19.07.12
08:26
Снощи се преборих с лежанката 8-) За пръв път ми е и усещам някои... неудобства. Като за начало се пробвах само с лоста (15 повторения на 20кг), после добавих “детските” дискове и направих още два пъти по 15 на 25кг. Тежестта ми е ОК, в смисъл, че я дигам със зор намо на последните 2-3 повторения. Обаче не мога да стабилизирам щангата - все ходи напред-назад или от едната страна я вдигам повече отколкото другата. Ясно ми е, че не съм свикнала и навярно имам някакъв дисбаланс на лявата и дясната страна.
Въпросът ми е как мога да го коригирам. Повече упражения за стабилизаторите или някакви упражнения за намаляване на дисбаланса? Конкретни съвети и упражнения ще са добре дошли.
Много в важно да събереш плешките и най-вече да стискаш щангата здраво, стягайки ръцете. Прави повторенията по-бавно и ще свикнеш. Всеки го има този проблем в началото.
19.07.12
13:28
Да допълня Madboy и Anthony - допълнителна доза концентрация по време на изпълнението.
19.07.12
13:50
А дали е опция да се замени тилния лег с машина? Имитираща движението при избутване от лег? Ако има дисбаланс в крайниците би могло да се изравни или поне да се привикне към изпълнението.
Мнението беше редактирано от Мирослав Георгиев на 19.07.12 13:51.
казано от Мирослав Георгиев на 19.07.12, 13:50:
А дали е опция да се замени тилния лег с машина? Имитираща движението при избутване от лег? Ако има дисбаланс в крайниците би могло да се изравни или поне да се привикне към изпълнението.
Има подобна машина, но тя е в седнало положение. Освен това си мисля, че машината ще управлява все пак траекторията на движението т.е. ако е проблем на някой от стабилизиращите мускули - няма да има ефект.