абе гледам жените и мъжете на игрите в категория +60 години...
от жените имаше доста на които можех да им дам 40 години
а мъжете също хич не мязат на 60 годишни...
15.07.12
21:48
казано от James Hinks на 12.07.12, 11:00:
Морски Специален Разузнавателен Отряд, популярен като “Тихина” (старата им позивна, новата им е “Родни Балкани” или поне беше такава).
под. 22580та и половин час да е...остават му 3 часа за каране на колело(щото си е точна каране на колело тип “балканче”) и кросчето. Ти за тия 3 часа да ги ходиш само, пак ще ги вземеш тия 18,5 км дето остават...А бе що махнаха казармата - какви кросфитъри щеше да има...
Сещам се,че като по-малък с едно приятелче се качвахме на наблюдателницата им без да знаем за какво става въпрос :D (но потделението до колкото знам доста по-отдавна е преместено на друго място...абе всъщност не знам кога е преместено и какъв беше статута тогава,но бяхме малки пишлемета търсещи си белята,а никой не ни изгони)
ред. сега проверих линка - това е вече преместеното поделение.
Мнението беше редактирано от donsir на 15.07.12 21:55.
15.07.12
22:07
казано от James Hinks на 12.07.12, 10:37:
казано от gotcha на 12.07.12, 10:28:
Хинкс, плуването, плуването?
Знаеш ли какъв е(беше) норматива на изпита за влизане в МСРО ? ;)
Ориентировъчно какви са били нормативите за влизане?
Спомням си в някакъв интернет форум се обсъждаше за тренировки от по няколко километра подводно плуване с пълно снаражение и други подобни,но за нормативи за влизане не ми е попадала информация.
Мнението беше редактирано от donsir на 15.07.12 22:11.
Офтопик е, ама да отговоря http://vbox7.com/play:b5b52d396a Към края на клипа казват какви са изискванията
15.07.12
23:46
казано от Kirilov на 15.07.12, 22:14:
Офтопик е, ама да отговоря http://vbox7.com/play:b5b52d396a Към края на клипа казват какви са изискванията
Прави ми впечатление,че “журналистката” или по-точно ‘дръжката на микрофона’ не знае от къде идва наименованието Тихина и явно редакторите на предаването също или поне монтажа прави внушението,че наименованието идвало от това,че не можели да коментират работата си :) ... типично за бг медиите - тъпи дръжки на микрофони и незаинтересовани редактори и продуценти кредитни милионери.
Много мачка таз женица...иначе се видя, че има и по-яки от нея на максимални тежести...има по-бързи от нея...но накрая се видя!!! Не можах да гледам финалния ден, но по-спокоен и усмихнат състезател не съм виждал:) А какво мислите за афроамериканките...имат ли рамене и бицаги:)))
А Фронинг...голяма злост се изля по него по разни форуми, как щели да го смачкат...хахахах...просто дойдоха неговите неща и се видя резултата. Все едно финалните комплекси той ги е заръчвал...
Готини Игри...от всичко, за всички:)))
Моят скрит фаворит Нийл Мадокс не доката баси...ПФУ:(((
16.07.12
10:08
казано от Denny Crane на 15.07.12, 22:07:
10 км бягане под 55 минути, 1 км плуване в морето, 25 метра плуване под вода, 100 метра плуване под 1 минута. 60 лицеви опори и 60 коремни преси за 2 минути, 12(или 17) набирания. Поне 2003 септевмри беше това.
Славко, гледах я Ани как се движи на фона на другите на европейските игри.
Истината е, че между нея и останалите имаше огромна пропаст.
Още тогава си помислих, че няма кой да я спре, но реално не знам нищо за американките и представителките на другите континенти.
Видя се обаче, че и на финалните игри Ани просто е доста по-бърза, по-силна и по-постоянна от всяка друга.
Няма да споменавам за излъчването й, усмивката й и супер приятелското поведение към всички.
