20.07.12
17:32
Здравейте , чета медията BB-Team от много време , но във форума никога не съм била особено активна.
Реших , че сега е момента да опитам с електронен дневник.
За мен :
168см. , 59 кг. , 22год.
Хранителни навици - най-важно за мен е качеството на храната, рядко консумирам джънк и предпочитам да се храня без насилствено да ограничавам менюто си.
Тренировки - несериозни от началото на годината т.е. от 5 пъти съм ги намалила на 2 пъти седмично. Това се надявам да променя.
Доп. информация :
Търся на първо място баланс и здраве, а не сваляне на кг. Стресът ми влияе много негативно - когато съм под стрес напълнявам , дори без да приемам повече ккал. Работата ми е свързана и с физ. натоварване и понякога ми изчерпва силите за тренировка.
Относно хранителните добавки съм негативно настроена и не бих ги консумирала.
Цел - да се чувствам добре в кожата си.
Това се случва в границата 54-57 кг. ,съчетани с мин. 4 дни в седмицата физ. активност и един ( малък ) буркан мед :)
Имам и още една цел - да намаля месото , причините не желая да коментирам . Само ще кажа, че в съзнателните си години - дните , в които не съм яла месо се броят на пръсти . И не ме разбирайте погрешно нямам нищо против месото и не го смятам за вредно.
Константи - пия по 2-3 кафета на ден и над 2 литра вода.
Темата беше редактирана от anny на 07.08.12 11:26.
20.07
10ч. - сандвич с пушено филе, кашкавал и домат
14ч. - 4 праскови
16ч. - 1 шоколадов бонбон :)
18ч. - салата , 4 печени малки пресни картофа с масло , гъби и КМ + 1ч. бира
над 2л. вода
утре ще приложа снимки на вечерята :)
Лято е , не ми се затваря в зала ...
4 обиколки на стадиона
4 х 20 коремни преси
Мнението беше редактирано от anny на 21.07.12 08:51.
Същата си като мен на височина и килограми.. При мен най-добър резултат за момента дава диета с броене на калории. Не съм гладна въобще, храня се пълноценно, просто се старая да не приемам повече от 1600 ккал дневно (толкова съм си ги изчислила) и се получава :)
Успех!
И аз съм пробвала с броене на калории при въглехидратна ротация (преди 2-3 год.) и при мен имаше успех , уважавам този начин :)
Но истината е , че сега искам да ми е някак по-свободен режима - защото бюрокрацията и сега ми е предостатъчна :)
Днес мисля да направя плодов или плодово - зеленчуков ден без тренировка .
21.07.12
10:14
От сега ти казвам, че ще те “погнат” за хранатa и бирата :D .
П.с. Поздравявам Катерина за подписа и корема :D ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 21.07.12 10:30.
А, за бирата лоша дума няма да чуе :D И храната е ок според мен - все пак добре, че са снимките, да се види, че салатата не е някакво самотно обезмаслено листо от маруля :)
Успех!
За бирата и виното или хубаво или нищо - консумирайте с мярка и удоволствие .
Сега има такива хубави домати и краставици , как да яде човек марули :)
21.07
8,30 - 1 нектарина и 1 кафе
10,30 - 2 малки банана
12,00 - 2 големи розови домата със малко сол и босилек
14,00 - 1 шок. бонбон :)
16,00 - таратор ( 1/2 КМ и 1/2 краставица ) малко салата ( домат+сирене+лук+зехтин) около 60гр. сурови ядки (бадем и кашу)
Мнението беше редактирано от anny на 22.07.12 23:48.
Хапваш шоколад, прекалено много плодове, пиеш бира, не ядеш месо (ок, разбрах - някави си твои причини), тренираш “несериозно” и искаш да смъкнеш 4 кг..и то при положение, че последните няколко килограма се смъкват винаги най-трдуно.... Е, няма как да стане.
Поне оправи тренировките ? ..И нямали фруктозата...
казано от Katerina Kostadinova на 22.07.12, 08:56:
Хапваш шоколад, прекалено много плодове, пиеш бира, не ядеш месо (ок, разбрах - някави си твои причини), тренираш “несериозно” и искаш да смъкнеш 4 кг..и то при положение, че последните няколко килограма се смъкват винаги най-трдуно.... Е, няма как да стане.
Поне оправи тренировките ? ..И нямали фруктозата...
Как го направи този извод за дневник от 2 дни?!
