Проблем с гребането с щанга

11.07.12
14:06

Вече 2-ра година, така и не мога да изпълня правилно това гребане с щанга... Мъртвата тяга ми трябваха около 3 седмици да и схвана техника и от отдавна не ми е проблем, но винаги когато се опитам да направя гребане с щанга си сецвам кръста и ме боли по 1-2 седмици (затова и наскоро не я бях правил), дори вчера сложих 30 кила и пак ме заболя... фатално ли ще е ако заменя гребането с щанга с гребане на няква машина?

Фатално може да е ако продължиш да правиш това упражнение въпреки болките... гребане с дъмбел ?! там имаш опора един вид би трябвало натоварването да е по-малко върху кръста :)

11.07.12
14:21

При гребането с дъмбел усещам даже по-голямо натоварване :D Но пък при гребането със щанга не усещам,така че е индивидуално , според това как го изпълняваш.

11.07.12
14:48

Гребането с дъмбел с лявата същата болка.. поне с дясната нямам проблем :Д

11.07.12
15:30

Аз това гребане с дъмбел съм го пробвал 100 пъти, какви ли не вариации съм правил, за мен това упражнение е за захват, но не и за гръб. Но, така де... при всеки е различно.

Абсолютно ! Грабането с щанга си е основно упражнение за гръб и ако искаш як гръб не е лошо да го правиш !

11.07.12
16:36

Гребането с щанга може да е много добро упражнение за гръб ,ама не е по-добро от набиране с тежест.Човека като го боли кръста от гребането ,да се набира.

В такъв случай, греби с дъмбели на пейка.Нагласяш си пейката на по-малко градуси, лягаш и дестваш.Аз така правя заради кръста и много по-добре ми се получава от колкото гребането с щанга.

казано от spook на 11.07.12, 16:36:

Гребането с щанга може да е много добро упражнение за гръб ,ама не е по-добро от набиране с тежест.
Не познавам голям гръб само от набирания с тежест.

11.07.12
17:43

Почти всички ти дадоха съвет да правиш гребане с дъмбел . Е аз ще се различавам малко от тях и ще ти кажа с какво да го заместиш - гребане със щанга от тилен лег НЕ знам колко е хубава залата в която тренираш , но в по-добрите зали има и такива специални лостове - вдлъбнати посредата или спец. лежанка.Колегата над мене предложи нещо с дъмбели - ако е имал впредвид същото (от тилен лег) , също е не лош вариант.

Мнението беше редактирано от rory на 11.07.12 17:44.

11.07.12
19:03

Имах същия проблем като теб, но го реших. Опиши ми тренировката си за гръб с подредбата на упражненията, моля.

GI

11.07.12
21:57

Пробвал ли си с колан,аз с колан ги правя и нямам проблем?

12.07.12
11:43

@дани - 1. 4@10 набирания широк хват
        2. 4@8 горен скрипец под хват
        3. гребане (когато не ме боли кръста го правя с щанга иначе на машина) 4@8
        4. мъртва тяга 2@10 загряващи и 3@6 тежки
        5. трапецовидни повдигания

12.07.12
13:35

казано от Bojidar Yagodin на 11.07.12, 17:22:

казано от spook на 11.07.12, 16:36:

Гребането с щанга може да е много добро упражнение за гръб ,ама не е по-добро от набиране с тежест.
Не познавам голям гръб само от набирания с тежест.

Аз не познавам голям гръб и само от гребане с щанга.Като си прави освен набиранията и тяга,всичко си идва на мястото.

12.07.12
17:25

казано от igra4o на 12.07.12, 11:43:

@дани - 1. 4@10 набирания широк хват
        2. 4@8 горен скрипец под хват
        3. гребане (когато не ме боли кръста го правя с щанга иначе на машина) 4@8
        4. мъртва тяга 2@10 загряващи и 3@6 тежки
        5. трапецовидни повдигания

И моята тренировка започваше така. Набирания, гребане, тяга. Сложих тягата преди гребането и всичко си дойде на мястото. Опитай този подход: набирания, скрипец, тяга, гребане. С тягата загряваш кръста и при гребанията не би трябвало да имаш проблем след това. Също така замених традиционното гребане с гребане при което горната част на тялото ти е успоредна на пода. Ето клип на изпълнението, техниката е показана на 2:35 http://www.youtube.com/watch?v=ZlRrIsoDpKg успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1