13.07.12
14:30
Здравейте,сладури :)
На 18 съм,164,54кг. (останалите мерки са в профила ми,който иска може да ги види) Качила съм и снимки :)
Чета ви от известно време,натрупах някакви знания за тренировките и храненето,но все още не съм уверена за много неща.Ще дам повечко информация за начина си на хранене и на спортуване,за да могат да ми се дават реални съвети,за които ще съм много благодарна :) Всички тук са страхотни в това,което правят и се надявам да помагат за каквото могат и да се карат строго за грешките (giggle) Шегата настрана...
Ще започна с тренировките и начина ми на живот като цяло - Преди години ходех на фитнес,но за разни периоди.Тренирах хаотично,без ясни цели и съответно без резултати.На по-късен етап инструктора в залата,в която ходех ми изготви тренировъчен режим - от всичко по малко,по който тренирах около месец-два.Имах известни,но незадоволителни резултати,а и сама тръпка липсваше.Не отивах с желание във фитнеса,а някак по задължение.В резултат на това прекратих посещенията и повече от половин година не спортувах.До март месец тази година.Случайно открих сайта на бодирок и много се запалих по тренировките им(не съм сигурна дали се водят ХИИТ,но са високо-интензивни и с малка продължителност).От тогава не съм спирала и тренирам 5 дни в седмицата,понякога и повече.Докато ходих на училище,всеки ден бях с колелото(около 20 мин сутрин и 20 мин на обяд)
Храненето е та това ми е проблема на мен :D Когато почнах тренировките от бодирок,реших да мина на НВД,обаче незнанието на много неща,липсата на достатъчно микро/макро елементи в менюто ми и в съчетание с високо интензивните тренировки ми докараха проблеми със стомаха,та дори и болница.Та се понаплаших тогава и реших да се придържам към РБД , поне докато понатрупам необходимите знания за да изпълнявам режим като нвд.Сега си хапвам от всичко,като разбира се не ям пържено,вафли,бисквити - общо взето се опитвам да не ям тези пакетираните продукти.Забравих да спомена едно от най-важните неща - не ям месо.Но съм лъжлив вегетарианец - ям риба,яйца и млечни продукти.Най-често в менюто ми присъстват зеленчуците(обичам ги във всякакъв вид,но сега наблягам на салатите,в тях добавям и смес - слънчогледово семе/сусамово/ленено/маково),млечните продукти(което не знам дали е толкова добре),яйца(на които аз лично смятам,че трябва да увелича драстично приема - не ям всеки ден,дори по 2-3 дена не ям понякога),супи.От въглехидратите - най-често ям ориз,арпа,картофи.Хляб ям много рядко,някак отвикнах - преди не можех да седна на масата без филийка препечен хляб.От плодовете най-голямото ми изкушение напоследък е динята,с която се случва да злоупотребявам вечер (blush),иначе си ги хапвам според сезона - сега прасковки,нектарини,кайсии.
Голям проблем ми е апетита,който по законите на Мърфи може цял ден да го няма,но идва точно вечерта.Често ми проваля храненето,тъй като се изкушавам точно вечерта.Е,не изяждам всички сладки и соленки,които има вкъщи,но злоупотребявам с любимата ми(за доста хора странна) комбинация от кашкавал и мед :D
Скоро започнах да си пиша в една тетрадка храненето и тренировките,сега ще ги пиша тук.Ще дам един-два примерни дни,за да видите за какво става въпрос и къде са пропуските ми(които със сигурност не са малко)
07,00 кафе с мляко без захар
20мин колело
9.00 банан
11.00 4-5 кайсии
13.00 - около 250гр салата (картофи,яйца,кис.мляко)
около 15.00 Тренировка
17.00 2 домата с извара,50гр от салатата и филийка ръжен хляб
18.00 резен диня,кафе с мляко
22.00 кисело мляко с ягоди / извара с кашкавал
08.00 кафе с мляко
09.00 100-150гр домашно мюсли(овесени ядки,ленено семе,слънчогледово и сусамово,орехи,мед,фурми) с 250мл мляко
Тренировка
12.00 - салата от киселец,1 сварено яйце,арпа с тиквички
15.00 доматена супа
18.00 3-4 домата с малко сирене
22.00 пак доматена салата
Довечера ще напиша и днешното меню.Мисля да снимам всичко,което ям , може би ще ми е по-лесно да си давам сметка с какво се храня.Приемам критика,коментари и съвети всякакви и ще съм много благодарна :)
Поздрави (F)
Първо-Честит дневник :)
Второ-Лелеее все едно слушам за себе си .. особено като прочетох изречението “Не ям месо,но ям яйца” :D както и за тренировките ( 20 минути сутрин и после пак 20 минути колело) Определено ще те следя !! :)
Забележка - единственото ти читаво хранене до тук е обяда от яйце и тиквички.. ако може да се нарече и “читаво” Не си набавяш нужните протеини и мазнини(най-вече мазнини.. много са важни особено при жените) Вкарай ядки,зехтин,масло,маслини и т.н и повече яйца щом не ядеш месо :) Поздрави (sun)
Мнението беше редактирано от Вики на 13.07.12 22:12.