Ако под “хапваш шоколад” имаш предвид 2та бонбона за 2 дни?! Тя самата каза, че не иска да е толкова строга в режима... нима ще става професионална състезателка, та да не може да изяде 1 бонбон на ден?! И професионална състезателка да беше, мисля че този бонбон няма да й се отрази! Такова вманиачаване не се иска и не е полезно за никой, организма си има своите нужди и няма как да спре за 2 дена всичко, което е консумирал досега.
Плодовете са до обяд. В половин чашата бира също не виждам никакъв проблем. Аз също пия от време на време и не ми е навредило по никакъв начин. Всичко, с което не се прекалява, не е вредно! А относно несериозните тренировки от 2 дни- 1 е тренирала, не знам как разбра, че е несериозно?! Не мисля, че е необходимо да се правят подобно обобщения и то още в началото! Някак неестествено и мнооого прибързано, предвид и останалото, че не знаем с какво се е хранила преди... ами ако е изяждала цели шоколади и сега ги е намалила на 1 бонбон, какъв е проблема?! Мислиш ли, че няма да има резултат?! Всичко става постепенно, не можеш да стресираш организма като изведнъж изваждаш всичко, което смяташ за нередно, а до преди няколко дни не си се съобразявал. Подобни режими даже имат обратния ефект за организма.
До авторката- Доколкото разбрах ти не искаш строги режими и строги тренировки, а постепенно да постигнеш по-добра форма. Това става както знаеш с хранителен режим, силова тренировка 2-3 пъти в седмицата (в зависимост от натовареността ти и графиката ти) и един ден кардио, аеробика и такива разни. Сезонът е благоприятен за хапването на повече зеленчуци, с които да се засищаш. Щом си премахнала месото, наблегни на сирене, риба, кашкавал и яйца. Изключи ненужните подправки и джънкове, и резултатите ще са налице. Това, че не си решила да се вманиачаваш, е прекрасно. Не са ти необходими само временни резултати, хора сме, не можем постоянно да си мерим порциите, все едно утре ще сме на бодибилдинг състезание. Важното е това да се превърне в начинън на живот... с хубавата храната, да поддържаш един здрав организъм, да не му даваш да приема неща, от които не може да извлече никаква ползва; тренировките да ти дават тонус и да тренираш спокойствието, което е много важно. Духът е най-важен! Без него сме за никъде, може да си 40кг и нещастна, вечно забързана, припряна и недоволна и другия вариант 100кг, но щастлива и спокойна. Всичко го правиш за себе се, затова си пази нервната система- Тя е единствената в човешкия организъм, която не се възстановява! Мога да ти препоръчам книги, които ще ти помогнат в борбата със стреса, защото “Здрав дух в здраво тяло!” Успех! :)
22.07 - неделя , единствения ми почивен ден в седмицата :)
12ч. - пъпеш, полят с мед , кафе и шепа сурови ядки
от 14ч. до 22ч. - BBQ
общо за периода
1 солидна пил. пържола
2 свински карета
1 чиния шопска салата
2 или 3 препечени филии хляб с печен лук
1 ариана радлер .... (нз дали споменах, но това е бирата която пия)
Тренировка - гръб т.е. лодка (ама истинска - каяк), страхотен спорт - много труден и интересен - не знам защо не е толкова популярен.
“Mucunka”, не преценям само на базата на двата дни, които е описала, а на базата на собствените и думи...тя сама определя начините си на хранене и трениране, като “несериозни”.
Анна - има много сериозни хора в този форум и не всички са вманиачени. Недей да бъркаш думите “редовен” с “вманиачен”..
П.П. В крайна сметка ти си решаваш какво да правиш, аз само давам мнение..нали за това дневникът ти е публичен ;)
Мнението беше редактирано от Kath на 23.07.12 08:05.
Катерина, не си ме разбрала правилно , не съм слагала етикети , определено не бъркам думи при анализа на собственото си поведение и никого (освен себе си) не съм наричала вманиачен.
Дневникът е за външна оценка и аз не оспорвам твоята , напротив съгласна съм с повечето неща:
че броенето на ккал е успешен метод, че сладкото и алкохола не са за предпочитани и че тренировките трябва да се увеличат .
23.07
9ч. - 2 нектарини и кафе
12ч. - КМ-500-2%
15ч. - 3 пресни червени чушки с около 200гр. сирене
... някъде по средата 1 шепа ядки - сурови бадем и кашу
22ч. - ризото с гъби и моркови и 1 лъжица мед
Приключих работа в 21ч. и днес няма трен. :(
Мнението беше редактирано от anny на 24.07.12 10:25.
