31.10.11
19:59
Ами, човек, тя майка ми вика “Малко ти е, я дай ръцете напред” и като резнах рязко и все едно се насрах. Един такъв гаден звук...
ПП: Имам някакво уникално желание да поговоря с някой опитен тренър(дори през интернер). Някой ако знае такъв, който няма да ми иска пари, защото нямам намерение да давам :D , нека каже. Искам някаква универсална :D програма за зимето, защото миналото зиме като си го карах само с няколко упражнения, беше супер.
01.11.11
13:46
Храна:
50гр овесени ядки, кофичка кис. мляко, 3 яйца
разни тъпотии...
2яйца
5гр креатин
ТРЕНИРОВКА
5гр креатин
3яйца, мед
50гр овесени ядки, кофичка кисело мляко
Пълнени чушки с ориз
Тренировката после ще я напиша.
01.11.11
16:34
Тренировка:
Клек - 3х5х95кг;3х100кг;1х105кг;1х110кг;1х115кг
Клек с подскок - 6х5х35кг
Раменна преса - 3х6х45кг; 2х3х50кг;
Коментар
Клек - Доволен съм. Имам сила и за 120, но не съм свикнал да правя единици и си ме мачкат стабилно. На 100кг на 3тото повторение тръгнах да тичам с щангата :D при изправянето се бях навел и като тръгнах напред... :X От 110 нагоре стабилно ми мачка рамото и китките, защото слагам щангата ниско, но все пак не ми бяха чак толкова тежки 115.
Клек с подскок - Попринцип и 50 мога да сложа, но не виждам смисъл. По скоро ще сложа една ролетка пред мен и ще се старая с 30кг да скачам докато очите не отидат на 2 метра или пък 1.90, зависи колко трудно ще ми е.
Раменна преса - Тука съм доволен. Направих стабилна тройка на 50кг, мислех да направя единица на 55, но пак при ваденето нещо ми щракна :D и реших да не пробвам.
РЕДАКЦИЯ - креатин не пих. Оставям го за по-натам.
Мнението беше редактирано от SportFreak на 01.11.11 16:35.
02.11.11
18:26
Храна:
3 гоуеми яйца, малко кисело мляко
2кюфтета, лютеница, двойна порция картофи, хлебче
3яйца и още нещо, но не помня...
ТРЕНИРОВКА
3яйца
Месо някакво, сирене, хляб
Абе, слаба работа, но бях да закъснея за даскало. Пф, пустото даскало, защото не са ме виждали та трябва да ходя. Пък и като не си почна деня както трябва, ме мързи да спазвам режима. Трябва да се стегна, защото когато поддържам стриктен режим, резултатите са добри. Само се чудя в даскалото кво да правя като всичко излиза да яде и не ми се седи сам, а пък да заемам места в иначе “огромното” барче, не ми се струва, че ще е хубава постъпка :)
Тренировка:
Лег - 3х5х85кг; 3х3,2,3х90кг
Кофички - 4х6,6,6,5х10кг
Чукове - 3х6х20кг
Коментар:Добра тренировка се получи. Тежичка и още след лежанката исках да си ходя. Ще трябва да сменя местата на упражненията, защото не ми се получава. Ето сега лежанката с тесен хват не я правих, защото ми се натовари стабилно трицепса още при лег-а, освен това и при кофичките... а пък и след тежка лежанка не мога да правя кофичките както трябва - треперя, тежко ми е бая и т.н. Мисля да правя по едно упражнения за 3-4 мускулни групи, които нямат нищо общо(като трицепса и гърдите). Примерно в клек, лег, гребане и евентуално ако не съм много изморен обръщане или раменни преси
Лег - доволно. Бързах доста, не знам за къде, но бързах. Затова почивките бяха по 45сек м/д сериите и 1мин м/у упражненията - при чуковете беше 30сек м/у сериите. Иначе определено ми е силна тренировка. Ако имаше кой да ме пази бях да пробвам 3х6 на 85кг и 3х3 на 90, но не стана номера...
Кофички - не посмях повече от 10кг да сложа... тъпата раница. Обаче ги правих доста дълбоки кофичките и с ръце максимално настрани.
Чукове - тежко последната серия, но така трябва
02.11.11
21:00
Оу, клипчета, снимки и т.н. не смятам да качвам, нищо че имам на някои упражнения. Лежанката съм казвал няколко пъти как я правя и сега ще повторя. При опит за максимална единица докосвам гърдите като или просто допирам до тях, или правя пауза или с пружиниране. В нормалните тренировки(както днешната)слагам една гъба(не е гъба, но такова меко... не е и дунапрен), която е голяма точно 2 пръста и половина, като докосвам до нея и тогава вдигам нагоре, без да заключвам напълно. Причината е, че ме мързи да разтягам 20 минути, а когато не го правя при сваляне до долу на всяко повторение ми се разтягат доста гърдите и ме боли. Другата причина е, че тежестите ще са по-малко, което не е някакво оправдание, но какво да правя. Все пак при макс. тежест правя някакви тъпотии, за да няма болка - няма какво да правя.
