12.07.12
14:28
Здравейте ! Тренирам вече от 1 година и 3-4 месеца. Аз съм на 15 години 65 килограма. От тази една година в която съм тренирал, повече съм тренирал на лостове от колкото в зали. На скоро си направих една хубава домашна зала(лежанка,гладиатор,лат машина,дъмбели,крив лост,пулилеи,лост за набиране и успоретка за кофички).Хранителен режим нямам ! Наблягам главно на месо. Искъм мнението Ви дали добре се развивам и дали съм тренирал правилно в тази година. Ако може да прегледате и новата ми програма и да дадете и там мненине !
ето ги и снимнките http://shapie.bb-team.org/gvelichkov96/photos (за всеки случеи ще ги прекрепя някои за поста, не съм писал много теми в този форум преди ).
Прогамата и упражнения.
Гърди
Flat Bench 4/8
Incline Bench 4/8
Decline Bench 4/8
Dips 3/12 -
push ups - 3/10
Вторник: гръб
Bent Over Row 4/8
Pulldowns 3/12
Pull Ups 3/12
Cable Row 3/12
Shrugs 4/10
Сряда: Рамена/Плочки
Military Press Behind The Neck 3?8
Lateral Raises 4/10
Weight Plate Front Raises 4/10
Front Raise 4/10
Weighted Sit Up 4x 10
Hanging Leg Raise- 4x10
Четвъртък
Почивка
Петък: Трицепс/Бицепс
Close Grip Bench Press 4?8 -
Pushdown 4/8 -
EZ Bar Skullcrusher 4/10
EZ Bar Curl 4/8
Wide Grip Curl 4/8
Hammer Curl 4/10(each hand)
Concentration Curl 4/12
Събота: Крака/плочки
Squats 4?12
Squat (to bench) 4?12
Bulgarian Squat 4?12
Seated Calf Raises 4?20
Leg Press Calf Raises 4?20
Weighted Sit up 4x10
Side Bends 4x10
Barbell Twists 4x10
Неделя: Почивка
Надявам се не се сърдите че упражненията са на англиски(както казах нов съм по залите и незнам наименованията на повечето упражниня на български) (Има повече снимки в линка дето съм дал от тези дето съм прекачил, моля отделете малко време да ги видите и да дадете мнение )
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 14.07.12 17:24.
12.07.12
14:38
Сложи си румънска тяга в деня за крака, за задните бедра, ако искаш
12.07.12
17:45
65кг.е добре а иначе колко си висок ? щото на снимките ми изглеждаш набит.
12.07.12
21:26
Абе и аз като ти гледам снимките - добро тяло си изградил през тази една година. Изглеждаш доста набит и як. Давай все така и занапред.
Мисля, че програмата дето си си я съставил въпреки че си е доста натоварваща в дните е добра. Все пак внимавай за техниката на изпълнение на упражненията, за да са максимално ефективни.
Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 12.07.12 21:27.
12.07.12
21:48
Пич сигурен ли си,че това си ти?!?65кг и 15 години да изглеждаш колко си висок ???
ПС. ако си ти поздравления добре изглеждаш!
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 12.07.12 21:49.
12.07.12
23:33
Да аз съм сиг съм. Мога да кача още милион снимки в каквито позиций кажеш :D . А относно за височината - 1 и 70 съм. Мерки мога да дам гръдна обиколка - 110 см . Друго не съм мерил на скоро :д
П.С забравих и да кажа че имам и добра генетика ( и дядо ми и баща ми са тренирали и са имали доста хубави тела). Но нито един от двамата не е много висок. И двамата са по 1 и 78-79.
Мнението беше редактирано от Georgi Velichkov на 12.07.12 23:47.
13.07.12
14:33
Як си няма спор! пак и не си много нисък аз си мислех че си някаде 1.60-1.65 1.70-1.75 са си доволно.Продалжавай в същият дух!!!
13.07.12
20:34
Дано да не съм прав, но тези зърна на гърдите навяват мисълта за определени препарати...
14.07.12
00:42
казано от Veso Pervazov на 13.07.12, 20:34:
Дано да не съм прав, но тези зърна на гърдите навяват мисълта за определени препарати...
Преди да пишеш такива работи се замисли в каква възраст съм (пубертет) и прочети малко за пубертата и какво може да се случи в него :) . Не съм на ‘’препаратите’’ за който ми говориш.В пуберта зарната на момчето се в твърдяват,овисват,надуват и това деиствие спира след 15 год. възраста .Разрови се малко ис нета :) .И не мисля да почна да ги употребвам целта ми не е да стана масивен като Ронни или Кътлър, целта ми е да постигна тяло натурално като на Лазар Ангелов :)
Мнението беше редактирано от Georgi Velichkov на 14.07.12 00:51.
14.07.12
00:59
казано от Georgi Velichkov на 14.07.12, 00:42:
казано от Veso Pervazov на 13.07.12, 20:34:
целта ми е да постигна тяло натурално като на Лазар Ангелов :)
Колко си далеч от истината..
