20.07.12
12:49
Здравейте на всички, следя от няколко дни форума и дневници, та реших и аз да направя един.
Накратко за мен.
Височина: 1.55
Килограми - 48-50 кг.
Години: 27
Какво искам да постигна: Да премахма натрупаните мазнини в краката,дупето и въобще цялото тяло.
Ще ми се да закова на 45-46 кг. и повече да не мърдам от там. Да стегна тялото си, да изкарам преса.Но най- вече да стопя мазнините по краката и дупето.
Реших да отворя нова страница в живота си, булимик съм от 11 години (интересно как не съм умряла още) и от началото на тази година се боря с болеста.Смея да твърдя че от 3-4 месеца се опитвам уж да се храня или по точно да не се тъпча и повръщам.
От 3-4 седмици тренирам и съм си изградила режим на хранене,докато не попаднах на вашия сайт.Оказа се че първо хранителния ми режим противоречи на всичко писано и казана,и още повече изпробвано.Да не говорим че тренировките са пълна скръб.
Вчера седнах и си направих режим на хранене и тренировка (отново),който съм запланувала да продължи месец,като постепенно ще увеличавам натоварванията и ще вкл. нови упражнения.
Какво ще включва той.Замислила съм да започна с малко хранене и постепенно да увелича, защото все още за мен храната е враг, а неутолимия вълчи глад ме преследва,но имам достатъчна воля и го подтискам.
6:45 - кафе
12:00-13:30 - 100-150гр. извара с домати, магданоз или някъв друг вид зеленчук (по принцип нямам голям избор за обяд,а и ми е изключитено дискомфортно ако ям въобще през деня.)
15:30 - 16:30- кис. мляко или някакви ядки 50гр.
20:30-21:30 - 150-200гр. пилешко на скара със салата
ПП. И вода се мъча да изпивам по 1.5 литра на ден.
Тренировка - 19:00 - 20:00 : Решила съм да започна от малко,за да не стресирам тялото си.Тренировките ми за сега протичат в домашни условия, но съм решила да ходя и на фитнес.Разполагам с гири по 4кг. - предполагам ще свършат работа... Надявам се....
Разгрявката преди упражненията все още не съм избрала.Беше даден линк с една мацка.Мисля да пробвам с нея.
3х10 (ако мога и повече 20-30)клек с гири
3х10 напад с гири (20-30)
3х10 (20-30) аз му викам сумо клек - извинявам се ако е смешно и неправилно.Но съм си новак.
3х25 Глутеус мост
3х25 Глутеус ритник
3х10-15 сек. Задна опора (за нея не съм сигурна все още)
Почивките мисля м/у една серия да е 10-15 сек. до минута.
коремни преси 3х15 V-преса
3х15 Вертикални коремно-тазобедрени повдигания
3х15 Янда” коремни сгъвания <——- не знам как е наименованието на тези коремни.Това намерих като пример.
Не знам на края на тренировката трябва ли да има нещо като разпускаща част?
Това е за сега утре ще пиша какви са ми резултатите,аз отделно имам и тефтер в който вече от 2 седмици си водя какво да ям и тренирам.Ще започна да записвам и постиженията си.
За Следващия ден съм запланувала горна част на тялото...
20.07.12
13:43
Храната ти е малко , дори и за нетрениращ човек , много важно е да знаеш , че диета НЕ означава гладуване и лишения , а означава правилно хранене, т.е консумиране на правилните храни в правилното време , моят съвет е да не прибързваш с нищо , на този етап много по-важно е да преодолееш психическата си нагласа спрямо храната. Храни се достатъчно с правилните храни , бъди активна и резултатите няма да закъснеят. Успех в начинанието !!!
ПС- я постни някоя снимка да видим дали наистина имаш излишни мазнини, защото като нищо може да си внушаваш, доста често срещано е , най-вече при дамите.
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 20.07.12 13:45.
20.07.12
15:09
Снимка ще кача тези дни.
А за храната...Закуската ми е много трудна, не ми е изграден навика да закусвам,но да речем че мога към 10:30 да вкл. някакъв сандвич. и към обяд или към 14:30 да хапна риба на скара със салата,а за вечеря пил. филе също на скара или варено.
