11.07.12
11:22
Ходя на фитнес сравнително редовно от доста време, горе долу имам хубаво тяло, но проблема ми е че имам тесни рамене. Лошото е че може би е вече малко късно понеже съм на 22 години, но ако има възжможност нищо не ми пречи да пробвам. От половин година някъде ходя и да плувам 1-2 на седмица. Можете ли да ми препоръчате какво мога да правя за да си разширя малко рамене.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.07.12 11:24.
11.07.12
12:05
Начинът да ги направиш по широки е да натрупаш мускули по тях , няма как да ти наедреят костите или нещо такова, това си е до ген,което въобще не значи , че трябва да те отказва , защото историята помни доста ектоморфи ,които са станали големи културисти.
Здрави тренировки, добро хранене и нещата ще си дойдат на мястото
11.07.12
12:26
Плуването е идеално за тази цел,но от толкова късно и по 1-2 на седмица малко трудно ще стане.
рамо тренирам веднъж на седмица във фитнеса, според програмата ми, но може би ще увелича плуването поне на 2-3 пъти в седмицата, а кои стилове плуване препоръчвате, аз плувам - крол, бруст, крол, гръб
Жика то си е и до структура и ширина на ключиците, верно ще му помогне това, което казваш, ама трябва и малко месце да налее на делтоидите...
Еми да де,той структурата не може да си я промени,ама виж талията може ;)
А да налее,кво ще налее,най-много 5-6 см общо и на двете рамена..
Ба! 5-6 ако аз налея ще съм на кон :D
А Жика, а кай както ние си знаеме колко лесно се сваля на талия (rofl)
Веднага казвам :)
Вечер след прозореца с храненето е с 10 санта по—голяма обиколката от преди прозореца :D Демек,за пред форума ще я меря на края на фаста ;)
казано от А К на 11.07.12, 12:32:
рамо тренирам веднъж на седмица във фитнеса, според програмата ми, но може би ще увелича плуването поне на 2-3 пъти в седмицата, а кои стилове плуване препоръчвате, аз плувам - крол, бруст, крол, гръб
Ако ще работиш за гръб и рамене (както те съветват по-горе) най-добре наблегни на гърба. При кроула и бруста по-голямо натоварване имаш на гръдните мускули. Плуването на гръб ти развива големия гръбен мускул, съответно повече сила се изтисква от раменния пояс в избутващата фаза.
Аз бих ти препоръчала упражнение, което правя за рамене и гръб във водата. Изпълнява се като стандартния гръб, но загребването е заедно с двете ръце. По този начин не можеш да намалиш съпротивлението на тялото (с извъртане на раменете както е в стандарния гръб) и работиш изцяло с пълното съпротивление на водата. Освен това гъбния мускул работи под максимално натоварване.
Е, това упражнение прилича малко на “бай Ганьо в къпалнята във Виена” :), обаче е много ефикасно.
14.07.12
15:19
концентрирай се върху гърба и средното рамо