Креатин МХ или друго?

12.07.12
16:53

Накратко: тренирам 4-5 пъти седмично във фитнеса, 1-2 пъти кардио и отделно БИ. Хранителния режим е на ниво, храня се по 4-5, а в някои случаи и 6 пъти дневно. Но на базата на интензивните тренировки, които провеждам ежеседмично, имам чувството, че храната не ми достига. Това е и причината да се обърна към вас за помощ относно хранителни добавки. В този случай целя известно покачване на мускулна маса, повечко сила и издръжливост.
Може да се каже, че се занимавам с БИ почти професионално, защото ходя на състезания в страната и извън нея. Работата е там, че не знам към какви точно добавки да се насоча. От една страна не искам да си прецакам по някакъв начин организма, защото ще ми трябва за “спортната кариера” ако мога така да я нарека.
Конкретно въпроса ми е дали е удачно да си взема било то протеин/ аминокиселини/ креатин/ рибено масло/ мултивитамини, и пр. Всички съвети ще са от полза.

12.07.12
18:02

протеина е ако имаш пропуски в храненето, но щом казваш, че хранителния ти режим е на ниво нямаш нужда.., единствено мултивитамини може да си вземеш...от други добавки нямаш нужда..  яж, тренирай, почивай и резултатите няма да закъснеят..
Успех :)

12.07.12
21:52

Благодаря за отговора!
Принципно мисля, че имам нужда и от нещо за възстановяване, защото почивам сравнително рядко. А дори и почивката ми не е пасивна т.е се изразява в практикуването на някакъв друг вид спорт. Известно ми е, че за порастне един мускул, той трябва да почива, затова съм се замислил за протеин, пък и ми е малко трудно да достигна 2г/кг доза протеин дневно.

13.07.12
13:35

ами за сега не са измислили вълшебно прахче от което да се възстановяваш без  да почиваш.. освен това което почва със “с”..
ако не дадеш на мускула достатъчно време да се възстанови преди следващата тренировка няма как да порасне.. ако протеина ти е 1.5 мисля, че е добре.. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1