13.07.12
22:21
Незнам, но на мен ми се вижда малко храната ти , но не мога със сигурност да преценя , тъй като не пишеш горе-долу по колко грама ядеш кашкавал,изавара,сирене. И тази доматена супа дали въобще има и 50кл.. зависи какво още има в нея освен домати :)
Обичаш плодове и салати и не ядеш месо. Това е много добре :)
Дините моеже да ги включиш по-често, не само един резен през ден. Яйца аз не бих ти препоръчал, по-добре ги замени с растителни алтернативи като бланширана покълнала леща, елда и тофу. Вмъкни пълнозърнести макарони (ръжени, пшенични и каквито намериш), просо и варени картофи на пюре (не пържени!).
Кафето го замени с бял чай.
14.07.12
09:29
Защо?
Яйца аз не бих ти препоръчал, по-добре ги замени с растителни алтернативи като бланширана покълнала леща, елда и тофу.
Защо?
Вмъкни пълнозърнести макарони (ръжени, пшенични и каквито намериш), просо
Защо?
Защо?
15.07.12
09:32
Добро утро,слънчица :) Благодаря ви много за съветите.Ще се опитам да вкарам храненето в релсите :) Вчера мисля че по-добре се храних.Ще слагам снимки на храната ми,защото сега нямам възможност да си купя домакинска везна, а от снимките г/д се разбира порциона :)
Това за вчера:
08:00 - 2с.л домашно мюсли с малкото мляко което и беше останало - около 200 мл./препечена филийка,малко кашкавал,1 яйце
12:00 - салата от 4-5 малки домата и сирене/2 кюфтенца от картофи,тиквички и грах/1 яйце
Тренировка: 60 burpees/60 jump lunges/60 tuck ABS/60 squat+front kicks/60 tricp dips/60squat jumps/60 Oblique ABS L+R/60 mountaiin climbers за 25 минути
15:30 - отидох на река и не измислих какво друго да си взема - 2 филийки + 2 яйца
19:00 - салата от киселец с микс семена/2 от кюфтенцата + 2-3с.л. тиквички с арпа
22:00 - 3-4 с.л. извара с около 50гр. кашкавал
15.07.12
09:33
Това е засега от мен :) Пожелавам ви ден изпълнен с много положителни емоции (nlove5)
15.07.12
12:15
Супер телце :) И интересен дневник се заформя ;) Успех :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.07.12 12:16.
16.07.12
07:50
Вчера не беше много добре храненето,а така и не успях да си харесам какво да тренирам.
08.00 попара(овесени ядки+сирене+чер пипер)/кафе
Тренировка: 60 burpees/60 jump lunges/60 tuck abs/60 squat + front kicks/60 tricep dips/60 squatjumps/60 V abs L+R/60 mountain climbers/20 toe touch abs
Тук отидох на река и храненето беше малко импровизирано
12.00 3-4 домата/2 кюфтета(зеленчукови)/2 филийки хляб/1 яйце
17.00 4 домата/1 филийка хляб/2 яйца
21.30 - 4 домата/5 с.л. извара с кашкавал/ резен диня
Поздрави и успешна седмица на всички :Р
17.07.12
12:04
Вчера много слабо ... :D Не тренирах - нямам оправдание (wasntme)
08.00 - попарка/кафе
11.00 - шепа бадеми
13.00 - миш-маш 300гр
16.30 - домати със семена и сирене/ориз със спанак
17.30 - 2 с.л. мед + 2-3 парченца кашкавал(любимата ми комбинация,много ми се хапваше нещо сладко)
21.00 - 4 домата + 2 яйца
П.С. днес за закуска си направих БИГ сиренката на Вики,стана страшно вкусна.Ще я хапвам редовно!
