Как да приемам аминокиселини и креатин заедно с протеин и глюкоза?

ТБ

18.07.12
12:06

На 18години съм, 176 см висок. Ектоморф съм. Тренирал съм различни спортове, като от около година и половина ходя на фитнес. Сега е по-топло и не ми се седи толкова в залата, заради това 1-2 пъти седмично ходя на “лостове”, където правя изометрия, кофи, набирания.

Досега съм пил само протеин и глюкоза. Ето пример за яденето ми вчера:

8:00 около 75 грама стафиди с кофа кисело мляко вътре с доза протеин (суроватка)
9:45 4 варени яйца (целите), кашкавал и сирене (по около 100 грама), шунка, няколко филии бял хляб с малсо, домати
12:30 - обяд - 2 пилешки пържоли с варени картофи и салата домати, краставици и доста сирене
15:20 - мусака с салата :Д
19:00 - още 2 пържоли с ориз и салата
преди лягане - около 100 грама извара
Доста често похапвам и тестени изделия - спагети, макарони... Същото така почти всеки ден пия по около литър мляко, просто много обичам и редовно си хапвам ябълки и банани.

Обикновено след тренировка пия глюкоза и след около 20-30 минути - суроватка, а после и ядене.
Има още какво да се подобри по-яденето, аз постоянно се старая да повишавам както качеството, така и количеството. За сравнение мога да кажа, че изминах дълъг път в това отношение - до преди 2-3 години яденето ми беше основно кола, една голяма порция ядене сутрин или вечер, а през останалото време по-някой дюнер/чипс.

Мисля да си взема аминокиселини и някакъв креатин и се чудя дали е добре да ги пия така: като стана да пия аминокиселини и креатин и след около 20 минути кисело мляко със суроватка. След тренировка в шейкъра слагам декстроза, амино, креатин, пия, след около 40 минути пия протеина, добре ли е?

Предварително благодаря на всички, които ще отговорят!

Надявам се, че темата ми е съобразена с изискванията.

18.07.12
12:28

Попринцип вариантите за пиене на добавки са много и тук всеки ще ти даде различни мнения за това моя съвет е:пий ги така както пише на опаковката. :)

Поздрави !!!

ТБ

18.07.12
12:36

Здравей, честно казано мисля, че производителя се води по-това да продаде продукта си в по-големи количества. Заради това, на някои аминокиселини, например, пише, че е добре да се пият И преди лягане. Чудя се какъв е смисъла от това, при условие, че те се усвояват бързо... Освен разбира се, че харча една доза повече, следователно опаковката свършва по-бързо и като си купя пак, нося нови доходи.

Мнението беше редактирано от Тодор Божилов на 18.07.12 12:37.

казано от Тодор Божилов на 18.07.12, 12:36:

Здравей, честно казано мисля, че производителя се води по-това да продаде продукта си в по-големи количества. Заради това, на някои аминокиселини, например, пише, че е добре да се пият И преди лягане. Чудя се какъв е смисъла от това, при условие, че те се усвояват бързо... Освен разбира се, че харча една доза повече, следователно опаковката свършва по-бързо и като си купя пак, нося нови доходи.

Ако си купуваш добавки с цел да ги пестиш и от колкото да кажеш , че пиеш нещо няма смисъл. Или ги пиеш или не, не може да има средно положение

ТБ

18.07.12
13:54

Аз няма да ги пестя, въпроса е, че има време когато е добре да се пият и когато е излишно, например преди сън е по-добре казеин или извара, отколкото амино...

18.07.12
15:44

Режима е добър, доста при това ! Обаче нестава ясно колко пъти тренираш в залата и какви цели имаш. Удачен е твоя вариант на приема на аминки и креатин, но имай на впредвид, че да останеш доволен от аминките трябва да ги плющиш по 20+ хапа дневно разделени на няколко приема ;). Излишно време за прием на аминки ?? Недей така моля ти се ! Също така кажи на какви продукти си се спрял и с какви пари разполагаш.

(flex)

ТБ

18.07.12
16:36

Ще отговоря на въпросите ти в малко разбъркан ред! :)

Досега съм пил няколко различни вида суроватка - ON GOLD STANDART, Syntrax Whey Shake, UNIVERSAL Ultra Whey Pro. Мисля, че и трите са на едно ниво с някакви неголеми разлики. Общо взето, когато купувам нещо такова не обичам да си правя експерименти и всеки път да “тествам” нови продукти. За тези трите съм виждал хубави коментари и съм ги купувал тях.
И следващият път ще си купа някой от тях, като мисля да е Whey Shake-а. Гледам, че доста популярни са матриците. Вашето мнение какво е заслужава ли си да сменя суроватката с матрица MyoFusion, Matrix 5.0?

За приема на добавките, конкретно амино, ми е ясно, но ми се струва, че е по-добре прах отколкото хапове. Разполагам със около 300 лева, на първо време, като в тези пари трябва да взема протеин за следващите 2 месеца (80-100 лева). Креатин, тук мисля да е матрица и се насочвам към Controlled Labs - Green MAGnitude или BSN CellMass, а може и кре-алкалина на Pure Nutrition? Не искам чист монохидрат, тъй като не желая да задържам вода.

За аминото си нямам и представа, единственото, което виждам на прах са Amino-X на BSN, така че очаквам съвет от вас. По-натам, когато някоя от добавките свърши ще се зареждам отново, а креатина - ще почивам от него.

Сега за тренировките. Последната седмица съм тренирал 4 пъти, но направих само едно посещение в залата, за да правя крака. В нас имам дъмбели и още някои неща, мисля да купя и пудовки и сега лятото да правя малко кросфит/лостове на открито. Сутрин докато не е напекло още, ми е приятно да тренирам, пък и тези кросфит комплекси ме натоварват добре, особено след като направя набирания и кофи с тежест. Понякога правя и кардио - ходя на тренировки по кик-бокс (малко несъвместимо с фитнеса, но не съм фен на тичането).

Искам със хубаво хранене, тренировки, добавки да наддам, още 7-8 кила, при мен става бавно, но славно (пък и аз не бързам :) ), също така повишаване на силата, издръжливостта. Срам ме е да си кажа, че като почнах да тренирам бях 55 кила. Може това да не е най-правилният метод, но сега, при това време, не ми се седи във фитнеса, пък и, по-важното за мен - тези тренировки ми доставят удоволствие.

И накрая - за режима. Не съм от хората, които много коректно могат да спазват режим, но почти всеки ден се храня така, като разликите са, най-общо казано във видовете месо, които приемам, салатите :D, а понякога хапвам повечко готвено или пък риба. Вечерно време спя по 7-8 часа, а през деня по още 1-2-3.

Мнението беше редактирано от Тодор Божилов на 18.07.12 16:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1