Мъжете не ги гледах, защото стана късно, но и там нещата са подобни - най-стабилният и постоянен състезател спечели.
Мат Чен доста ми стана симпатичен - изключително силно представяне направи, като се има предвид, че е по-възрастен от всички.
Супер интересни бяха нещата, които гледах от игрите.
На мен лично много ми хареса всичко, освен жената, която беше водеща в студиото с двамата идиоти (те двамата са супер).
Тази Катрин Таня на кое място е, че не ми се отваря сайта от тук?
Голямо животно ми се стори на регионалните.
Кристан какво направи?
Уикенда се заблях и не можах да видя какво се случва.
1 (1062) Annie Thorisdottir
2 (977) Julie Foucher
3 (973) Talayna Fortunato
4 (964) Kristan Clever
.....
30 (377) Katrin Tanja Davidsdottir
Катрин е голямо животно като трябва да вдигне повече от Ани...и до там :)
Да не говорим, че този гъз сигурно доста й тежи :)
Най интересно беше в последните секунди.
Талайна и Кристан се бореха за 3то място. Двете се движеха на няколко точки една от друга и последния комплекс щеше да реши всичко. В последната серия Кристан се качи една секунда преди Талайна на лоста за набиране за 9 повторения...и издъхна на 6-7мото, а Талайна ги отпука 9 бътерфлая за няколко секунди и спечели 3тото място.
Изгледах целия финал от стрийма, много яки игри!
И мен мн ме изкефи клийн стълбичката, мини айрън мена, дървата като прескачаха беше мн весело, комплекса с 10-те повторения, и последните три комплекса.
http://games.crossfit.com/spectator-stream
казано от Redalex на 16.07.12, 10:10:
Мат Чен доста ми стана симпатичен - изключително силно представяне направи, като се има предвид, че е по-възрастен от всички.
Всепризнат за “the smartest preparation”, демек той тренира най-умно, без излишни напъни, с достатъчно почивка, периодизация и т.н. Наспуснал работата, която обича, за да се занимава единствено с Кросфит...спокоен човек, с много умерено слово. А и има страхотна съпруга, която също се състезава!!! Което, вервайте ми, е голям +:)
Само ти пооправих цитиращият таг...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.12 16:47.
Брадатия тип беше много зъл и най-очудващо на спринтовете ги скъса, не му личеше :D
А това с чуковете ми беше малко тъпичко...
на спринта спечели, ама после в катеренето и бутането остана последен ....супер зле си разпредели силите- всъщност може да е знаел, че няма да е добър във втората част и за това да се е хвърлил на спринта.
мен точно това с чуковете супер много ме изкефи... много хитро го бяха направили.
Класиране на европейските представители:
Annie Thorisdottir 1st
Caroline Fryklund 25th
Katrin Davidsdottir 30th
Numi Katrinarson 24th
Frederik Aegidius 30th
Mikko Aronpaa 32th
Team Butchers Lab 23rd
CrossFit Reykjavik 37th
CrossFit Sport 39th
с изключение на Ани, всички други са тотално доминирани от американците.
и всички европейски участници са скандинавци или исландци...дори се очудвам на исландските отбори, че не са по-напред след като на регионалните в Европа прегазиха всички останали.
Мнението беше редактирано от Redalex на 18.07.12 18:44.
18.07.12
17:10
Който каквото и да говори за мен големият фаворит си беше Рич. И ако още в началото бяхме направили залози в залата, със сигурност сега щях да съм напред с материала;) А като цяло разочарованието ми дойде от Крис Спилър...има огромно сърце, но си личи, че годинките му тежат:(
24.07.12
22:01
казано от James Hinks на 16.07.12, 10:08:
казано от Denny Crane на 15.07.12, 22:07:
10 км бягане под 55 минути, 1 км плуване в морето, 25 метра плуване под вода, 100 метра плуване под 1 минута. 60 лицеви опори и 60 коремни преси за 2 минути, 12(или 17) набирания. Поне 2003 септевмри беше това.
