Съвети за стака ми.

11.07.12
13:40

Здравейте!

От доста време следя форума и винаги съм намирал полезни неща, но сега реших да питам. В момента пия:

ON 100% WHEY GOLD STANDART
AMIX Kre-Alkalyne
AMIX EGG AMINO + BCAA

Протеина пия сутрин и след тренировка, кре алкалина сутрин и преди тренировка, аминокиселините след тренировка и преди лягане.

Интересува ме, тъй като имам количества за още 2 седмици, дали мога да сменя някоя от добавките с по-добра/по-качествена, без това да повлия на цената. Знам, че аминото и кре-алкалина не са на популярна марка, но действат добре. Също приемам съвети за начина на пиене на добавките. Целите ми са ММ и сила.

Поздрави!

Темата беше редактирана от Извън Земно на 11.07.12 13:41.

GG

11.07.12
15:50

Значи протеина може сутрин може и преди и след :) кре алкалина преди и след в тренировъчни дни,в нетренировъчни един път,бцаа преди и след :)Така бих ги съчетал аз нещата.Разбира се ,че можеш да ги смениш въпроса е да се разтърсиш

11.07.12
20:00

След още четене мисля, че е най-правилно да се пият така:

тренировъчен ден:
непосредствено след ставане доза аминокиселини + доза креалкалин
20-30 минути по-късно суроватка + закуска
веднага след тренировка доза кре-алкалин + аминокиселини
20-30 минути след това доза суроватка + ядене

не тренировъчен:
непосредствено след ставане доза аминокиселини + доза креалкалин
20-30 минути по-късно суроватка + закуска
преди лягане доза аминокиселини

Аминото мисля да го сменя с Scitec - Egg Amino, протеина мисля да пробвам такъв на Pure Nutrition (Whey), кре алкалина също да е на Pure Nutrition.

Мнението беше редактирано от Извън Земно на 11.07.12 20:07.

12.07.12
01:58

Попринцип приема се определя според нуждите ти.Най-важните моменти за аминокиселини и суроватка са след ставане от сън и след тренировка, но според нуждите ти и хранителния ти режим може да ги вместиш по още 1-2 приема.
Относно самите добавки не мисля че най удачния вариянт за аминки са скайтек.Ако съм на теб ще си взема на ISS аминокиселините.Там са смесени бързи и бавни и са 2,2 грама аминокиселини в 1 хапче а цената е доста добра.

15.07.12
10:14

Благодаря за съвета!

Следващият път ще взема суроватката на PURE, кре-алкалин пак от тях или матрица GreenMagnitude, а аминото ще е 2222 на ON.
Ако някой има други идеи как е най-удачно да се приемат, ще се радвам да сподели.

15.07.12
11:46

казано от Извън Земно на 15.07.12, 10:14:

Благодаря за съвета!

Следващият път ще взема суроватката на PURE, кре-алкалин пак от тях или матрица GreenMagnitude, а аминото ще е 2222 на ON.
Ако някой има други идеи как е най-удачно да се приемат, ще се радвам да сподели.

Амино 2222 на ОН е абсолютен шит ;) миналото лято изпих 1 голяма кутия с дневен прием по 20тина таблетки и никва файда нямаше.

Мога да ти препоръчам UNI-Liver Universal ;)

15.07.12
12:06

Здравей и благодаря за мнението!

Имаш ли опит с Gaspari AminoMax 8000 или пък Amino 2000 на PURE? Или пък Amino X на BSN? Конкретно този продукт, за който спомена не знам дали ще мога да поръчам...

Тъй като гледам да пия добавките в подходящите дози и имам суроватка, дали не е по-добре вместо комплексни аминокиселини, да вземе BCAA?

15.07.12
13:00

Ако съм имал опит с тях щях да ти кажа не мислиш ли ? Изброй още 10 вида, ако искаш :) и питай ме и за тях. Защо да неможеш да го поръчаш ? Не ти го препоръчват от магазина ли - ХАХАХА ? От 3те изброени Гаспарито ми се вижда най-добро, но трябва да знаеш, че приема на аминки на хапчета е от 20 хапа нагоре ;) приема е такъв за да има наистина добър резултат. С БЦА е подобно от 20 грама нагоре дневна дажба. Ако нямаш пари за такива приеми - лошо.

15.07.12
13:39

казано от AgBOKATA на 15.07.12, 13:00:

Не ти го препоръчват от магазина ли - ХАХАХА ? От 3те изброени Гаспарито ми се вижда най-добро, но трябва да знаеш, че приема на аминки на хапчета е от 20 хапа нагоре ;) приема е такъв за да има наистина добър резултат. С БЦА е подобно от 20 грама нагоре дневна дажба. Ако нямаш пари за такива приеми - лошо.

