Липса на умора след плуване?

Значи днес бях на басейн и направи 44 ширини,а не усетих никаква умора  след 15,а друг път до 10 едвам ги достигам защо е така,че ми е интересно,естествено мускулите се изморяват,но затова има различни стилове плуване и се сменят щом ти се измори определн мускул

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.07.12 22:17.

11.07.12
18:14

Нормално е - когато свикнеш с дадено упражнение, организмът ти вече не се натоварва както, когато си го правил за първи път. В случая - в плуването има няколко стила ... + това не очаквай да усещаш някакво сериозно напрежение, когато практикуваш упражнения, плуване или някакъв друг вид спорт във вода - това е най-облагодетелствената среда за трениране. Тренираш, тренираш, а в крайна сметка след тренировка се чувстваш добре, готов за нови премеждия. :)

Усеща се доста голямо напражение,когато плуваш,мускулите ти се изморяват,а ти винаги си имаш още въздух при правилно дишане,аз бях от сутринта,но просто другите почнаха много да плуват и реших и аз да пробам,другият път мисля под 100 да не падам :D

11.07.12
22:24

Ами другия път вместо ширини прави дължини. Това е нормалния начин на плуване. А не казваш в какъв басейн си бил, дали е олимпийски размер или на някой плаж, където ширината му е 12 метра. Увеличавай темпото, пробвай да стискаш дъска с краката и да плуваш кроул само с ръце, прави ръце бруст/крака кроул и т.н. Има хиляди начини да се натовариш супер здраво с плуване. Най-добре да го правиш с треньор.

Мнението беше редактирано от Anthony на 11.07.12 22:25.

казано от Nathan на 11.07.12, 18:14:

Нормално е - когато свикнеш с дадено упражнение, организмът ти вече не се натоварва както, когато си го правил за първи път. В случая - в плуването има няколко стила ... + това не очаквай да усещаш някакво сериозно напрежение, когато практикуваш упражнения, плуване или някакъв друг вид спорт във вода - това е най-облагодетелствената среда за трениране. Тренираш, тренираш, а в крайна сметка след тренировка се чувстваш добре, готов за нови премеждия. :)

Хо-хо-хо ти изобщо плувал ли си някога ?

Интересното е че до 10-15 усещах голяма умора,а след това спря,целта ми не е да тренирам,а просто ми е интересно защо се е получило така ;),а размета
ЕДИТ : http://domparvanovi.com/http://domparvanovi.com/wp-content/uploads/2010/08/SDC10955.resized.jpg ето го басейна
Утре ще има опит за 100 ;)

Мнението беше редактирано от Вилиан Василев на 12.07.12 00:14.

На един плувец тази ширина му е на едно, две загребвания с обръщане -:). Имай предвид, че ако се научиш да плуваш правилно, ще ти се завие свят да плуваш на ширина -:).
Ти само за себе си ли го пазиш този басейн или плуват и други хора? Питам от гледна точка на твоята безопасност -:).

Браво за постижението все пак. Не се отказвай и съм сигурен, че скоро ще правиш по 44 дължини -:).

Успех.

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 12.07.12 01:05.

Еми това си е нормален басейн и често си има хора,но аз плувах по-късно тези ширини и не ми се налагаше да заобикалям някой и дишането си ми беше правилно и може би заради това

SO

12.07.12
10:09

Изследвай се може да имаш трети бял дроб,има един  пич в манчестър юнайтед, викат му Парк Джи Сунк,може да ти е роднина,прякора му е трите бели дроба...Така както си я подкарал до края на лятото ще правиш 12 часови маратони,а докрая на годината си за трансатлантическо плуване.

12.07.12
10:11

Размера тъй като гледам е 25х12 метра или се лъжа?

Иначе зависи колко енергия вкарваш в “боя” с водата. Ако стила ти е изчистен и плуваш бавно, единственото, което ще си докараш с дългото плуване е скука.
А и както при бягането - тялото си има един праг, който като се премине - можеш да бягаш/плуваш сякаш вечно.

12.07.12
11:17

казано от Bojidar Yagodin на 11.07.12, 23:41:

Хо-хо-хо ти изобщо плувал ли си някога ?

Здравей, да, занимавал съм се с плуване 4 години и това, което съм написал е изцяло от личен опит. Явно на мен плуването ми се отразява така, при други може да е различно. Въпрос на организъм и кондиция, както винаги твърдя.

Smile
Бруст плувам и назад редувам,ако се изморя много може на кучешка малко,днес направих 100 а на кроул може би 10 съм направил бързички,а това с умората може би е вярно,а можех и до 150 със сигурност да ги докарам,ако има с кой да плувам

Мнението беше редактирано от Вилиан Василев на 12.07.12 19:01.

15.07.12
10:16

казано от Вилиан Василев на 12.07.12, 19:00:

Smile
Бруст плувам и назад редувам,ако се изморя много може на кучешка малко,днес направих 100 а на кроул може би 10 съм направил бързички,а това с умората може би е вярно,а можех и до 150 със сигурност да ги докарам,ако има с кой да плувам

Ето къде била уловката :D Плуваш бруст и търсиш умора ...

15.07.12
11:25

казано от Вилиан Василев на 12.07.12, 19:00:

Smile

(headbang)
Аз на това твоето му викам плацикане, не плуване.

казано от Вилиан Василев на 11.07.12, 18:01:

Значи днес бях на басейн и направи 44 ширини,а не усетих никаква умора  след 15,а друг път до 10 едвам ги достигам

Аз не разбрах, хвалиш ли се или се оплакваш ..

16.07.12
22:10

казано от Smile на 12.07.12, 10:11:

А и както при бягането - тялото си има един праг, който като се премине - можеш да бягаш/плуваш сякаш вечно.

Къде се намира този праг, че да го прекрача ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1