Тези нормативи много кортизол,много адреналин .. много аеробно-анеробни и аеробни ми се струват.
Опит до сега - от типично билдърски тренировки на типично силови мах-от ... т.е. от саркоплазмени глюкогенни тренировки открих топлата вода с компактни силови и ВМ хранене.Покриването на тези нормативи ми се струва добро предизвикателство,но прави ли съм,че не може и вълка сит и агнето цяло - ще пада голямо товарене наа ЦНС и кортизолно-гликимични истории докато ги сборя ?
Знам,че поста ми е малко като тюхканията в женските дневници :D
Мнението беше редактирано от donsir на 24.07.12 22:01.
Нищо страшно не виждам аз...освен ако не трябва да се прави всичко едно след друго:)
казано от Denny Crane на 24.07.12, 22:01:
Тези нормативи много кортизол,много адреналин .. много аеробно-анеробни и аеробни ми се струват.
Опит до сега - от типично билдърски тренировки на типично силови мах-от ... т.е. от саркоплазмени глюкогенни тренировки открих топлата вода с компактни силови и ВМ хранене.Покриването на тези нормативи ми се струва добро предизвикателство,но прави ли съм,че не може и вълка сит и агнето цяло - ще пада голямо товарене наа ЦНС и кортизолно-гликимични истории докато ги сборя ?Знам,че поста ми е малко като тюхканията в женските дневници :D
Според мен гледаш въпроса много едностранно/профилно. Як означава във всичко- и 10К за 50мин и 150 над глава и 100 набиране. Напоследък около мен се въртят билдерчета- някои се сетили сега, че сърд-съдовата се мъчела от многото маса и слабото сърчице, кардио щели да правят. Ама защо трябва да разваляш къща, за да правиш колиба защо да ги делиш още в началото. Не те познавам, но мисля че съм минал по подобен път- преоткрих кратката силова и ВМ, преоткрих соц истините, преоткрвам модерното днес и старите неща от вчера, и да ти кажа според мен човек започне ли здрави тренировки после няма обективна/основателна причина да ги спира. Аз като съм го правил е било мързел/проба на нещо ново/ или спиране на всички тренировки. Наскоро пак го писах май- аз вярвам че трябва да тренираш най-много онова, в което си най-зле НО и по-оптимален начин- сега като правиш силова избутай поне 150кг лег и стани 180-190 на гръб (може и да са ти леки тези кг, но просто на кратки силови и ВМ не познавам много яки) и после минаваш на обемите- кортизол, естротеген трябва да се свърши :)
А това за ЦНС защо? Аз не мисля че бягането на дълго или обемът като цяло е по-товарещ от 1часова високоинтензивна кръгова.
24.07.12
22:48
1. Под минута плуването на 100 метра, ако не си бил плувец просто няма как да стане. Дори и с плавници трудно, ще влезне в норматива човек без солидна практика.
2. Един километър плуване в море е доста по- уморително от това в басейн(казвам го от опит).
Човекът, който покрие нормативите, ще да е машина -:).
Като се замисля...по т.1 си прав!!!
За дългото плуване...то ще стане, но ще е много бавно.
24.07.12
23:40
казано от Петър Димитров на 24.07.12, 22:48:
1. Под минута плуването на 100 метра, ако не си бил плувец просто няма как да стане. Дори и с плавници трудно, ще влезне в норматива човек без солидна практика.
Ми нормално нали е за Българските тюлени. Те ако на плуването не наблягаха на кое. Иначе 100 под 1мин е много трудно аз с плавници съм близко... За морето си напълно прав миналата година плувах 2К беши си бая тежко. :)
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 24.07.12 23:41.
...
Ще ви разочаровам, не са свръхчовеци. Натренирани за издръжливост - да! Подготвени за бой - определено! Но не и свръхатлети.
