Дневникът на Иви

Темата е заключена.

16.07.12
16:30

Здравейте! Следя форума и преглеждам разни дневници от известно време и ето най-накрая се престраших и аз да се включа (blush).
По същество.. на 23г. съм, висока 165см и тежа 61-62кг (варират в тези граници). Като за начало целта ми е да отслабна - може да не е на кантар, стига да мога сама да видя видим резултат. Имам дълга предистория в борбата с килограмите и мисля, че съм започнала да се храня що годе здравословно - плодове, зеленчуци, млечни - яйца, сирене, кашкавал; пилешко, риба, рядко- ориз и картофи, ядки (старая се да са главно сурови)...Избягвам пържени, мазни храни, сандвичи и др. Не мога да откажа кафето със захар, а относно шоколада и другите подобни - имам моя си логика, че са по-малко зло, ако хапвам за вкус такива неща в малки количества сутрин или до обяд (giggle).
Разбира се не очаквам всичко да се получи от само себе си - включила съм и спорт.
Предимно тае бо - наистина го предпочитам пред други видове тренировки. Въпреки това миналата седмица стъпих и във фитнеса няколко пъти главно заради кардио уредите. Иначе като цяло гледам да увеличавам кардио тренировките - миналата седмица ми бяха 5 - 3 тае бо и 2 във фитнес и тази седмица ще продължавам по същия начин :)
Обмислям и някоя хранителна добавка, но ми трябва съвет дали да е л карнитин или фетбърнър...
Амии това е засега от мен. Наистина ще съм изключително благодарна на мнения и коментари, защото имам чувството, че бъркам някъде и затова не се получава желаният резултат..
П.С  следващите дни ще напиша и примерно дневно меню :)

MF

17.07.12
08:49

Здравей и добре дошла.
Да, бъркаш някъде и това е в тренирането - намали го това кардио и започни силови тренировки. В зала или не, силовите упражнения са истината при каквито и да било цели. От тук можеш да си избереш упражнения, с които да започнеш http://www.bb-team.org/fitness/exercises .
Раздели мускулните групи в три тренировъчни дни седмично. Между тях можеш да правиш и кардио, но не прекалявай - тялото се нуждае от почивка за възстановяване.  Да използваш залата заради кардио уредите си е грехота - можеш да тичаш и навън, използвай уредите и тежестите.
Сладките храни, както и коя да е друга храна,  не се разделят на Добри и Лоши, Позволени и Забранени. Всичко опира до количество, комбинация, време и начин на приемане, цели. Така че шоколадът не е “по-малкото зло”, а е шоколад, носещ характерните са този тип храна хранителни качества.
Тае бо, също както повечето групови занимания, представлява добра загрявка, но не и качествена тренировка. Нека обясня - този тип натоварване е кардио, при което количеството изгорени калории е значително по-малко от това при силово натоварване. Това се дължи на факта, че при силова тренировка усиленото изгаряне продължава часове, понякога дни след самата тренировка, докато при кардио тренирането този процес трае главно по време на тренировката.
Не ти е необходима никаква добавка за изгаряне, просто тренирй здраво и се храни пълноценно.
Да, ако напишеш примерно меню, ще е по-лесно да даваме съвети.
пОздрави

17.07.12
11:03

Съгласна съм с това, което ме посъветва, но все пак си мисля, че първо трябва да изчистя и да намаля обиколките и след това да се ориентирам към по силови тренировки и точно затова си мислех да взимам някакви добавки за изгаряне на мазнини (wasntme). Преди съм правила тренировки с тежести известно време като ефекта върху бедра и прасци беше, че си останаха все така едри, което никак не ми допадна...

MF

17.07.12
18:16

Идеята е да тренираш цялото тяло - така мускулатурата ти ще се развира балансирано и ще изглеждаш съразмерна. Стегнатият и хубав вид не идва от малкото килограми, а точно от развитите мускули. Когато ги развиеш, те ще горят доста усилено, така че силовата тренировка не просто гори, не просто продължава да гори след тренировката, ами има бъдещи перспективи за горене.

