Да кача ли няколко килограма и алтернатива на фитнеса в чужбина

16.07.12
13:17

Здравейте пичове!
Всеизвестната философия с формулата за добро тяло 100 минус височината никога не ми е допадала, защото е доста относителна и не се съобразява с различните видове тяло. Затова винаги ползвам огледалото като справочник за резултатите - приоритетите са ми визия и здраве. В момента съм 186-7 см. и 70 килограма, но не изглеждам слаб както се предполага, а едър и това може би се дължи на голямата ми тазова кост и широкия гръден кош. Имам типични ектоморфни черти - голям ръст, крайниците ми - ръце и крака са слаби, но този широк кош и таз не се вписват нещо :D че да питам - да кача ли тези 10 килограма и евентуално нещата да си дойдат на мястото или да тренирам без промяна на килограмите, защото бях чел не на едно място, че е възможно да се постигат резултати БЕЗ да се променя теглото, въпреки че тази магия с промяна на мазнините в мускули ми е много чудна :D:D
И за да не пускам нова тема ще питам и друго - каквото и да изям, въпреки че гледам уж да не падам под 3000 калории като ходя на фитнес и имам чувството, че го изгарям и не качвам изобщо. Този бърз метаболизъм прецаква всичко и се питам ако спра тренировките за 2 седмици или знам ли.. може и за 1 месец ако трябва, с цел да кача по-лесно килограми, тези кг на корема ли ще се лепнат при положение, че се храня с качествена храна? Питам, защото в момента съм в чужбина за месец и нещо и тука фитнеса е БЕЗБОЖНО скъп - 6 паунда - 13 лева за една тренировка, а абонамента минимум е за 3 месеца.. Лостове и успоредки не намирам в близост и затова единствената изгодна алтернатива, за която се сещам в момента са лицевите опори и коремните преси.
Мерси предварително! :)

ПС: Под резултати разбирам оформяне на ръце, гърди, гръб, крака. Не гоня олимпийски цели, а прилично тяло, толкова колкото да си личи, че тренирам.

Темата беше редактирана от Fundamental Guy на 16.07.12 13:18.

16.07.12
13:27

Естествено, че ако не тренираш, ще се лепнат на корема. То ако ставаше без тренировки да оформяме тяло, никой нямаше да се мъчи ;)
Без промяна на теглото нищо няма да направиш, и да, слаб си, независимо какво си мислиш, просто няма как на този ръст и това тегло да изглеждаш едър. Че то аз съм 10 кила по-тежък, и 17 см. по-нисък и не изглеждам едър.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.07.12 13:28.

16.07.12
13:34

Първо, мерси за бързия отговор. Ами тогава да продължа ли да давам толкова много пари и да не прекъсвам фитнеса или временно да си изградя нещо за домашни условия, защото съм ограничен с финансите. Все пак предполагам, че има нещо що-годе качествено за цялото тяло със собствена тежест? Ще се набляга храната, то се е видяло.. Тука поне като купуваш нещо, знаеш какво купуваш :)

16.07.12
14:04

Купи си за вкъщи или един прав лост с малко дискове,или 2 малки лоста за дъмбели с малко дискове и си тренирай вкъщи.Хубаво е да си вземеш и един лост за набирания.

16.07.12
14:09

E, 6 паунда струва една кутия цигари на Острова. Не е въобще скъпо. Ходи си на фитнес 2 пъти седмично и ще поддържаш форма.

16.07.12
21:23

казано от Anthony на 16.07.12, 14:09:

Ходи си на фитнес 2 пъти седмично и ще поддържаш форма.

Наистина,ако имаш тая финансова възможност ходи по 2 пъти седмично. Така по-лесно ще натрупаш и маса,отколкото с 3-4-5 тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1