24.07
8.30 - кафе
10.30 - банан
12.30 - тиквички с млечен сос 300гр. + малка пърленка
16ч. - банан
20ч. - салата розови домати със сирене и босилек + панирани кашкавалчета 6бр. - пържени са в много малко зехтин , а в яйцето за панировката сложих 1с.л. горчица и 3с.л. прясно мляко.
Като става въпрос за пържене в зехтин аз лично го отбягвам , защото става така : един път купувам студено пресован зехтин за салати, но той не става за готвене и трябва да купя и рафиниран за готвене.... Като цяло си предпочитам кравето масло , но някои път не е много удачно.
Ако някои може да препоръча по-подходяща за пържене течна мазнина или има наблюдения за палмовото масло...
тр. - 30мин аеробика
П.С. Имам проблем с постването , системата ви многократно ме отхвърля! (wasntme)
Мнението беше редактирано от anny на 25.07.12 12:59.
25.07
8ч. сандвич с пуш. филе
9ч. кафе
13ч. шопска салата
17ч. скачане на въже 5/6 серии базова стъпка и 3 серии джогинг х 100 скока - отне ми 15-тина мин.
18ч. 1,5 топка сладолед Рафи
19ч. 1 шепа печени бадеми
20ч. свинско с ориз и моркови на фурна + малко салата
Виждам че и горе-долу по едно време сме почнали :) Успех от мен и ще се радвам да споделяш опит. Харесва ми, че си се насочила към баланс, а не всичко или нищо. Аз не смятам грамове и т. н. Имах един период, в който се бях вманиачила, но прекарвах повече време в мислене какво и колко грама трябва да ям и изпитвах чувство на вина след 1 бонбон. Това не е правилния начин за мен лично. Като ми се яде бонбон, ям бонбон и тичам 5-10 минути повече. Само с лишения не се получава.
Хах ... да и аз съм имала такъв период. От него има полза , защото сега мога да си преценя грубо порцията без калкулатор и таблица.
26.07.
8ч. банан
10ч. КМ/500гр./2%
13ч. 100гр. орехи
14ч. салата домати и чушка + сол и босилек
20ч. салата чери домати и това http://www.bb-team.org/recipes/4260_domasha-pica-s-blat-ot-kaima
Ето и как се получи
Мнението беше редактирано от anny на 29.07.12 00:37.
казано от anny на 27.07.12, 10:06:
Хах ... да и аз съм имала такъв период. От него има полза , защото сега мога да си преценя грубо порцията без калкулатор и таблица.
27.07.
8ч. банан
10ч. КМ/500гр./2%
13ч. 100гр. орехи
14ч. салата домати и чушка + сол и босилек
20ч. салата чери домати и това http://www.bb-team.org/recipes/4260_domasha-pica-s-blat-ot-kaima
Ето и как се получи
Ихаа за пицата, много добре изглежда... чак на мен ми се преяде. Само грамажите ми се виждат много, 100гр. орехчета си е бая, защо не си ги разделиш на 2 хранения, салатка също, макар че това са зеленчуци, но в съчетание с пицата... Това е мое мнение, ти си хапвай колкото решиш... :)))
Мнението беше редактирано от Mucunka на 27.07.12 10:15.
Mucunka ,
Моя грешка е , че не съм уточнила - салатите на снимките са за двама :)
А 100 гр. орехи наистина ми дойдоха много.
Имах проблем с публикуването тези дни и сега по спомен ще го карам...
27.07
8ч. - 1 филия с мед
9/10ч. - 50 гр. орехи
12/13 ч. - 2 хапки от пицата и салата домати и чушки със сол и босилек
16ч. - 50гр. лешници
21ч. - 1 купичка таратор и картофи соте
28.07
от 8 до 15 бях на 150гр. лешници, 3 кафета, 2литра вода и мъкнене.....
15ч. - филе от таранка, облес и пресни картофи - всичко това пържено и на заведение ( ето защо човек не трябва да стои толкова време гладен ) сега ми е лошо ... а и 2 хапки сладолед имам в списъка
22 ч. ( като се събудих ) фреш от пъпеш
след малко ме очакват 30 мин. аеробика
Мнението беше редактирано от anny на 29.07.12 00:37.
29.07.12
00:55
Тая пица от кайма изглежда толкова апетитно... Умирам за неща правени от кайма, ама като знам колко трудно се намира читава кайма и много се дразня.
Храната не е чак толкова зле, само малко повече месце ако можеше да включваш.. Или поне риба.