02.11.11
21:02
Ами вземи под сериозно внимание стречинга, че с тея полуповторения... халф репс билд халф масълс :)
казано от SportFreak на 02.11.11, 21:00:
Оу, клипчета, снимки и т.н. не смятам да качвам, нищо че имам на някои упражнения. Лежанката съм казвал няколко пъти как я правя и сега ще повторя. При опит за максимална единица докосвам гърдите като или просто допирам до тях, или правя пауза или с пружиниране. В нормалните тренировки(както днешната)слагам една гъба(не е гъба, но такова меко... не е и дунапрен), която е голяма точно 2 пръста и половина, като докосвам до нея и тогава вдигам нагоре, без да заключвам напълно. Причината е, че ме мързи да разтягам 20 минути, а когато не го правя при сваляне до долу на всяко повторение ми се разтягат доста гърдите и ме боли. Другата причина е, че тежестите ще са по-малко, което не е някакво оправдание, но какво да правя. Все пак при макс. тежест правя някакви тъпотии, за да няма болка - няма какво да правя.
Най-глупавото нещо, което бях чувал. Ти гърдите не искаш ли да ги разтегнеш, нали затова са пълните амплитуди, ти така сечеш от действието им, как ще се натоварят оптимално? Тези частични повторения за какво са ти на този етап? Иди се лекувай ако имаш някакво разтежение в гърдите или друг проблем.
02.11.11
21:14
Еее, полуповторение не е. Чак пък толкова. Тук говоря за 3-4см. някъде максимум. Важното е не само тежестта, а и натоварването къде отива, защото ето сега на 90кг бях изморил доста гърдите и почнах да бутам доста с рамото и затова не пробвах 95 как ще ми дойдат. Казвам всичко, както е, защото на всички е ясно, че 90кг 4 пъти с допиране в гърдите, чисто бутане(без клатушкане и т.н.), няма да ги вдигна. Ще дойде и това време, но не е сега.
02.11.11
21:15
Защо да е тъпо. Аз и преди така си тренирах и на гърдите винаги съм имал МТ, което за мен е знак, че тоя мускул е натоварен. А и обичам по време на серията да чувствам мускула, а не само на следващия ден. При гърдите това е начина. Иначе на 85кг една 4ка с допиране в гърдите ще направя сигурно.
Мнението беше редактирано от SportFreak на 02.11.11 21:16.
02.11.11
21:22
абе тая тренировка 2пръста от гърдите... другата 3пръста... по-другата 4пръста... нали се сещаш :) Стречингът и Добрата загрявка са предпоставки за повече време в залата ( без контузии ) по-добър вид на мускулите, по-добро възстановяване, по-добро физическо състояние предразполагащо към по-големи резултатите, по-добро захранване на мускулите с кислород и кръв....
02.11.11
21:28
Аз си разгрявам преди всяка тренировка, просто гърдите винаги си е*ават майката когато спускам на всяко повторения до долу. Трябва да отделя още поне 7-8 минути, за да правя разни тъпотии на успоредката(не упражнение), за да се намали тая болка. Обаче не ми се занимава, а и да го правя - аз пак ще спускам до тая “гъба”, защото така се чувствам по-добре.
ПП: Само не разбрах какъв е проблема, след като си казвам как го правя и си признавам, че според “правилата ви” не е правилно ? Всеки е различен, бе хора.
02.11.11
21:43
Ти тренираш в Благоевград, нали? Ако е така, треа да дойдеш в PowerZone някой път да ги видим тия твои гърди.
02.11.11
21:48
Ти сам го каза... казваш си, че не спускаш до долу и прочие... значи не те хокаме с цел завист от големите ти постижения и прочие... казваме го защото това е една от основните цели на форума :) така мисля аз.... болят те гърдите като спускаш до долу - възможно е... дори когато загрееш усещаш болезнено разпъване... загрявал ли си гърдите и спускал ли си до долу месеци наред ?! аз се съмнявам.... травма не се лекува с една процедура... мускул не се прави мобилен с една тренировка :) Аз в първите ми 10-15тренировки в които заргявах добре... загряваката беше мъка... сега загрявам на един дъх без проблеми... практика му е майката... сори за спама :)
03.11.11
14:53
Стига, бе хора. В долно положение се натоварват доста раменете, а в горно - трицепса. Ако се прави само средата на амплитудата(нямам предвид някакви 10см), гърдите ще поемат цялото натоварване. Обаче на вас какво ви пука какво правя, не знам. Важно е да имам прогрес. Защото ако сега вдигам 100кг и другата година вдигам 110, но е с пълна амплитуда - значи съм супер. Ако сега вдигам 90, а другата година 110, но не с пълна амплитуда - имам по-голям прогрес, нали така ? Важно е всеки път да правя еднакво и аз това правя и напредък има със сигурност.
03.11.11
14:55
Храна:
3яйца, остатъка от вечерта(малко пържола)
3кюфтета, лютеница, хляб, картофи
Пържола, 2 филии хляб
ТРЕНИРОВКА
3яйца
Пържола, сирене, хляб
+50гр овес някъде през деня. Ще му намеря място ;)
Мнението беше редактирано от SportFreak на 03.11.11 14:55.
