16.07.12
00:41
Здравейте!
Вече тренирам от 9-10 месеца и все повече се замислям дали да не почна да приемам спортни добавки (като изключим протеина, него го пия редовно). Та въпроса ми е, кои добавки не са препоръчителни за хора с зрителни проблеми? Също така дали трябва да внимавам за високо кръвно налягане, въпреки че никъде не открих ясна връзка мужду него и вътреочното налягане… Ще съм Ви много благодарен, ако ми разкриете опасностите за зрението при използването на продукти, от типа на креатин, азотни буустери, L-Carnitine… – и като цяло най-масово използваните добавки.
Темата беше редактирана от Vladimir Petrov на 16.07.12 00:42.
16.07.12
06:05
Предполагам, че има някаква връзка между очното и кръвното, поне като се напафкаш като прасе очите ти стават много червени ( защото вътреочното налягане пада) същевременно и кръвното ти пада.
Та според мене всички добавки които имат влияние върху кръвното имат и върху вътреочното налягане. Поне така предполагам.
Демек повечето азотни бустери, термогенни фет бърнери, и всякакви други суплементи съдържащи енергетици и съставки влияещи на кръвното.
17.07.12
00:44
Значи ако започна с добавките да си следя кръвното налягане... ?
Мнението беше редактирано от Vladimir Petrov на 17.07.12 00:51.
17.07.12
01:08
По-скоро почни с храната..
17.07.12
18:00
казано от Vladimir Petrov на 17.07.12, 00:44:
Значи ако започна с добавките да си следя кръвното налягане... ?
Нека здравето ти бъде приоритет!!
Ако стигнеш до 43 ръка и глаукома едно от двете бързо-бързо ще се изпари и това НЕ е глаукомата !!!
Консултирай се с лекар, няма да ти коства абсолютно нищо освен 2-3 часа време.
Най-вероятно ще има куп добавки които няма да има проблеми да взимаш, но обезателно трябва да знаеш от кои добавки има потенциална опасност за теб.
На нас не ни пука дали ще ревеш от главоболие след 25 години или ще ослепееш след 35.
Това си е само и единствено твоя грижа.