20.07.12
13:28
Здравейте,нужна ми е помощ с менюто за НВД.На 15 съм,84кг,174см,тренирам 4-5 пъти седмично фитнес.Почетох доста из форума,също така прегледах и темата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 , но не ми е ясно как да направя:
4. Съставяне на менюто:
Ето един мой пример - сутрин кардио и фитнес вечер.
Тренировъчен ден - 2 приема на въгл. - преди обед и преди тренировка
Кардио
След кардио - П
Закуска - П+М
Втора закуска - В+П
Обяд - П+М+ фибри
Обяд2 - П+М+фибри
Следобедна закуска - В+П
След тренировка - П
Вечеря П+М+фибриПочивен ден - същото, но в следобедната закуска няма въглехидрати.
Това е просто пример, реално ще трябва да го съобразите с вашия режим.
Трудно ми да разпределя храните до точност,така че всичко да се вписва където му е мястото.Ще се радвам ако някой ми помогне с примерно меню.Ето още малко инфо:отрицателен калориен баланс:2568.69калории,трябва да приемам 231грама протеин(924 калории),105грама въглехидрат(420калории) и 136грама мазнини(1224калории).
Мерси предварително :) .
20.07.12
13:34
Аз лично бих разделил въглехидратите на 2 приема 1-ви на закуска и 2-ри след тренировка
На 15 години си ... каква НВД ще спазваш на тази възраст ... вярно е, явно имаш някой излишен килограм, нормално е, то всеки втори на твоята възраст ги има. Поздравления, че все пак си решил да направиш нещо по въпроса, но според мен ти е рано за всякакви диети и фитнес. Ако искаш да отслабнеш, да развиеш някой мускул, просто започни да се храниш здравословно и започни някакъв спорт. Просто няма нужда да си тормозиш главата с калории, диети на тази възраст.
20.07.12
14:46
Почват да ми минават едни расъждения в главата като гледам възраста на момчетата и момичетата които искат да изглеждат като по филмите и списанията.Та мисля си аз,че доста падна границата на пубертета последните години,което е свързано с хормоните в телата им които се проявяват в по ранна възраст,младежите започват да искат да са харесвани в по крехка възраст и не си харесват телата (които са си нормални за тяхната възраст) НО не са мускулести и с коремни преси което е напълно естествено,започват се диети,депресии,анорексии...дори и най лошото.Незнам дали тази ранна проявана пубертета не се дължи на храните в които има все повече хормони,забранени стабилизатори и добавки,или на телевизията и интерент в които има тотален разврат.В смисъл той разврата си го имаше но сега се афишира публично.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 20.07.12 15:26.
Както светът търпи промяна, така и всяко следващо поколение се променя. Но както и при светът, така и при новите поколения тази промяна не е към положителното. :)
20.07.12
15:51
Ми,аз фитнес тренирам от година и половина вече..имам опит в свалянето на килограми,просто ми трябва примерно меню...
Примерни менюта - БОЛ. Разрови се из форума - има достатъчно статии свързани с хранителни и тренировъчни режими. Въпросът е, че не е нормално да започнеш да се занимаваш с фитнес на 13 години и половина и да мислиш за някакви диети и режими за отслабване на тази възраст.
20.07.12
16:27
казано от Nathan на 20.07.12, 15:57:
Примерни менюта - БОЛ. Разрови се из форума - има достатъчно статии свързани с хранителни и тренировъчни режими. Въпросът е, че не е нормално да започнеш да се занимаваш с фитнес на 13 години и половина и да мислиш за някакви диети и режими за отслабване на тази възраст.
Нормално е ако има затлъстяване и се застрашава здравето му диабет високо кръвно...а той ене е затлъстял иска да е “якия пич”още на 15…И аз исках,на 15 и даже тренирах,но ядях като болно мече и тренирах по 3 часа на ден имах енергия за 2 села и не ми е пукало дали имам корена преса...Даже като се замисля аз тогава незанех какво е това исках големи крака и ръце
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 20.07.12 16:36.