Издръжливост при бягане

16.07.12
20:52

Здравейте, от скоро ме взеха да тренирам с по-големите от мен, става въпрос за футбол, но изоставам значително с издражливостта, като искам да ми препоръчате хранителна добавка, която да ми помогне и ми придаде повече въздох.
Четох, че Инозин-а е добра, но все пак, реших да ви питам.
На 17 години съм, 170 .. около 72кг.
Изивнявам се, ако темата не е на правилното място.

16.07.12
22:02

Кафе преди тренировка, може и двойна доза.

16.07.12
22:32

казано от Dampio на 16.07.12, 22:02:

Кафе преди тренировка, може и двойна доза.

Нещо по-добро няма ли, до 30-40 лв.. изввинявам се, но просто ми се налага!
Също и да не е проблем за годините ми.

16.07.12
22:39

НЕ търси лесния начин на готово , които няма да има почти никакъв резултат . Бягане (правилно дишане и издръжливост на нервната система) се учи с бягане , бягане и бягане .. а да - да не забравим и бягането ;)
Надявам се да си ме разбрал накъде бия!

Поздрави !!

Мнението беше редактирано от rory на 16.07.12 22:40.

друг начин няма , увеличи тренировките и ще станеш по-издръжлив

16.07.12
22:43

Най-добрия вариант е да излъжеш умората при продължителните футболни тренировки с храненето.
От ефедрина и яка тренировка ще си докараш само сърдечна аритмия, което е неприятно, обезпокоително и ненужно.
От кофеина като имаме в предвид, че си младеж, който едва ли пие по 3 кафета на ден ще ти влезне добре, но имай в предвид, че кафето е диуретик и кара тялото да изхвърля водата, за това ако пиеш кафе преди тренировка пий поне 500-1000мл повече вода от нормалното.
И имай в предвид, че от кафето може да ти се допика три пъти за 1 тренировка..

А с храненето лично аз съм забелязал върху себе си, че съм много по-издържлив ако съм се хранил с умерено количество въглехидрати, и то такива с нисък гликемичен индек. Бавни въглехидрати. 2 часа преди тренировка някоя белвита ( Или идеалния вариант е 50-100 грама овес и 150г прясно мляко, но ако имаш възможност естествено)
Идеята ми главно е да избягваш захарта, шоколада, натуралните сокове и газираното преди тренировка.
От захарта инсулина ти се качва, от което те домързява.
Ако ядеш по 2 вафли с една количка час преди тренировка забрави да си издържлив.
Каквито и добавки да взимаш, това не е начина за спорта който си избрал !!!
Добро хранене, добра почивка, добър сън, и усилени тренировки.
Това ти е пътя, всичко останало е различно от думата футболист ... Позиор, мама и тате са те пратили и така на татък ...
Ако толкова искаш добри резултати заслужи си ги, дори да постигнеш нещо с добавки то няма да е трайно и здравословно.

16.07.12
23:22

Благодаря, ще опитам с две кафета от машинка.. и каквото стане.

17.07.12
00:29

Ако ще и 10 вида добавки да взимаш,небягаш ли правилно,по-много,до умиране като ти кажат няма файда!ДАВАЙ ГАЗ КОЛКОТО МОЖЕ ВСЕКИ ПЪТ И ТВА Е !

17.07.12
01:17

Почвам да разбирам защо българския футбол е толкова добър и привлекателен. Щом 17 годишни младежи се допитват до форуми как да тренират, значи положението наистина е трагично. Представям си какви са треньорите.

17.07.12
01:35

Дадададададада ЖАЛКАТА ИСТИНА !

17.07.12
15:56

Вижте, това, което правя си е за мен.. писах за да изкажете мнение, коя хранителна добавка,
ще помогне, а не да ми разсъждавате за футбола..

SO

17.07.12
16:03

Няма такава добавка.Заминавай да бягаш мързеливец

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 17.07.12 16:04.

17.07.12
16:06

казано от Spirit of Freedom на 17.07.12, 16:03:

Няма такава добавка.Заминавай да бягаш мързеливец

(rock) :D
КУЛТ!

Мнението беше редактирано от Блажка на 17.07.12 16:06.

17.07.12
16:20

За колко бягаш 60метра, а 100, а 1600, а 3, 5…
Изобщо какво значи да си бегови издръжлив...за какво...на какъв пост играеш...колко км. горе-долу изминаваш за един мач.
Има футболисти с по 14-15км. има и такива с по 4-5, има и едни дето са с ръкавици и при тях са 200-ина метра:)

Добавки ще ти кажем доста, ако това ще те успокои...ама сигурен ли си, че от тях имаш нужда...

Такъв коктейл ще ти забъркам, че ще ти гръмнат ушите и ще бягаш като гърмян заек...пък сърцето...то да върви по дяволите:)

Иван

17.07.12
16:30

казано от stocky stocky на 16.07.12, 20:52:

въздох.

Не стига, че сте некадърни, ами и форева прости. Сега е лято, ходи по-често на дискотека. Винаги ще недоумявам, в общия случай, кондиционните треньори на БГ футболните отбори (че и на волейболните - забелязвам, че волейболистите от националния, които би трябвало да са портфолиото на този спорт в БГ, нямат нищо общо с атлетизма), НСА ли са завършили? Разсъждавам си...

Наистина как е възможно, на 17 си, досега, предполагам, трябваше да си преминал през методиките поне на няколко треньора, да си прецениш кое работи най-добре за теб и т.н...ти нямаш вина, де....единствено за “въздох” отговорността си е твоя

Мнението беше редактирано от Иван на 17.07.12 16:37.

17.07.12
16:39

Чакай все пак да ти отговоря...да, Инозина не е лоша идея и не е много скъп.

За тренерите...поне от моите наблюдения.
Някои са бивщи футболисти, изкарали нужните лицензи...пример : Гонзо.
Има някои, които излизат от НСА и стават истински треньори...има и едни други, дето тренират В, Г, Я групи...такива касапи от старата школа...със задължителните 10км. всяка сутрин, с зверското овикване и т.н.

Пак, доколкото чета големите отбори си имат отделни треньори за отделните сегменти...демек Алекс Фъргюсън не влиза във фитнеса или в залите за рехабилитация...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1