След-тренировъчен шейк и суплементация - мнения

13.07.12
22:12

Какво мислите за следния след-тренировъчен шейк и суплементация:
40 грама изолат
20 грама глутамин
20 грама левцин
2 грама таурин
10 грама креатин монохидрат
80-100 грама малтодекстрин
2 хапа АДАМ
500 мг магнезий
50 мг цинк
35 000 витамин Д

Темата беше редактирана от Тедо Димитров на 13.07.12 22:47.

13.07.12
22:26

Тия двайсе грама глутамин + глутамина от суроватката ли са или не.Защото ако не е то попринцип 20г. е нормалната дневна доза. :)

Поздрави !!!

20-те грама глутамин са си отделно.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 13.07.12 22:32.

13.07.12
22:30

Как така шейк пък отделно ? 50 грама цинк ? Лично смятам, че са прекалено големи дозите и едвали ще се усвои, но да видим компетентните отговори какво ще кажат :)

13.07.12
22:32

Пари на вятъра...

Чакай да видя какво ще се купува, тогава ще видим. Добавки без да питам не взимам. :)

13.07.12
22:50

Защо 20 грама левцин, а не 20 грама БЦАА?

Интра-трейн 40 грама бцаа+5 грама бета-аланин

13.07.12
23:26

казано от Old Timer на 13.07.12, 22:32:

Пари на вятъра...

+1

казано от Lachezar Tomov на 13.07.12, 22:50:

Защо 20 грама левцин, а не 20 грама БЦАА?

Защото левцина е най-анаболната АК от 3те в БЦАА. Затова във всички БЦАА формули левцина е в най-голямо количество.

@Тедо :

Лично аз бих намалил глутамина(10гр), креатина (5гр, но не казваш колко взимаш като цяло дневно), и малтодекстрина до 50-60гр - достатъчно, за да предизвикаш търсеният ефект поне според мен :) ;)

Но все пак е хубаво “The Zob God” да сподели мнение (Десолина) :D :)

HE

14.07.12
00:42

казано от Херцог Трън на 13.07.12, 23:35:

(5гр, но не казваш колко взимаш като цяло дневно)

Това му е след тренировъчния шейк. И по мое мнение е прекалено и разхищение на добавки, а да не говорим, че всичко това ако го разтвори със препоръчителните количества течност ще се чува, как се клати водата във него, чак у нас :D

14.07.12
14:39

Благодаря за отговорите :)

14.07.12
14:53

35 000 IU vit. D ???

Това колко таблетки наведнъж са? Във фитнес средите по толкова ли се пие? :D

Така... Тедо, ще дам моето скромно мнение в съвсем телеграфен стил:
- едновременното присъствие на протеин и свободни аминокиселини в този шейк за мен е безсмислено. Бих избрал между протеин и аминокиселини в зависимост от това колко време след тренировка мога да хапна нормална храна (разбира се - качествена и достатъчно).
- без да се замислям бих избрал матричен протеин, ако се спра на варианти с протеин.
- 40 грама протеин са излишно голямо количество за еднократен прием на протеин чрез суплемент, независимо от храненето.
- 20 грама глутамин наведнъж ми се виждат много, половината от това количество бих преместил в друг момент.
- не съм използвал левцин като самостоятелен суплемент, но все си мисля, че ще е по-добре, ако той не е 20 грама, а по-малко и е поне частично балансиран с другите две ВСАА.
- 10 грама креатин също ми се виждат много и също бих преместил половината в друг момент.
- въглехидратите в този момент бих ги махнал. За мен нуждата от тях след тренировка е градска легенда или аз просто не намирам разлика (със и без тях).
- витамините без да се замислям ще приемам с нормална храна. Едната таблетка Adam бих я оставил при следтренировъчното хранене (не с шейка), а другата - в друг момент, с друго хранене (по възможност преди тренировка / сутрин).
- количеството магнезий е ОК.
- количеството цинк ми се вижда твърде голямо, бих го намалил наполовина. Надявам се не очакваш, че 50 mg цинк ще те отведат на бегом при големия тестостерон.
- витамин D - не съм сигурен, че тези, които проповядват приемането на мега-дози от този витамин, са нормални хора и че това е добра идея. От друга страна това ‘35 000’ не знам какво е - грамове ли са, луксове ли са или нютон-метри. Специално за витамин D мисля, че 5000 IU са съвсем достатъчни, като бих ги приемал на две части, заедно с нормална храна (да, едната част от количеството може да е при следтренировъчното хранене).

Като цяло - не разбирам идеята на този шейк. Какво искаш - all-in-one-боза, която да изпиеш след тренировка, да ти светнат очите, да ти пораснат едни големи мускули и за броени минути да елиминираш умората? За мен това е безразборно нахвърляне на една кофа суплементи, от които може да се изцеди далеч по-висока ефективност, ако се приемат по друг начин. Надявам се ти прави впечатление, че не споменавам фактора пари.

P.S. Всичко това след 40 грама ВСАА, приети по време на тренировка!? Тедо, или някой те съветва безумия, или познанията ти в суплементацията не са по-големи от тези на най-надъханите плажни билдъри. Бета аланинът е ОК.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.07.12 16:49.

Кольо, затова обсъждаме. :)
За Левцина четох проучвания, където се препоръчва 20 грама 2-3 часа след тренировка, което мисля да направя. Относно след-тренировъчния шейк чета доста различни мнения, някои казват веднага, други изследвания показват, че след 1 час е по-ефективно. Относно парите: Стипендията ми позволява да си поръчам добавки безплатно и затова искам да си направя някакви експерименти.
Витамин Д - Поликин препоръчва 2 пъти седмично 35 000 - 50 000 единици, аз отивам на долния спектър.
Относно плана: В оригинален вариант е 40 грама протеин, 40 грама малтодекстрин, 20 грама глутамин и 10 грама креатин + магнезия. Направих някакви модификации, за да чуя вашето мнение. Разбира се, говорим за суплементация, която, живи и здрави, ще се случи след около месец.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 15.07.12 14:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1