Да рибата имам желание да я включа, но прясната дунавска риба мирише много като се готви , а замразената според мен не е за предпочитане.
Но ще опитам да увелича рибата - то чак е смешно на Дунава живея все пак.
За месото , както съм написала искам да го намаля, затова е така...
Относно каймата - щом намираш хубаво мазно свинско месо , какъв му е проблема да стане на кайма :) В повечето фирмени магазини за св. месо си имат месомелачка. В хипермаркетите също имат , въпреки че аз не купувам месо от там.
29.07
11ч. - 1 шепа ядки
13.30ч. - домати със сирене и зеленчуци със сметана... ще сложа снимки
от 15ч. до 22ч. BBQ
шопска салата
прошуто
2 ф. хляб
трен - гребане
Мнението беше редактирано от anny на 02.08.12 11:08.
30.07
9ч. сандвич с масло, остатъци от барбекю и краставица
13ч.сандвич с масло, остатъци от барбекю и краставица
15ч. шепа лешници
17ч. малко сладолед
19ч. таратор
21ч. 1л. мед
31.07
9ч. 2 шепи лешници
14ч. 2 хапки огретен, шопска салата , 2ф. хляб
16ч. 1 шепа лешници
21ч. не ми се ядеше. Готвих едни готови рибени филета/хапки с паната на фурна, изядох 2.
22ч. рязко ми се дояде сладко - 1 бисквита обикн. залята с мед
трен: 2 серии х 100 скокове на въже
3-4 серии х 10 на ръка бицепсово сгъване с 5кг.
колело по улиците :)
1.08
9ч. - шепа лешници
14ч. - 3червени чушки пълни със сирене
17ч. 200 скока на въже , колело
19ч. - лятна манджа - масло, чушки, лук, чесън, домати, 1щ захар, 1щ сол и сирене на тиган
нещо като пица тесто , кайма, дом.пюре, лятна манджа, кисели краставички и кашкавал
Мнението беше редактирано от anny на 02.08.12 11:19.
2.08
10 - 1/2 парче от снимката
14 - 2 праскови
16 - шепа бадеми
19 - таратор, ред шоколад
20 - 1/2 парче пица с блат кайма
3.08
10 - 3 сини сливи
12-14 по задачи с колелото
14 - 1 круша , 1 шепа бадеми
16 - 1/2 диня (малка)
19 - домати с моцарела и 10-тина мн леко люти пукани чушлета
Мнението беше редактирано от anny на 06.08.12 09:03.
4.08
9ч- 12ч.. - шепа бадеми, 1 круша, 1 кафе
15ч. - пилешка супа, шопска салата, 2 ф царевичен хляб, 3л. гриз
20ч. - 3 рибени филенца , салата КМ 4% с кисели краставички в камба
5.08
11ч. закуска за шампиони : 3 яйца на плоча , 3л. КМ , салатка, няколко кръгчета салам ,2 леко люти чушлета и 1 ф. хляб
12ч. 1 ред шоколад
15ч. - 22ч. BBQ
1 шопска салата
прошуто , 1 кърначе , 1 пил. хапка
2 ф. хляб
печени тиквички и лукчета
1/2 малка динка
трен. гребане
Мнението беше редактирано от anny на 06.08.12 09:24.
6.08
9 - шепа бадеми, 2 круши
10 - КМ 2% 350гр.
14 - шопска салата
18 - 3л. мед
20 - лятна манджа( кр. масло, чушки, чесън, домати, 1л. захар, 1л. сол, сирене, 2 яйца ) с 2ф. хляб
7.08
10 - шепа бадеми
Последните дни пропуснах писането, яденето и тренировките... дори водата ми беше по - малко от обикновено
Поне да опиша събота и неделя:
11.08 - ядки, 2 диви ябълки, картофена крем супа с 4-5 колелца шпек салам + 1ч. мартини
12.08 - картофена крем супа, малко пилешко с картофи но фурна + 1ч. червено вино
Дните бяха много интензивни разтоварване, чистене , разходки.
Днес съвсем съм отпаднала , никакъв апетит и желание за каквото и било...
9ч. - половин парче чийзкейк ( правих го в събота с кафява захар и обичайно щях да съм го изяла до сега )
10ч. - шепа и половина сурови бадеми
14ч. - питка , почти 2 кюфтета, лютеница ( т.е. направих си хамбургер )
16ч. - 2л. мед
20ч. - малко пиле с картофи .... хич не ми се ядеше и 2ф. царевичен хляб с лютеница и ш. сол
Цял ден ми се ядат филии с лютеница.