17.07.12
18:28

Аз като започнах със силовите тренировки бедрата ми пораснаха с 4см. за първите 3месеца,но продължих с тях и с доста кардио тренировки(около 40-60мин.).Сега бедрата са ми същите сантиметри както когато започнах,но изглеждат по-добре и са по-стегнати :)

18.07.12
08:59

Ще оставя кантара за известно време и ще меря обиколки :) А относно силовите тренировки - лекичко започвате да ме убеждавате в действието им и от другата седмица ги започвам и тях след като един познат инструктор ми направи програма, защото съм си малко неориентирана :)
И ето я и храната за вчера:
- закуска - 1 домат + 1 варено яйце + 30-40гр сирене
- 1 кафе (сметана+захар)
- 2 нектарини преди обяд
- обяд - салата (айсберг, царевица, маслини, 30гр пуешко филе) + 1 кюфтенце на скара
- 3 нектарини за следобедна закуска
- още 1 кафе
- вечеря - таратор + 100-150гр пилешко на фурна
- и пак кафе :D:D

MF

18.07.12
10:38

Радвам се, че сме повлияли относно силовите - ще останеш доволна.
Само че да знаеш, че тренирайки силово, ще е добре да хапваш добре, за да имаш сила по време на самото трениране и за да можеш да правиш мускули по време на почивката. Така че хапвай добре, като въглехидратите не ги изключвай, просто вечер ги намалявай.
Не прекалявай с кафето.

09.09.12
01:09

“Нека обясня - този тип натоварване е кардио, при което количеството изгорени калории е значително по-малко от това при силово натоварване. Това се дължи на факта, че при силова тренировка усиленото изгаряне продължава часове, понякога дни след самата тренировка, докато при кардио тренирането този процес трае главно по време на тренировката.”

Моля?!

09.09.12
01:20

Miss Fight говори за EPOC( Excess post-exercise oxygen consumption ) ефекта ,който е това което е обяснила.

11.09.12
15:28

EPOC или по-просто казано възтановяването след физическо натоварване се проявява както при анаеробни, така и при аеробни упражнения. Пряко зависим е от интензивността на тренировката (продължителност и натоварване-скорост при бягане/колелоездене и маса/повторения при вдигане на тежести). Дали при анаеробните упражннения EPOC приноса за енергиен разход е 40% от цялата изразходвана при тренировката енергия, както твърдят американците първи изчислили това? Много последвали изследвания оборват този процент на едва 10%, а други даже и по-малко, което е същото, както при аеробните. В САЩ, където наднорменото тегло е епидемия е бизнес възможност да продадеш нещо революционно в духа на перпето мобиле за отслабване. Вместо 20 минути отегчително бягане птредлагаме 10мин тренировка за вдигане на тежести със същия енергиен разход. Аналогично при диетата на Аткинс - продължавате да ядете любимите си мазнотии и отслабвате - мехлем за ушите на дебелите американци. Продължаваш с порочния си начин на живто и благодарение на революционни и съвременни методи заличаваш ефекта от прегрешенията си. Поредният балон, аналогичен на финасовия, който дълго време упояваше американците, че консумацията е безгранична, защото парите са неизчерпаеми. Щеше да е хубаво ако не бе една измама.

Моят съвет за отслабване е да не се демонизира аеробния и да се фаворитизира анаеробния енергиен разход, а да се правят и двете в съчетание с нискокалориен прием на енергия. Това е трудно за повечето и не звучи привлекателно, но е доказало се. Времето ще отсее истината от лъжата.

11.09.12
21:47

EPOC не е глупост с която само лъжът балъците ,а кето/вм-нвд са режими които работят.Поне 30% от форума изгарят мазнини с тези режими и интензивни анаеробни тренировки без кардио.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1