06.07.12
12:59
Добър ден на всички.
Изчел съм ужасно много в сайта за хранене/трениране/почиване и т.н. Казвам се Иван Иванов, на 17 години съм и съм 65 кг. Тренирам от 1 година, като в началото бях 55 кг. За 6-7 месеца станах 75, но с много мазно в корема и сега за лятото доста поизчистих. Въпроса ми е следния. Понеже забелязвам, че гърдите започват да ми изостават, как да направя така, да разнообразя ли незнам и аз тренировката си. Всеки път започвам с различно упражнение, гледам да стресирам муслула, незнам къде бъркам просто... Само гърдите ми изостават. Раката ми е 38-39 ако изобщо има някакво значение това :D .
Също сега смятам след морето да взема нещо пак да кача. Колебая се между гейнар и креатин монохидратен. Преди съм пил гейнър, качвам си кила, но с много мазно ии не ми харесва особено. Смятам креатин да взема препоръчайте някаква марка. Знам как се приема.
Моля някой, който е имал този проблем с гърдите да пише или някой с опит. Благодаря на всеки отделил време да прочете тези редове и му желая много успехи.
До скоро ;)
06.07.12
13:30
Относно креатина вземи си микронизиран - по бързо и лесно се усвоява , например на Pure Nutrition . А на мястото на гейнера си вземи суроватъчен протеин изолат .
Благодаря за отговора :)
А за гърдите, което ме вълнува доста повече и ме накара да отворя тази тема, някой ще каже ли нещо :) ?
06.07.12
15:37
Всеки човек има поне една част от тялото си,която не харесва и на която не му върви.Може да е генетично,може и да не тренираш правилно - от всичко може да е.Кажи си програмата тогава да видим.
Ами попринцип тренирам така
1ви ден Гърди - Бицепс
2ри ден Крака
3ти ден почивка
4ти ден Рамо - Трицепс
5ти ден Гръб - Трапец
6ти и 7ми ден почивка.
Но от скоро съм почнал малко да разнообразявам правя доста често кардио и съм изключил краката за 2 месеца от програмата и тренирам така.
Гърди - Рамо
Гръб - Трапец
Бицепс - Трицепс , като една седмица примерно 2 дена тренирам 1 почивам другата 1 тренирам 2 почивам 2 тренирам :) Общо взето тези 3 дни правя комбинации но това е месец, 2 разнообразие .. А още 1 бързо въпросче Ако ги вклуча гърдите по - често да ги правя дали ще даде резултат или ще претренирам и ще стане още по зле ?
На никой ли не са му изоставали гърдите ? Нещо няма интерес :x
Мнението беше редактирано от fladen на 08.07.12 19:43.
Еми написал съм програмата, тренирам ги по 4 упражнения горе доло с 3 до 4 серии, като всяка седмица редувам упражненията.
11.07.12
10:41
А замислял ли си се тази мускулна група да я тренираш 2 пъти седмично?
11.07.12
18:53
Това което казва колегата по горе е вярно. Друг вариант е да си повишиш килограмите с които правиш сериите. Ти казваш, че правиш 4 серии по 4 повторения. ОК. Ама ако не си качвал работните килограми скоро е нормално да не качваш. Друго което можеш да направиш е да вкараш допълнително упражнения за тази мускулна група.
Опитай с лицеви опори,примерно през ден правиш 1 серия макс лицеви опори,или вечер преди да си легнеш(от лицевите гърдите мн дръпват и от към сила и от към маса - пробвай ;) )
казано от Nacheff на 15.07.12, 20:15:
Опитай с лицеви опори,примерно през ден правиш 1 серия макс лицеви опори,или вечер преди да си легнеш(от лицевите гърдите мн дръпват и от към сила и от към маса - пробвай ;) )
голяма глупост, тея лицеви само може да попречат на възстановяването му. Това вечер преди лягане даже не може да се коментира. :D
Моят съвет е да пробваш някои от следните неща :
- да ги тренираш сами и приоритетно (т.е. първата тренировка след два почивни)
- ден почивка след тях
- по-малко серии и повторения до 3упражнения (не по-малко от 9 серии) или повече до 5 упражнения (не повече от 16 серии)
- предизтощение при силно развито предно рамо или трицепс
- разделяне на горна и долна част за известен период от време в две тренировки в седмицата (тука трябва да внимаваш и къде ще сложиш другите групи и как ще ги тренираш)
- пикова контракция, дроп серии, супер серии
стабилно ядене, добра почивка и гледаш да прогресираш с тежестите.