03.11.11
17:22
Според мен пък,точно в долно положение гърдите играят най-голяма роля.
03.11.11
18:25
Ако на всеки съвет ще реагираш с ‘’Какво ви пука’’ значи нямаш нужда от дневник... като не го правиш за прогрес в познанията за какво го правиш... за да покажеш колко красиво тяло имаш... не го разбирам ?!
05.11.11
17:22
Днес нямаше тренировка. Вчера в колата бях отворил прозореца и целия ми врат и дясната ръка са схванати. Пренесох сутринта дърва, за да напаля парното и после един час ме боля едно такова гадно(не силно, но постоянно и все едно някой те бута). Нещо тая тренировка не мога да я направя вече втора седмица, а мислех на нея да се раздам много яко.
06.11.11
00:32
Явно имаш неправилна техника на лежанката или от слабото хранене имаш болки в мускилите и ставите. Тук си в много голяма грешка - гърдите се активират точно в най- долната част от движението - в момента, в който вдугнеш щангата от гърдите - тогава те работят най - много. И какви са тия шитни - гъби, полуповторения, третинки, четвъртинки - прави си упражнението както се прави, а не някви си измислени лигавщини, само ‘щото така ти е по - удобно. И гърдите предполагам те болят в долната точка, защото точно тогава гърдите са най - разпънати , а случайно да си чел, че в максимално разгънатата точка се активират най - много влакна ? Затова се прави всяко движение с максимална амплитуда. Прави си упражненията както трябва, стига измисля само някакви оправдания, за да не ги правиш правилно, И тренировките ти нямат никакъв план и са напълно хаотични, което няма да доведе до нищо продуктивно.
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 06.11.11 00:34.
06.11.11
00:36
казано от SportFreak на 02.11.11, 21:28:
Аз си разгрявам преди всяка тренировка, просто гърдите винаги си е*ават майката когато спускам на всяко повторения до долу. Трябва да отделя още поне 7-8 минути, за да правя разни тъпотии на успоредката(не упражнение), за да се намали тая болка. Обаче не ми се занимава, а и да го правя - аз пак ще спускам до тая “гъба”, защото така се чувствам по-добре.
ПП: Само не разбрах какъв е проблема, след като си казвам как го правя и си признавам, че според “правилата ви” не е правилно ? Всеки е различен, бе хора.
Ми нали т’ва е целта бе - да им е*еш майката, да ги нараниш и след това като ядеш да се възвърнат и да станат по - големи и силни? Т’ва е супер глупаво.
06.11.11
16:09
Пускам малко мерки да видя на къде вървя.
13.09.11г
Ханш - 90 см
Тегло - 69/70
Бедро (ляво) 64 см
Бедро (дясно) 63.5 см
Раменен пояс 123.5 см
Прасец (ляв) 37 см
Прасец (десен) 37 см
Гръден кош 106.5 см
Мишница (лява) 34.5 см
Мишница (дясна) 32.5 см
Талия 78.5 см
Врат 38.5 см
Предмишница (лява) - 30 см
Китка 17 см
Предмишница (дясна) - 30 см
Глезен 26 см
06.11.11г
Ханш - 89 см
Тегло - 72кг
Бедро (ляво) 65 см
Бедро (дясно) 65см
Раменен пояс 125.5 см
Прасец (ляв) 37.5 см
Прасец (десен) 37.5 см
Гръден кош 107.5 см
Мишница (лява) 35.5 см
Мишница (дясна) 34 см
Талия 79.5/80 см
Врат 39см
Предмишница (лява) - 30.5 см
Китка 17 см
Предмишница (дясна) - 30 см
Глезен 26 см
Ханш -1см
Тегло +2/3кг
Бедро (ляво) +1см
Бедро (дясно) +1.5см
Раменен пояс +2см
Прасец (ляв) +0.5см
Прасец (десен) +0.5см
Гръден кош +1см
Мишница (лява) +1см
Мишница (дясна) +1.5см
Талия +1/1.5см
Врат +0.5см
Предмишница (лява) +0.5см
Китка -/-
Предмишница (дясна) -/-
Глезен -/-
17.07.12
15:42
Може ли да ми предложиш седемдневна програма за трениране , която да включва всички мускулни групи , като тренирам корем почти всеки ден по 15-20мин. (и да изключиш от програмата набирания и кофички).
Благодаря предварително .
Мнението беше редактирано от HyperSpeed96 на 17.07.12 15:45.
казано от HyperSpeed96 на 17.07.12, 15:42:
Може ли да ми предложиш седемдневна програма за трениране , която да включва всички мускулни групи , като тренирам корем почти всеки ден по 15-20мин. (и да изключиш от програмата набирания и кофички).
Благодаря предварително .
Ако не си на някакъв зоб или си ,, новият Рони’’ не знам как ще се възтановяваш. И вместо да правиш мускули ти ще ги намаляваш, защото яката ще претренираш.. Като гледам си 96, набори сме, 3-4 дневен сплит ти е ОК. :) ПП. Сори за оффа.