Всъщност не съм от хората, които купуват нещо, защото е най-лъскаво/модерно или защото продавачът така е казал. Пределно ясно ми е, че в магазина си ги интересува тяхната печалба и да продадат това, което им е залежало на склад или шефът дава %. И това явление не е само в магазините за добавки, но и за компютри, техника и прочие (не мисля, че тук трябва да се коментира това).

Подходящите приеми, между 10 и 20 грама, мога да си ги осигуря. Аз съм на мнение, че ако ще се пият добавки, ще се пият както трябва, иначе по-добре въобще да не се дават пари за такива неща.

Тъй като имам ред причини, поради които не съм убеден, че ще мога да взема ТОЧНО това, което препоръча, те попитах за други продукти. Ако искаш ще ти изброя причините, но не смятам, че наистина те интересуват. Конкретно за AMINO-X питам, защото видях снимката, която си качил и реших, че си пробвал тези аминокиселини.

Въпросът е дали да са аминокиселини или BCAA?

Благодаря, че отдели от времето си, да се занимаеш с темата ми! :)

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Извън Земно на 15.07.12 13:41.

15.07.12
13:49

казано от Извън Земно на 15.07.12, 13:39:

казано от AgBOKATA на 15.07.12, 13:00:

Не ти го препоръчват от магазина ли - ХАХАХА ? От 3те изброени Гаспарито ми се вижда най-добро, но трябва да знаеш, че приема на аминки на хапчета е от 20 хапа нагоре ;) приема е такъв за да има наистина добър резултат. С БЦА е подобно от 20 грама нагоре дневна дажба. Ако нямаш пари за такива приеми - лошо.

Всъщност не съм от хората, които купуват нещо, защото е най-лъскаво/модерно или защото продавачът така е казал. Пределно ясно ми е, че в магазина си ги интересува тяхната печалба и да продадат това, което им е залежало на склад или шефът дава %. И това явление не е само в магазините за добавки, но и за компютри, техника и прочие (не мисля, че тук трябва да се коментира това).

Подходящите приеми, между 10 и 20 грама, мога да си ги осигуря. Аз съм на мнение, че ако ще се пият добавки, ще се пият както трябва, иначе по-добре въобще да не се дават пари за такива неща.

Тъй като имам ред причини, поради които не съм убеден, че ще мога да взема ТОЧНО това, което препоръча, те попитах за други продукти. Ако искаш ще ти изброя причините, но не смятам, че наистина те интересуват. Конкретно за AMINO-X питам, защото видях снимката, която си качил и реших, че си пробвал тези аминокиселини.

Въпросът е дали да са аминокиселини или BCAA?

Благодаря, че отдели от времето си, да се занимаеш с темата ми! :)

Поздрави! :)

Никъде не се говори за 10 грама, а от 20 нагоре. И защо неможеш да си позволиш ливера ? Амино Х са чудесни аминки, но стигат за малко време. БЦА е по-добрия избор според мен. На теб ти пожелавам мускули вместо поздрави :)

пс: вземи прочети малко из форума темите за добавки  да се ориентираш по-лесно и сам да си прецениш кое ще ти свърши по-добрата работа ;)

15.07.12
14:19

От форума/сайта съм чел почти всички статии и доста от темите (които ме вълнуват). Честно казано забелязвам, че за добавка можеш и да чуеш (прочетеш) 100 положителни мнения, но ще се намерят и отрицателни. То това даже си е и в реда на нещата, тъй като всеки е различен, но от това следва извода, че най-добре ще разбера как ми действат, като сам проверя :)

От прочетеното стигнах до извода да си взема следните неща:
PURE WHEY суроватка 5 либри
кре-алкалина на PURE или матрица GreenMagnitude

Навсякъде казват, че BCAA е по-добре от аминокиселини, та май ще се ориентирам към тях. Тук мисля да се спра на BCAA Blast-а на PURE, тъй като виждам положителни мнения за него, пък и цената на която взимам 500 гр. кутия ми е най-изгодна.

Това ми се струва, че е добре решение, евентуално може да добавя едни витамини OPTI-MEN.

Не съм сигурен, дали ще мога да взема това, което препоръча, защото един приятел поръчва добавките, а аз само му пиша какво ми трябва. Той ми каза, че този продукт не го е видял там, откъдето “пазарува”. С магазините в България не желая да се разправям. 2 пъти влезнах в магазини за добавки преди време. Първият път отидох за нещо конкретно, започнаха да ми предлагат някакви “супер напомпващи формули”. Не, че ми пречи да си продават стоката, но мразя да ми се натрапват продавачки, които грам не разбират, а повтарят каквото са им казали. Втория път ме убеждаваха, колко много ще кача от витамини. Може и ситуацията да не е такава сега, но поради тези две причини и факта, че си намерих нещата малко по-тънко, не си взимам нищо от тук.

Благодаря за пожеланието! ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1