07.06.04
17:36
На мои въпрос дали трябва натуралните да тренирват всяка група два пъти седмично от Олимп ми отговарят следното-”Културист,не ползващ стероиди,е възможно да тренира мускулна група 2 пъти седмично при условие,че тренировката е кратка и концентрацията да позволи стимулиране на растеж чрез 1-3 серии за мускулна група”!
Какво трябва да означава концентрацията да позволи растеж с 1-3 серии за мускулна група???Може ли от толкова малко серии да се стимулира растеж???За каква концентрация става дума :shock: ?
И какво означава кратка с 1-3 серии-10 минутна тренировка или какво?
P.s Не знам дали не става дума за нещо от сорта на Дориан,обаче тои прави повече серии просто ги брои за загряващи!
Според мен, ако спазваш това правило (да тренираш примерно 2 пъти седмично с по 2 серии за ЕДНА мускулна група без да се претоварваш, т.е. да правиш по - малко повторения) растежа ще ти бъде гарантиран ! Мисля че това са имали в предвит!
ПП - а тва за концентрацията май са се опитали да използват малко по абстрактен термин, може да са имали в предвит дадения мускул в/у, който тренираш или нещо от този сорт... ебаси, а стига толкова че и аз се обърках вече :x
Лесно, в един брой на Олимп имаше интервю с Иван Николов и там той беше дал примерна тренировка за гърди. Направи ми впечатление, че те е изградена донякъде по метода на Дориан - 2-3 “загряващи” серии, последвани от 1 “работна”. Пиша това, тъй като именно Иван Николов се води “натурален” билдър.
08.06.04
00:18
Дам,сега прегледах броя,лошото е че там не пише дали тренира мускулна група 1 или 2 пъти седмично!Някои ако има инфо да каже?
08.06.04
03:13
Значи....Лесно Нема, наистина Нема Лесно. :)) Въпроса ти е много интересен. Явно вече си стигнал до някъкво добо ниво за да чустваш интерес към истинския начин на трениране. Казваш Дориян е тренирал така. А кой е научил Дориан да Тренира така. ????? Тва е Великият МАИК МЕНТЦЕР, и начина му на трениране “HEVY DUTY”. Това е и моя начин. Почнах да тренирам по неговата система . Резултата беше ФЕНОМЕНАЛЕН за мен. Майк има една истина която гласи “Нарастването на силата покачва мускулната маса” Спазвах е стриктно, като тренирах с тефтера в ръка. Записвах на всяка тренировка , всяко упражнения, колко повторения и колко килограма вдигам. На следващата тренировка на същата мускулна група се стремях да увелича повторенията и за другиа път си отбелязвах че трябва да добавя още килограми. Повторенията не са повече от 7. Дига се на 100 % интензивност. Мускулите парят и болят. Тоя вид тренировка не е за хора със слаба боля. Затова се казва HEVI-DUTY /ТЕЖКА ОТГОВОРНОСТ / Имаш две загряващи серий и една ИСТИНСКА и ПОСЛЕДНА НЕПОВТОРИМА серия. Концентрация 100% .
Изпълнява се така.
Правиш позитивна част 4 секуди бавно и равномерно повдигане, задържаш в статистическата чат 2 секуди. Отпускаш в негативната част 4 секунди. И просто знаеш че днес трябва на това упражнение по тефтера да направиш 7 повторени и ги ПРАВИШ. Майк казва така: Представете си че имате насочен в главата пистолет и сте длъжен да направите повторениата си иначе сте АУТ.
Пичове тази схема върви. Доказал съм го на много хора, чрез собственните им възможности. Всичко съм изчел на Майк , даже и касетата със Тренировките си купих от USA. Ако гледате касета ще си промените целия мироглед за НАУКАТА Културизъм.
Майк е доказал Всичко което е казал. Дориан е едно от доказателствата. И друго : 1 ден се тренира и 3 дена се почива/ 96 часа./ Темата е много обширна и не искам да е продължавам точно сега в 3:00 АМ през ноща. Чао до утре.
08.06.04
20:51
lesno_nema, наистина това е добър принцип, но не го прилагай повече от 1-2 месеца. Защото след това спира да има ефект и най-много да претренираш, както направих аз. Тренирах с този принцип около 7-8 месеца е правих и почивки между тези месеци, но се получи претрениране. Струва ми се най-удачен за маса този тип тренировки. Това е моето мнение. Успех !
09.06.04
00:21
Bad_Boy4e .... това което съм писал по горе не е принцип ,а 1% от това което се отнася до HEVY-DUTY. Ако не си гледал тренировката на Майк Ментцер, имаш основание да се откажеш на първия месец без успехи. Казваш претренирал, което ми звучи като Преял. Ами като претренираваш, елементарно махаш една серия от упражненито и си правиш тотото. Аз по горе казах: Правиш две загряващи серии под контрол с лека тежест, за да запазиш цялото набрано количество сила за третата единственна , неповторима и истинска серия. Ключа за разтежа на мускулите е в двете последни чисти повторения.
Това беше още 1 % от истината. Аз тренирам така 1 година и всичко е шесторка.
09.06.04
09:32
Quatttro дам разясни ми някои интересни работи около този принцип!
И на мен ми е интересен защото си е по старичък и доста се спекулира с него,ако нещо друго интересно можеш да напишеш за него пиши:)!
Пък с претренирането е ясно,то със всяка програма може да стане така и съответно трябва да направиш промени в обема или интензивността!