам още 2 яденета. По цял ден сън на работа, и нямам време + не ми се занимава да приготвям храна от вкъщи и да я нося там. Колкото до скачането толкова късно може би не е най подходящото време, но просто друго свободно нямам. Пък и по рано е жега...

Храната като цяло се опитвам да я оправя. Тези торти бяха 1 time only, колкото до хляба- от тогава не съм ял :) За сега мисля да бъде нещо от типа:

7:30 Закуска - овесени ядки + кисело мляко; яйца; ....
10:30 - 11 Втора закуска - ако съм много гладен някакав плод или Corney
14:00 Обяд - салата с пилешко, пилешко филе със зеленчуци,.... нещо такова
20:00- 21:00 Вечеря Нещо леко

Като възможност за време и хранения - това е.Времето за тренировки което имам е :

6:30 - тичане/спринтове
19:00 - 20:00 -  вкъщи тренировки + вело ХИИТ
след 23:00 въже

Ще гледам да ги редувам по някакав начин, че да мога и да почивам. Но поне 4-5 кардио тренировки в седмицата ще има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1