По стечение на обстоятелствата, бащата на моя приятелка беше основна фигура в Тихина навремето (Каква смелост, а? Да излизаш с момиче, чийто баща е десантчик ;) ). Написа 2 книги за Тихина наскоро. Та съм слушал за подвизите на десантчиците и тогава ми се струваха впечатляващи и леко нереални.
През 1992 г имах удоволствието да се изправя срещу тях в състезание. ВСК (Военно Спортен Комплекс), т.е. военен многобой.
Дисциплините бяха следните:
Ден 1
1. Коремно възлизане на висилка, за макс бройка, с униформа
2. 100 м плуване свободен стил (25 м басейн)
Ден 2
3. 100 м спринт, с униформа, старт от легнало положение
4. 1000 м бягане, с униформа
Ден 3
5. 6 км бягане с пълно бойно снаряжение (автомат, противогаз, сумка с 2 пълнитела, мешка и т.н. Единствената разлика от реална ситуация - позволяваха 2-ри ремък за автомата, за по-удобно носене)
Победителите в генералното класиране:
1. Курсант от ВВМУ (Морското) - плувец, шампион на моноплавник
2. Курсант от ВВМУ - плувец, ватерполист
3. Моя милост, курсант от ВВМУ - шампион по сърф
В интерес на истината, до последната дисциплина аз водех в общото класиране (основно заради впечатляващия ми резултат на първата дисциплина), но на 6-те км се представих посредствено и това ме дръпна на 3-то място с минимална разлика от 2-рия.
Както виждате, никой от десантчиците (6 човека) не влезе в тройката.
Ако разсъждавам логично, последната дисциплина, 6 км, за момчетата на Тихина вероятно е било твърде кратко разстояние. Ако беше 20 км, примерно, по всяка вероятност са щели да ни бият. Едно от момчетата беше мой връстник, ученик от Английската Гимназия, с когото редовно се засичахме на лостовете (тогава Френската и Английската бяха в една сграда). Та имах възможност и да си поговоря за кратко с него преди състезанието. Всичките бяха с голямо самочувствие, дошли на състезание едва ли не като на сутрешната физзарядка. И ние останалите очаквахме да видим точно супер атлетизъм. Но явно нещата не стоят така на практика. След финала и награждаването, офицерите им ги подкараха да се прибират в поделението... с марш на скок. Вероятно като наказание за не особено доброто представяне.
Още нещо, което ми направи впечатление беше, че на 6-те км бягаха в група.
На лагера в Червенка (до Созопол) имах още една възможност да се срещна с тях. Бяха дошли дотам... с бягане. Носеха си само малко картофи (!?) и малко вода. Ядоха с нас от нашата храна, но отказаха превоз до нашия лагер (с лодки ЯЛ-10 - бяхме на гребно-ветроходен поход до устието на Ропотамо него ден), щели да побягат още малко... (около 12 км!)
Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи. Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.
25.07.12
10:30
казано от slavko на 24.07.12, 22:20:
Нищо страшно не виждам аз...освен ако не трябва да се прави всичко едно след друго:)
В един ден се прави, едно след друго, но има паузи.
Наистина не е нищо страшно.
Изпълними са от нормален човек, но наистина най-трудни на всички им идват 1 км в морето и 10 км бягане. На мен а ми бяха най-лесни ;)
казано от Vic на 25.07.12, 10:11:
Ако разсъждавам логично, последната дисциплина, 6 км, за момчетата на Тихина вероятно е било твърде кратко разстояние. Ако беше 20 км, примерно, по всяка вероятност са щели да ни бият. Едно от момчетата беше мой връстник, ученик от Английската Гимназия, с когото редовно се засичахме на лостовете (тогава Френската и Английската бяха в една сграда). Та имах възможност и да си поговоря за кратко с него преди състезанието. Всичките бяха с голямо самочувствие, дошли на състезание едва ли не като на сутрешната физзарядка. И ние останалите очаквахме да видим точно супер атлетизъм. Но явно нещата не стоят така на практика. След финала и награждаването, офицерите им ги подкараха да се прибират в поделението... с марш на скок. Вероятно като наказание за не особено доброто представяне.