казано от Р. Георгиева на 17.07.12, 12:04:
П.С. днес за закуска си направих БИГ сиренката на Вики,стана страшно вкусна.Ще я хапвам редовно!
Хапвай,хапвай ;) Мене доста почнаха да ме хокат,че ям само сиренки ама кажи ми сега като я куса не ти ли се иска само това да ядеш :Ддд
Мнението беше редактирано от Вики на 17.07.12 14:57.
казано от Simeon Velkov на 13.07.12, 23:23:
Дините моеже да ги включиш по-често, не само един резен през ден. Яйца аз не бих ти препоръчал, по-добре ги замени с растителни алтернативи като бланширана покълнала леща, елда и тофу. Вмъкни пълнозърнести макарони (ръжени, пшенични и каквито намериш), просо и варени картофи на пюре (не пържени!).
Толкова глупости на едно място човек рядко може да прочете дори тук.
17.07.12
15:34
Вики, много е вкусна наистина супер си я измислила.Хапнах я с филийка препечен хляб и ме засити за дълго :) Благодаря ти за превъзходната идея :*
казано от Р. Георгиева на 17.07.12, 15:34:
Вики, много е вкусна наистина супер си я измислила.Хапнах я с филийка препечен хляб и ме засити за дълго :) Благодаря ти за превъзходната идея :*
Няма защоо :*
18.07.12
12:01
Вчера беше вечерта на голямото плюскане (headbang)
10:00 Сиренка(150 извара/150 сирене/2 яйца),фпх,кафе с мляко
Тренировка:
1) Butteryfly 20/23
2) Side to Side Burpees 15/12
3) Toe Touch 18/23
4) 10 Mountain Climbers 10 Star Planks 4/4
5) Seated Raise 30/30
—————————————————————————————————————————————
1) Clean & Press – using the Pink Sandbag - 20 Total
2) Straight Abs - 20 Total
3) Get Ups & Jump – using the Pink Sandbag – 5 Total
4) Lunge & Twist - 10 Each Side (L & R )
5) Press Ups – 30 Total
6) Wide Leg 1/2 Burpee – 20 Total
7) Oblique Lifts – 20 Each Side (L & R)
8) Squat & Press – using the Pink Sandbag – 20 Total
9) Jump Mountain Climbers – 30 Total
10) Upright Row – 20 Total
11) Bicep Curl & Press – - using the Pink Sandbag - 20 Total
12) Wood Chops - using the Pink Sandbag - 15 Each Side (L & R)
13) High Knees – 30 Total
14) Ab Twists - using the Pink Sandbag - 40 Total
15) Sandbag Swing- using the Pink Sandbag - 20 Total
16) Bent Over Row - using the Pink Sandbag – 20 Total
17) Tuck Abs – 20 Total
18) Side Oblique Jumps – 10 Total
19) Tricep Dips – 20 Total
20) Ski Abs – 20 Total
21) Push-Up, Burpee & Tuck Jump – 5 Total
22) Spider Push-Ups – 10 Total (L & R Alternate)
23) C Sit Bike Abs – 20 Total (L & R Alternate)
24) Squat Up Down Punches – Total 15 Each Side (L & R)
25) 1 leg touch jumps – 15 Each Side (L & R)
26) Ski Jump Hooks - 15 Total (L & R Alternate)
27) Push-Ups & Oblique Drop – 15 Total (L & R Alternate)
28) Over Head Abs - using the Pink Sandbag – 10 Total
———————————————————————————————————————————————-
15:00 - огромна салата домати,краставици,сирене,семена,ориз със спанак
20:00 - 2 банана
21.00 - резен диня със малко сирене
21:45 - Сиренка(наполовина на сутрешната порция) / 2с.л. мед + 2 бишкоти (wasntme) :D
10.08.12
09:20
казано от Simeon Velkov на 13.07.12, 23:23:
Няма отърване от този житен бегач......