Да, ще се помъча с храната...
20.07.12
23:23
казано от Петя Петрова на 20.07.12, 15:09:
Снимка ще кача тези дни.
А за храната...Закуската ми е много трудна, не ми е изграден навика да закусвам,но да речем че мога към 10:30 да вкл. някакъв сандвич. и към обяд или към 14:30 да хапна риба на скара със салата,а за вечеря пил. филе също на скара или варено.Да, ще се помъча с храната...
Просто ти е нужно постоянство , чрез него ще си изградиш хранителни навици, които лесно ще спазваш за напред. Дай всичко от себе си и ще успееш!!!
21.07.12
11:17
Благодаря, вчерашната тренировка изпълних с 300 зора до сега не бях вкл. тежести, отне ми около 40 мин но успях и не се отказах. С храненето обаче не успях да се справя толкова добре.Или по скоро изтървах края и се натъпках както преди, и каквото си му следва след това.
Аз забравих да спомена че работя в офис и общо взето по цял ден на стола.Застояла работа.Може би за това по-трудно ще се фокусирам в/у приема на храна.Защото почти нищо не извършвам като движения.
За днешната тренировка съм запланувала горна част с кардио за финал.
Бицепс 3х10
Трицепс 3х10
рамена 3х10
лицеви 3х10
кофички (полу кофички) 3х10
коремни преси 4х30
кардио 15-20 мин бързи -бавни (едно време в спортното ни караха да бягаме 100м бързи,100м бавни)
Хранителния режим го отработвам....Надявам се от др. седмица да имам напредък.
21.07.12
23:13
Ако прекалиш с някое ядене компенсирай с по-усилена тренировка, не е нужно да прибягваш до крайности все пак едно хранене,каквото и да е, не би било фатално за нищо няма с него да си развалиш формата. Запомни че здравите тренировки вървят и с достатъчно калории няма как да имаш желаните резултати без тях, няма значение дали искаш да качиш или свалиш, винаги трябва да ядеш достатъчно. Поздрави!!!
02.07.14
18:18
Не съм писала от 2 години, не се познаваме, но доста често съм тук и чета разни статии, както и рецеоти :)
Пиша вече НЕ като булимик, а като човек преборил булимията.Няма страх от храна, няма гладуване, вече съм пълноценна за самата себе си!!!
От Април месец спортувам с трен. план на Jillian Michaels: Body Revolution, стигнах до 3-ти месец и се отказах, защото не видях резултати.Но и режима ми беше доста зле.
Но започнах друга нейна програма: 30 day shred ( Може и да ви е смешно, но поради лоша травма, гледам да не се натоварвам, защото не искам да изживея същия ужас и обездвижване)
А за това какво искам да постигна, искам да стегна тялото, да изчистя излишните мазнини, до преса не знам дали ще стигна. Не смятам да броя калории, общо взето слушам тялото си.За мен е важно да не се тъпча, и да се чувствам добре в кожата си :)
Височина: 155
Килограми април: 52
Години: 29
Килограми сега: мисля 48- 49 не съм се теглила скоро.
Така на кратко хранителния ми режим и тренировката:
7:20 - Кафе 3 в 1
8:00 - 30 day shred: Level 1 (упражненията правя с Гири 1и 2 Kg, просто в момента нямам по тежки)
10:00 - Сандвич от ръжен хляб, домати, кашкавал Ементал или сирене Домлян с пресен босилек / или си правя овесени палачинки, като разбивам 2 яйца и към тях прибавям овесени ядки финно смлени, разбърквам ги и ги запичам във фурната.
12:00 - 200 гр. кис. мляко 2% или някакви плодове / приема на плодовете се старая да е сутрин, но тъй като тренирам сутрин и се чудех грешно ли ще е след тренировка да ям плодовете. За това съм ги преместила като втора закуска.
14:00 - 1 бр. 150гр. - 200гр. Пил. шиш с печени червени чушки,лук и гъби (за грамажа не съм сигурна точно, но така или инъче ме наяжда и се чувствам добре) - смятам да заменя печените зеленчуци със зелена салата.
16:00-16:30 - 17:00 - 50гр. ядки или кис. мляко 2% или пропускам (защото след пилешкото до към 19 не съм гладна)
19:00- 20:30р. 1бр.около 150гр. пил. шиш с печени зеленчуци, или салата домати и краставици.
Последното хранене ми е в периода 19:00 или в 20:30 в зависимост кога ще се прибера.
Имам и друг въпрос, защото се обърках...Изключително глупав, знам...
Пилешко+ ориз = ли е на сваляне на мазнини, или е покачване на МУСКУЛНА МАСА. И ако ДА, кога да го приемам, на обяд и вечер, или само на обяд, вечерта по лека храна.
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 04.07.14 11:10.
03.07.14
11:00
2.07.2014
Ден без тренировка
9:30 Сандвич, домати, ементал, сирене и босилек
12:00 200гр. кис. мляко 2%
14:00 пил.шиш с печени зеленчуци
17:00 200 гр. кис. мляко 2%
19:30 сладолед - малко се поувлякох
20:30 печено пил. филе с лук и домати + салата рукола
22:00 1/2 домат + 30 гр. ементал, 30гр. едам
А защо ядеш толкова често, някаква конкретна причина има ли или огладняваш просто :)
Гледам, еднакъв ръст, за съжаление - еднакво хранително разстройство. Ще те следя.
Обръщала ли си се към специалист?
04.07.14
10:46
казано от snejanka на 03.07.14, 13:26:
А защо ядеш толкова често, някаква конкретна причина има ли или огладняваш просто :)
Огладнявам :D , смятам да разреждам часовете за ядене, последно време не ми се яде особено
3.07.2014
7:20 - 3 в 1
8:00 - 30 day shred Lvl1+ коремнти
10:00 - 2 бр. яйца без жълтъците + сандвич с домати, едам, сирене
14:00 - пил.филе на фурна с домати и лук
17:00 200 гр. кис. мляко 2%,
19:30 - 20:00 - пил.филе на фурна с домати, лук и малко кис. краставици.
Следобед смятам да включа ядки и да разкарам кис. мляко,получавам на моменти киселини от него, а за вечеря да вкл. риба или някакви морски деликатеси.
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 04.07.14 10:57.
04.07.14
10:54
казано от Ann на 03.07.14, 13:34:
Гледам, еднакъв ръст, за съжаление - еднакво хранително разстройство. Ще те следя.
Обръщала ли си се към специалист?
За проблема с булемията ли? Аз хвърлих едно око, на дневника ти...И започнах да чета, като стигнах до “главата с пристъпите”, се сетих за мен...Също на моменти трудно се удържам, на моменти успявам...Но чувството за вина е изчезнало и все пак...
Специялист не съм търсила, но 2013г. реших че 11-12 години булимия или колкото са там вече, са ми достатъчни и че искам да съм като нормалните хора. Затова се обърнах за помощ към майката на съпруга ми, тя е хомеопат и невролог, направи ми цялостна картина на състоянието (или както се води там) и ми даде лекарства които са на основата, не на лекуване на болеста, а лекуване на възникването на проблема, малко е сложно за обяснение. Хомеопатите, правят лекасрствата си сами, не съм ходила да купувам нищо от аптеката, така от януари 2013 започнах приема им. В началото повръщанията се върнаха в първоначална фаза към 6-7 (още когато започнах преди 11-12 години), след това започнаха да намалят, докато напълно спрях, това е за период 3-4 месеца, може и да са били по малко.По принцип тези лекарства те връщат в първоначалната фаза и започва едно вътрешно изчистване. Така и АЗ и ОРГАНИЗМА ми се преборихме. Ако съм знаела на времето, сигурно още тогава щях да предприема такава крачка.Тъпкането си остана или понр на моменти се проявява, но сега се опитвам да го контролирам, осъзнах, че моето тяло е и моя храм и трябва да го пазя, а то ще ми се отблагодари, сега се чувствам наистина добре, след като си напраих режима с тренировките, и съм твърдо решена и знам че ще махна и този проблем.
А и по време на лечението, сама започнах да слушам себе си, да преценям какво иска тялото ми, от какво се чувствам добре и от какво зле. Дадох си сметка че на мен не ми е нужно много, за да се нахраня, всичко друго е лакомия. Горе-долу, като събера шепата си, това е количеството за мен или “Златната среда”, които са ми нужни.
пп: Забравих да спомена че ключов момент при лечението ми беше и спортът, той същност до голяма степен ми погна да осъзная, че не е нужно да гладувам, да ям и връщам храна за да изглеждам добре и да се чувствам добре.
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 04.07.14 11:45.
04.07.14
15:39
За днес 4.07.2014
7:20 - 3 В 1
8:10 - 9:00 - 30 DAY SHRED LVL.1 + коремни
10:30 - 2бр. яйца без жълтъци, сандвич (резен домат, резен едам и резен сирене+ пресен риган)
14:50 - около 100гр. пил.филе на фурна запекано с домати,лук и кис,. краставички - днес, не ми се яде особено много.
към 17:00 - ще ям ядки
а за вечеря още нищо не съм измислила...мисля си за риба със зелена салата.
06.07.14
13:31
5.07.14
Ден без тренировка, отпуснах се и с храната
Закуска: 2бр. варени яйца + сандвич
Обяд: свърши ми пилешкото, и си позволих няколко маслини+ лютеница и пържен кабанос (друго нямаше в хладилника о_о )
вечеря: 3 парчета домашна милинка (ако така я карам всеки ден хахахаха, въобще няма смисъл да спортувам)
Изядох и един сладолед :) , както и унищожих малкото останали ядки, които ям като следобедна закуска.
6.07.14
10:30 - 3 в 1
12:40 - 30 DAY SHRED + коремни (много обичам да ги правя)
Днес съм на пазар, ще вида какво ще е менюто ми днес.
15:00 - 2 сварени яйца без жълтъка и 1/2 сандвич.
17:00 - бяло фрапе 2бр. и на всичкото отгороре изядох няколко marshmallow
21:00 - 2 пилишки филета около 100гр. на скара + салата фелд. + 3 парченца сирене чедър...
Тия дни нещо не съм в кондиция да ям по режим.Или пък, въобще не ми се яде.
Някаква жажда за кашкавал и сирене ме гони (това е единственото без което не мога на масата)
Само и единствено събота и неделя ми се проваля режима, трябва да взема мерки, инъче ще тъпча на едно и също място без развитие!
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 06.07.14 22:07.
07.07.14
14:03
7.07.2014
8:10 - 30 day shred lvl2
10:40 - сок от 3 изтискани грейфурта
Чистене, бърсане, метене в офиса. Следобяд ще довърявам останала част от него
13:30 - 150гр. пилешко филе на скара + 1/2 домат
16:30 - ще ям някакви ядки
вечерята ще ми сигурно около 20:00 - 21:00 и възнамерявам да е зелена салата с риба тон
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 07.07.14 14:08.
08.07.14
13:00
Отдала съм се на размисли тези дни.Смятам да прекратявам пил. месо. Виждам че съм започнала да качвам килограми, отколкото да свалям. И още повече по принцип не ям месо, само риба от време на време (доста рядко - клони към никога).
Да речем че съм вегетариянец, който не може да понася яйца, от тях получавам болки в стомаха и кисилени, но така или инъче се насилвам да ги ям след тренировка.
Започнах да тъпча на едно място, единствената разлика която виждам в тялото си е до някъде изчистения целулит, успяла съм да прибера корема до някъде, и съм свалила в ръцетте, в краката обаче продължавам да стоя все така мазна, гадните мазннини си стоят там, даже на моменти имам чувството че се трупат и трупат.
Не знам на какво да го отдавам вече, на храната която поемам неправилно или идва в повече, на тренировките които правя или вече и аз не знам.
Искам да отбележа че тези размисли ги пиша с цел да следя себе си, да вида как се чувствам при приема на различа храна, как го понася тялото ми и физически и психически. Скоро вече ще добавя и снимки и мерки, и в края на всяка седмица ще записвам резултатите си. Смятам скоро да ходя на пазар за разни уреди, искам да се сдобия с велометър и да вкл. кардио с него вечерно време.Както и допълнително набор от гири и щанги (или само лоста о_О )
ЗАбелязах че вечер се чувствам по амбицирана да спортувам, и ми се отразява изключително добре и на съня и на мен самата.
Също и смятам да закупя вид протеин който да замества 1 хранене в случея ще е закуската. Тези неща обаче ще се случат не по-късно от 2-3 месеца, поради финансови и други причини.
По принцип пия доста кафета, които не съм споменала в режима си, забелязах че от техния прием се чувствам зле, и на края на работния ден съм като плондер подута и ми е доста некомфортно.
За днес вместо кафе ще пия вода. Преди месец пиех по приблизително 2л. но също като с кафето не се чувствах добре, сякаш тялото ми задържаше водата вместо да я изхвърли.
И така след дългата ми проповед, дай боже всичко да ми се нареди вече реших да консумирам само риба и салати, а за ранното събуждане вместо 3 в 1 да пия сок от грейфурт и след това да си направя тренировката.
Ще започна
Забравих да спомена че съм избрала НВД, макар че прилича повече на ВБД. Има какво още да се желае от режима ми.Има доста храни които изпускам, не мога цял живот да ям риба, и цял живот да съм на НВД, идеята ми е да свикна с този начин на живот, и да не се отказвам.За домашно записвам да прегледам дневниците на момичетата, така ще мога да взема и някой идеи.
ПП: Работата ми е свързана зад бюро 8ч. и днес разкарах стола от бюрото. Стига вече ЛЕШПЕРЕНЕ!
Примерното ми меню трябва да е нещо от рода на:
7:20 сок от грейфурт
8:10 Тренировка
10:30 - 11:00 - 1 протеинов шейк / който в момента ще заменя с яйца.
14:00 - 1/2 скумрия на скара или запекана във фурна + салата зелена + лимон
17:00 - зелен чай или някакъв вид чай или ядки
и към 20:00 или 21:00 - салата с риба тон или скумрия.
Ще вкл. и консумацията на морски дарове. Но за сега ще наблегна на риба.
Така след като и папата ме изслуша съм нахъсана да продължа напред!
Днес: 8.07.2014
8:10 - 30 day shred lvl 2 + Коремни
10:30 - 2 белтъка от яйца с 1 филия ръжех хляб 2-3 резена домат и 50хр. сирене (не знам дали имаше и толкова)
за обяд 14:30 или като огладнея: скумрия на фурна + салата фелд+ лимон
следобяд: 17:00 - - сурови бадеми около 20-30 гр.
вечеря 20:00 същото
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 08.07.14 17:34.
08.07.14
17:36
Мане, мане....Сега се препрочитам гледам и режимите в сайта...Трябва сериозно да се замисля какво ще правя със себе си!
10.07.14
10:56
9.07.2014
Ден без тренировка
10.07.2014
7:30 - кафе
8:10 - P90X - Phase 1 - Week 1 - Chest & Back + коремните не остана време. След работа, като се прибера ще разгрея и ще ги довърша
10:30 - сок от 3 изтискани грейфурта
за обяд: скумрия
следобедна: 30 гр. сурови бадеми
вечеря: е голямата питанка ?
Храната е недостатъчна, разбирам...Но последно време нямам особен апетит.
Мнението беше редактирано от Gravitation Dark на 10.07.14 17:33.
11.07.14
10:38
11.07.2014
7:30 кафе
8:10 - P90X - Plyometrics - 40 мин. не можах да я изкарам до края, майка ми се разпуши в стаята в която тренирам. Може да си представите какво е като се опитате да поемете дъх, и да получите дим от цигари.Обмислям да се местя на долния етаж.
10:30 - чаша от изтискани грейфутри
за обяд: броколи с яйца
вечеря: скумрия със салата, още не съм репшила каква
12.07.14
12:12
Днес реших да си поспа мъничко, а тренировката да си я направя следобяд, след като се прибера от работа.
Искам да отбележа че с P90X се чувствам доста добре, имам желание за спорт сутрин и като чели имам повече енергия, от колкото при JIllian,.
8:00 - КАФЕ
10:30 - СОК ОТ ГРЕЙФУРТ
обяда и вечерята ще са същите като предните дни.
В момента чета режима на P90X кои храни са ми позволени във ФАЗА 1, скоро ще се ходи на пазар.