15.07.12
15:27
Здравейте,от няколко месеца се занимавам с упражнения със съобствено тегло.И тъй като напоследък обръщам повече внимание на тялото си,забелязах,че имам доста широк таз.Имам рамене по-широки от талията ми,но преливането е хармонично изведнъж надолу изскача един стършащ таз и не излгледа особено добре(особено ако човек ме гледа отзад).Бих искал да ми препоръчате някакви упражнения,с които мога да изчистя този проблем.
П.П Забравих да добавя,че съм на 15 и сигурно ще раста още и тайно се надявам проблема да се оправи
15.07.12
17:32
Широк таз = лесни и по-безопасни раждания.
След като изчетох поста ти съм по-склонен да мисля, че си момче, и оная приказка “грозна работа е газа да ти е по-голям от раменете” ти бърка в мозъка.
Сега:
Първото ми предположение е , че си дебел, и просто по газа имаш много мазнини което го кара да изглежда широк.
Решението тогава е да свалиш излишните килограми и ще спрат да те питата “абе на рожден ден ли си тръгнал с тая торта”
Второто ми предположение е , че не си дебел и просто тазобедрената кост ти е голяма.
Тогава нищо не можеш да направиш с таза, но можеш да работиш върху другия елемент от гореспоменатата приказка а именно раменете.
Разширяваш рамене, и вече таза може да не изглежда толкова голям.
Все пак да не забравяме, че още си пубер и имаш много път и стискане на пъпки докато се развиеш напълно, за момента спортувай, и не задълбавай в глупости.
А за следващата тема, нека въпроса ти да е по-пълен.
Сега колко си висок, колко кила си, момче, момиче .... може да си гадаем и да стреляме предположения цял ден ..
Разширяваш раменете , правиш пуловър в комбинация с клекове и малко спринтове , това е ;)
15.07.12
18:40
Благодаря за отговорите и се извинявам за липсата на инфорамция във въвеждащия пост.Та висок съм 1.70 и тежа 55 килограма и съм на 15 години.Също искам да добавя едно мое наблюдение,имам доста дълги крака,а торсът ми е сравнително малък.Това ме навежда на мисълта,че торсът ще търпи развитие през идните години и се надявам проблема да се оправи.Малко по-късно ще кача и снимка.