08.06.04
11:37
Znachi donesoha mi edni vitamini ot chujbina, Kazvat se Cod liver oil. Sadarjat 550 mg cod…, i vit A i D(no te sa samo kato dobavka, moje bi za po dobro usvoqvane). Na oputvaneto pishe da se vzima po 1 tabletka na den. Hubavo, obache kakvo tochno e cod liver oil??? liver e cheren drob, oil e maslo, cod ne znam kakvo e. Ako znaete tochno kak se prevejda pishete.
po-zdravi
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 11:02.
cod zna4i luspa ili ne6to kato 6u6ulka. Liver si e 4eren drob, oil si e maslo. Predpolagam se pravi ot nasturgan i presovan 4eren drob na niakoe jivotno. Xax niamam si i ideia kakvo kazah toku 6to. :lol: Ia kaji kakvo pi6e v oputvaneto i v sudurjanieto.
Znachi ribenoto maslo se sustoi ot dve osnovni omega 3 mastni kiselini a imenno EPA i DHA (vqrvai mi po-dobre e sus sukrashteniq da gi chetesh:)), kato sudurja saotvetno po okolo 18% i 12% ot tqh. Cod Liver Oil e raznovidnost na ribenoto maslo sus znachitelno po-visoki kolichestva ot dvete kiselini i vitamin D, kato cod liver oil se izvlicha ot ribata treska (sablefish/black cod). Mislq che treska beshe de, no ne sum suvsem siguren.
Ahaa. Viarno, 4e cod zna4e6e i riba treska. To ribenoto maslo ne e li vitamin A? Nali be6e niakakvi gadni perli4ki s te4nost… Za6to togava v sudurjanieto pi6e cod liver oil+vit a +vit d?
Не бе просто и рибеното масло и Вит А са в такава разфасовка на червени перлички и затова си се заблудил :)
A-a, moje. Ne si spomniam mnogo dobre-biah maluk togava. Samo si spomniam, 4e imaha ujasen vkus… A kakvo sum pil si niamam ideia. :) A vit D ne se li vode6e steroid? To tazi duma ima mnogo zna4enia, no nali na malkite deca davat vitamin D, protiv rahit. Taka, 4e vsi4ki sme zoba4i mai… :lol: Bebe Zob Muscle Power RULEZZZ!!!! :lol: