Какво да хапвам през работно време?

18.07.12
10:19

Имам един  много важен  въпрос към вас !!!
Професията ми изисква  много  движение и  физическа и  умствена умора Барман- сервитьорка съм !
Може ли  да ме посъветвате с какво да се храня повреме на смяната си ?:/ за някои  е  ТЪП  въпрос  но за мен е жизнено важен :)
По принцип  си купувам  ядки ( предимно бадеми и кашу )  много  вода , някой  друг шоколад  и това е . Но след като се прибера  късно  почти  сутринта  иии  усещам  че имам нужда от още  храна :/ приемам също  бирена мая . МОЛЯ ЗА  СЪВЕТ!!! Благодаря предварително !!!(sweat)

Темата беше редактирана от Wild Cat на 19.07.12 08:59.

MF

18.07.12
10:40

Сандвичи, кисело мляко, приготвена храна от вкъщи, плодове, зеленчуци.

18.07.12
20:18

Аз на работа ям:
1 баница, 1 кашкавалка, 1 кифла с шоколад, 100гр фъстъци
Не е кой знае какво, но...
..после гледам да наваксам.

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 18.07.12 20:18.

18.07.12
20:25

Суровите ядки ми се виждат най-удачния и бързия избор, ако постоянно си на крака и нямаш време за някакво по-сериозно ядене. Иначе можеш да си носиш сандвичи, плодове (някоя ябълка за ръбане) и всъщност какво ли още не ... :)

19.07.12
08:57

Хах да ами да ядките са ми  задължителни , но след като се прибера  ми идва да изям  целият  свят хаха .Да  правя си  домашни нещица  за работа и да кажем  съм сита до края ,който е към  2-3 часа през ноща :/След като се прибера съм адски гладна ,а ядене след толкова часа е много опасно поне за женската фигура :/

казано от Wild Cat на 19.07.12, 08:57:

Хах да ами да ядките са ми  задължителни , но след като се прибера  ми идва да изям  целият  свят хаха .Да  правя си  домашни нещица  за работа и да кажем  съм сита до края ,който е към  2-3 часа през ноща :/След като се прибера съм адски гладна ,а ядене след толкова часа е много опасно поне за женската фигура :/

Това дали е така и за лягащите си в 11 вечерта, и за работещите нощем и лягащи си сутринта?

казано от Wild Cat на 19.07.12, 08:57:

След като се прибера съм адски гладна ,а ядене след толкова часа е много опасно поне за женската фигура :/

Ми... опасността се определя от това какво и колко изяждаш в този момент, не от яденето тогава по принцип. Най-добрият вариант е да си носиш храна в кутия - месо, яйца, ядки. Много добър вариант е и кашкавалът (той съдържа прилични количества качествени белтъчини и мазнини).

19.07.12
09:21

Много ми е странно,че имаш време да изядеш пакет ядки,но не и 1 пържола примерно.

19.07.12
10:55

казано от Тайсън на 19.07.12, 09:21:

Много ми е странно,че имаш време да изядеш пакет ядки,но не и 1 пържола примерно.

Е, според мен трябва да се съгласиш, че е много по-лесно и удобно и най-малкото по-добре изглеждащо отстрани да ядеш ядки, отколкото да ядеш пържола за 5 мин, сякаш някой те гони ... :)
Иначе, това, че след определен час не е хубаво да се яде - не съм много съгласен. Първо това е една противоречива тема, по която са изписани много коментари и все пак не е доказано дали всъщност ти се отразява зле късното ядене или не. При всеки човек си е различно и всичко зависи от начина му на живот. Ето една интересна статия по тази тема. :)

19.07.12
15:14

казано от Алекс Тайна на 18.07.12, 20:18:

Аз на работа ям:
1 баница, 1 кашкавалка, 1 кифла с шоколад, 100гр фъстъци
..после гледам да наваксам.

Аз след такова ядене няма да наваксвам, а ще почивам :D

19.07.12
15:23

казано от Nathan на 19.07.12, 10:55:

трябва да се съгласиш, че е много по-лесно и удобно и най-малкото по-добре изглеждащо отстрани да ядеш ядки, отколкото ...

Няма да се съглася. ;)
Дали е много добре изглеждащо да тъпчеш мазна баница с боза в 7 сутринта? Или дюнер с неизвестно съдържание?
И след това дали изглежда добре резултата? И дали ще ти е удобно да носиш едни 15-20 кг отгоре и една камара хронични заболявания, предизвикани от безобразно хранене?
Аз предпочитам винаги да си имам нещо приготвено вкъщи, независимо дали може да ми се наложи да го изям на работа или по улицата.

Като бях барман навремето си носех храната, слагах си я на барплота и си хапвах няколко пъти докато ми свърши смяната. Даже станах още по-релефен така.
Като бях сервитьор давах на барманите храната ми да я държат на барплота и като ми дойдеше време за хранене се скривах отзад, където оставяхме на миячките мръсните прибори, чинии и т.н. и си хапвах. Още един пич от сервитьорите тренираше и почна като мен, та си правехме компания докато ядем. Казах му и как да тренира и към края на лятото всички ни гледаха в ръкавите...
Аз и друг път съм писал по темата, че само тежководолаз, чистач на тоалетни и още 2-3 професии не могат да се хранят както трябва. Останалите работещи могат, особено ако имат колеги, които пушат - щом колегата/жката може да излезе за 5 минути да изпуши една цигара, значи и ти можеш за 5 минути да хапнеш.
В “Грозна като смъртта” Виолета (или както там се казваше тая) се правеше, че пие и каквото я черпят, и бира. А всъщност плюеше в бирената бутилка. Клиентите й бяха доволни. Сещам се доста варианти за храна, при която клиентът пита “какво хапваш” и ти може да отговориш “ядки”.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.07.12 15:31.

19.07.12
20:42

казано от Margaritka на 19.07.12, 15:23:

Няма да се съглася. ;)
Дали е много добре изглеждащо да тъпчеш мазна баница с боза в 7 сутринта? Или дюнер с неизвестно съдържание?
И след това дали изглежда добре резултата? И дали ще ти е удобно да носиш едни 15-20 кг отгоре и една камара хронични заболявания, предизвикани от безобразно хранене?
Аз предпочитам винаги да си имам нещо приготвено вкъщи, независимо дали може да ми се наложи да го изям на работа или по улицата.

Не виждам къде е връзката м/у твоя коментар и моя. В случая аз говорех за пържоли, а не за мазни баници и дюнери - разликата е от небето до земята. Съгласен съм - по-добре е винаги да си имаш нещо “домашно”, приготвено от вкъщи, поне така знаеш какво всъщност има вътре, пък и ще отговаря най-добре на вкуса ти. Но в случая просто казах, че ядките са добър избор (суровите разбира се) - хем са полезни, хем и не са набиващи се на очи, можеш да си ги консумираш един вид дискретно.

Мнението беше редактирано от Nathan на 19.07.12 20:43.

20.07.12
02:54

Хехе Благодаря за мненията :)  Дано не съм предизвикала спор :D ноо да  голяма  дилема ми е всеки път хаха еми да  похрупвам дискретно ядки, плодове ,зеленчуци ии като ги изям ми е  сито и така няколко часа след това пак се почва един глад  а вече е станало 1-2 през ноща тичаш наляво и надясно ии накрая  едвам към 3-4 свършва всичко и си гладен като вълк .:/ и така  почти всеки ден :/ Идеите за по тежки храни (закуски от всякакъв тип ги избягвам ,въобще гледам с нещо по-лекичко да изкравам някак си ,ноо все  завършвам деня си към 4 сутринта ядяща :DD Проблемът на днешното общестсво :/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1