На лагера в Червенка (до Созопол) имах още една възможност да се срещна с тях. Бяха дошли дотам... с бягане. Носеха си само малко картофи (!?) и малко вода. Ядоха с нас от нашата храна, но отказаха превоз до нашия лагер (с лодки ЯЛ-10 - бяхме на гребно-ветроходен поход до устието на Ропотамо него ден), щели да побягат още малко... (около 12 км!)
Те имат(или имаха, щото сега не знам как е) много интересен начин на подготовка - всичко на лагери от по 15-20 дни. Парашутен лагер, водолазен лагер, плувен лагер, бегови лагер, ТСП лагер, стрелкови лагер, незнамсикакъв лагер...Много ясно, че ще бягат в група и няма да са особено добри на тоя многобой, пък иначе ще бягат от Варна до Созопол безпроблемно, мисля, че е ясно защо ;)
Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи.
Най-силно съм се впечатлявал от един курсант в Тръново едно време - 3,2 км крос по пресечен терен с униформа и в едната ръка една пудовка за раменни преси през целия крос, като само сменя ръцете на определена бройка крачки...за време...
Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.
Много вярно (bow) (bow) (bow)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.07.12 10:31.
25.07.12
10:54
казано от James Hinks на 25.07.12, 10:30:
казано от slavko на 24.07.12, 22:20:
В един ден се прави, едно след друго, но има паузи.
Наистина не е нищо страшно.казано от Петър Димитров на 24.07.12, 22:48:
Изпълними са от нормален човек, но наистина най-трудни на всички им идват 1 км в морето и 10 км бягане. На мен а ми бяха най-лесни ;)
Те имат(или имаха, щото сега не знам как е) много интересен начин на подготовка - всичко на лагери от по 15-20 дни. Парашутен лагер, водолазен лагер, плувен лагер, бегови лагер, ТСП лагер, стрелкови лагер, незнамсикакъв лагер...Много ясно, че ще бягат в група и няма да са особено добри на тоя многобой, пък иначе ще бягат от Варна до Созопол безпроблемно, мисля, че е ясно защо ;)
Сега като разсъждавам, тези момчета не са блестели с някаква особена сила, но са били доста издръжливи.
Най-силно съм се впечатлявал от един курсант в Тръново едно време - 3,2 км крос по пресечен терен с униформа и в едната ръка една пудовка за раменни преси през целия крос, като само сменя ръцете на определена бройка крачки...за време...
Логично - най-добрите бойци не са “конете”, а “магаретата” - тези, които продължават докрай, много след като бързите и силни “коне” са останали без сили.
Много вярно (bow) (bow) (bow)
Еми ето James Hinks явно си машина -:).
На мен не ми изглежда трудно изпълним. Просто си представям, колко работа трябва да извърши човек за 60 сек. без добра плувна техника за 100 -те метра.
За километър в морето - виждал съм стотици хора можещи и не можещи да плуват и един двама се отказаха. Това не ме учудва.
В казармата бягахме по 10 км. в пълно бойно 35 - 40 кг.
Колкото до машините, има различни - едни дигат тежко, други те возят бързо, трети пресмятат алгоритми, всяка си има приложението. Така и при хората, едни бягат бързо, други вдигат тежко... Единственото нещо, което може да промени това е средата(флуида в който се намира).
казано от Петър Димитров на 25.07.12, 10:54:
...
На мен не ми изглежда трудно изпълним. Просто си представям, колко работа трябва да извърши човек за 60 сек. без добра плувна техника за 100 -те метра.
...
Това и на мен ми се струва неизпълнимо. Съдя по себе си - 01:15-01:18 мин на 100 м при това се имам за що годе добър плувец, без да съм тренирал плуване. Излиза, че само трениращи плувци могат да покрият този норматив.
25.07.12
11:29
да ви кажа, че не се вживяват да го мерят много стриктно ;)