21.06.12
18:10
Здравейте.На 16 години съм.Преди 1 месец някъде докато правех едно упражнение за трицепс с дъмбел зад врат рамото ми съвсем леко изпука и дори нямаше болка,но на следващия ден имаше малка.Така постепенно тя изчезна докато преди 1 седмица,когато бях на лостове 3 дни подред,като имах мускулна треска на предното и задното рамо,започнах да правя кофички и в дясното рамо усещах лека болка и все едно някакво късане и хрущене,но учудващо не с някаква болка. (3х10) направих и в абсолютно всичките повторения усещах това (хрущене ли е късане незнам) и не ме болеше чак толкова,но с мускулната треска си се усещаше болка.След час обаче в ежедневието ми имаше болки.Починах 3 дни и реших,че всичко е отминало,но сега незнам защо,като правя разтваряне встрани с дъмбели за рамо и в дясното ми рамо нещо МЪРДА И ПРЕСКАЧА,че дори и само като си повдигам рамото на страни и си сложа лявата ръка върху него пак нещо вътре мърда и прескача.Съпроводено е с съвсем лека болка.Извинявайте,че толкова подробно и глупаво съм описал всичко,но исках да го знаете с точност.Та въпроса ми дали съм си прецакал рамото,знам че не сте доктори,но ако някой има проблем с това разтваряне в страни да пише моля.В ежедневието имам много рядко съвсем леки болки,но те се усещат и в другото.Мерси предварително.
Мен ме боли рамото, когато правя разтваряне напред. Гледай да си държиш китките надолу, когато го изпълняваш!
Мнението беше редактирано от Юли на 21.06.12 20:15.
21.06.12
18:51
Благодаря ти,но не мисля,че оттам е проблема.Преди да стане всичко това правех разтваряне встрани със 8-9 килограма,а сега правя с 4 и ми прескача нещо аз оттова се притеснявам не,че ме боли толкова.Повече ме боли когато правя гребане с дъмбел за гръб
22.06.12
20:12
Да те боли рамото е нещо нормално - едва ли има човек,който не се оплаква поне от едното си рамо. :wink:
казано от Bojidar Yagodin на 22.06.12, 20:12:
Да те боли рамото е нещо нормално - едва ли има човек,който не се оплаква поне от едното си рамо. :wink:
Никоя болка не е нормална! Това е сигналът на тялото ти,че нещо не е наред!
23.06.12
00:58
казано от Петър Петров на 22.06.12, 22:40:
казано от Bojidar Yagodin на 22.06.12, 20:12:
Никоя болка не е нормална! Това е сигналът на тялото ти,че нещо не е наред!
Ноу пеин,ноу геин !
Под това се има в предвид, че трябва да се смазваш до болка от тренировки, а не да те болят ставите от нищо ;)
казано от Bojidar Yagodin на 23.06.12, 00:58:
Ноу пеин,ноу геин !
А пък като има много пейн, ‘ептен няма да има гейн. (wait)
Въпреки , че си описал всичко много подоброно никой не може да ти каже така.Ходи да те види добър травматолог.Препоръчвам ти доктор Русимов във военна болница.Аз минах през операция на рамото.Като прочетох какъв ти е проблема според мене става дума за възпаление на сухожилие на бицепса , но както сам знаеш не може да вярваш на такива предположения.Ходи да те види човек , който си разбира .Бързо възтановяване!