14.07.12
01:55
Казах “дано да не съм прав” и е похвално ако наистина не си на въпросните препарати. Що се отнася до пубертета обаче, не мисля че имам нужда от допълнително четене. На 33г. съм и съответно съм минал по този път. Съгласен съм, че зърната може да се втвърдяват и да са чувствителни, но да увисват??? На 15??? Що се отнася до възрастта ти учудващо е и дори осъдително колко е паднала възрастта на използващите такъв вид средства, но това не искам да коментирам. Набиват се на очи обаче някои несъответствия, които ме навяват на мисълта за гинекомастия, дължаща се на препарати, а не на пубертет.
Ето малко суха теория: “Основната причина, която генерира заболяването, е промяна в баланса между естрогени и андрогени (естрогените предизвикват нарастване на жлезата, докато андрогените са тези, които отговарят за противоположния ефект), което означава че всяко понижение на нивото на андрогените в кръвта и съответно повишение на естрогените води до гинекомастия.”
Източник: Гинекомастия http://www.bb-team.org/articles/3950_ginekomastiya#ixzz20XnwsjSH
Без да претендирам да съм капацитет мисля, че снимките ти показват всичко друго, но не и понижени андрогени, по-скоро точно обратното. Момчета с гинекомастия дължаща се на пубертет имат доста по-...как да кажа, детски, момчешки вид, дължащ се именно на ниски андрогени.
Ето и още малко:
“Пубертет - между 4 и 69%, това е т. нар. транзиторна гинекомастия. Дължи се на по-бързото съзряване на клетките в тестисите, отделящи естрогени в периода на полово развитие.
Транзиторната гинекомастия се характеризира със свой цикъл на развитие и обикновено преминава от само себе си, при съзряването на клетките, отделящи мъжки полови хормони (андрогени)”
Източник: Гинекомастия http://www.bb-team.org/articles/3950_ginekomastiya#ixzz20XpVf8Ou
Логиката: такова тяло иска доста високо ниво на тестостерон (собствен или внесен), т.е. ако е собствен, то би означавало вече настъпило съзряване на клетките, отделящи мъжки полови хормони, следователно би трябвало гинекомастия дължаща се на пубертета да е вече преминала. От друга страна дисбаланс и високи естрогенни нива би трябвало да доведат до доста пухкав вид, особено в областта на ханша и талията, а такъв не е виден... За финал поразгледай малко снимки на момчета с гинекомастия в Google и сам виж разликата.
И ако все пак греша (в което се съмнявам) имай го предвид и ако не отмине посъветвай се с лекар.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.07.12 02:09.
14.07.12
10:34
казано от Veso Pervazov на 14.07.12, 01:55:
Казах “дано да не съм прав” и е похвално ако наистина не си на въпросните препарати. Що се отнася до пубертета обаче, не мисля че имам нужда от допълнително четене. На 33г. съм и съответно съм минал по този път. Съгласен съм, че зърната може да се втвърдяват и да са чувствителни, но да увисват??? На 15??? Що се отнася до възрастта ти учудващо е и дори осъдително колко е паднала възрастта на използващите такъв вид средства, но това не искам да коментирам. Набиват се на очи обаче някои несъответствия, които ме навяват на мисълта за гинекомастия, дължаща се на препарати, а не на пубертет.
Ето малко суха теория: “Основната причина, която генерира заболяването, е промяна в баланса между естрогени и андрогени (естрогените предизвикват нарастване на жлезата, докато андрогените са тези, които отговарят за противоположния ефект), което означава че всяко понижение на нивото на андрогените в кръвта и съответно повишение на естрогените води до гинекомастия.”Източник: Гинекомастия http://www.bb-team.org/articles/3950_ginekomastiya#ixzz20XnwsjSH
Без да претендирам да съм капацитет мисля, че снимките ти показват всичко друго, но не и понижени андрогени, по-скоро точно обратното. Момчета с гинекомастия дължаща се на пубертет имат доста по-...как да кажа, детски, момчешки вид, дължащ се именно на ниски андрогени.
Ето и още малко:
“Пубертет - между 4 и 69%, това е т. нар. транзиторна гинекомастия. Дължи се на по-бързото съзряване на клетките в тестисите, отделящи естрогени в периода на полово развитие.
Транзиторната гинекомастия се характеризира със свой цикъл на развитие и обикновено преминава от само себе си, при съзряването на клетките, отделящи мъжки полови хормони (андрогени)”Източник: Гинекомастия http://www.bb-team.org/articles/3950_ginekomastiya#ixzz20XpVf8Ou
Логиката: такова тяло иска доста високо ниво на тестостерон (собствен или внесен), т.е. ако е собствен, то би означавало вече настъпило съзряване на клетките, отделящи мъжки полови хормони, следователно би трябвало гинекомастия дължаща се на пубертета да е вече преминала. От друга страна дисбаланс и високи естрогенни нива би трябвало да доведат до доста пухкав вид, особено в областта на ханша и талията, а такъв не е виден... За финал поразгледай малко снимки на момчета с гинекомастия в Google и сам виж разликата.
И ако все пак греша (в което се съмнявам) имай го предвид и ако не отмине посъветвай се с лекар.
Поздрави.
Все пак благодаря че си загрижен :) . Съветвал съм се с доктори и те казаха че всичко е ок и е от възраста ! Не съм на въпросните препарати !
14.07.12
16:06
Видях достатачно мнения по темата, ще помоля админа да я затвори. Благодаря на всички който отделиха малко време да я видят и да отговорят !