Мнението беше редактирано от anny на 14.08.12 10:05.
Разкажи какви са ти наблюденията по време на режима, който спазваш... имаш ли промяна от началото?
Промените в храненето ми са следните:
- замених закуската от КМ на сурови ядки , преди ги използвах за следобедна закуска т.е. 3 или 4 хранене за деня, но сега ги смятам за идеални за закуска.
- намалих броя на храненията на 3 , преди ядях по 6 пъти на ден
- последните 3 месеца постепенно намалих месото от 3 пъти на ден - на 1 път на 2 дни
- пробвам плодово-зеленчукови дни , нещо което съм се кълняла , че никога няма да направя
Т.е. като цяло промених идеологията си, даже преди месец пробвах воден ден ... изядох 1 краставица и половин диня и разбрах , че за такива крайности не съм готова.
Тук искам да отбележа, че изобщо не смятам начина по който съм се хранила през последните повече от 5г. за грешен - напротив точно това е нужно но растящ и трениращ организъм . Това бих препоръчала на 16,17,18 г. млад човек, който се интересува от мнението ми.
Промени в кг. почти нямам , което не ме учудва и тук отговора е в тренировките.
Само с колело и някои друга преса.... нещата няма да станат . Сега наблягам на вписването на храната, защото не смятам тренировките си за достатъчни и сериозни.
Отне ми няколко месеца да се адаптирам от 8часово седене на бюро, след което фитнес на по-тежка физически работа и 12часов работен ден 6 дни в седмицата. От което първо трен. пострадаха.
Бих предпочела те да изглеждат така като план
1ден - гърди , кръгова за корем
2ден - гръб , кардио
3ден - нетрен.
4ден - ръце , рамо
5ден - крака, корем
6ден - кардио
7ден - нетрен. / хоби трен
И това съвсем скоро ще стане :)
14.08
9 - шепа лешници
11 - 2 круши
14 - 1 домат
18 - 1 парче чийзкейк домашен
20 - 1 печен на плочата домат с печено сирене и пукани чушлета
15.08
9 - шепа лешници
11 - 1 праскова и 1 круша
14 - филе хек с варени картофи
19 -остатъци от чиизкейк, 1 кюфте на скара , 2ф хляб, 2 пукани чушлета,
Мнението беше редактирано от anny на 16.08.12 09:17.
Ами 1 ден седмично :) това ми е поне идеята , да имам 1-2 дни седмично с по-малко храна (плодово-зеленчуков) т.е. около него съм се хранила.
А и гледам да се храня по-малко защото трен. са ми слаби 30-40 мин. кардио ( колело) на ден и комплекс от осн. упр. без тежест....
Имаш си физическата активност, нищо, че е станала по-малка. Не виждам защо трябва 2 дена да мъчиш организма си на плодово-зеленчукови дни, според мен е безмислено. В смисъл, по твоята логика - ако не тренираш, въобще не трябва да ядеш. :)
Мнението беше редактирано от Nathan на 16.08.12 12:18.
Който не работи - не трябва да яде ! Хах , не съм чак толкова крайна :)
Като намалих физ. активност и продължих да се храня по същия начин , в комбинация със стреса ми донесе бонус от 4-5 кг. Веднага след като се усетих свалих 2-3 с намаляне на храната и използване на колелото вместо колата.
А и истината е , че не си мъча организма - напротив. Точно сега има много хубави плодове и зеленчуци и това ми се яде .
16.08
9 - лешници
14 - картофи огретен , няколко маслини
17 - 2л. мед
20 - по малко от : свинско, картофи и салата
17.08
успиване ... 1час
10 - лешници
Според мен си намалила значително количеството на приеманата храна и си подобрила качеството. Браво :)
Здравейте отново!
И моята почивка мина - малко море, малко спа и съм готова и пълна с енергия :)
27.08
Денят ми започна с разтягане и корем в 8ч.
9ч. - кафе и малко сурово кашу ( секнаха ми закуската с работа )
12ч. - останалото сурово кашу
14ч. - огромна шопска салата
16ч. - 1 корни 20гр.
18 - Реших се да отида на Зумба , стигнах до залата , дори отидох с колата ( а не с колелото ) за да мога да се прибера лесно , ако много се изморя, но нямаше никой - само бележка, че почиват. Много се разочаровах , ноч. днес ще отида в другата зала може да имам късмет тоя път. Така и така бях стигнала до центъра хапнах 1 топка сладолед :)
20 -малко риба ( мешано плато , каквато е уловена ) ,малко картофи с чесън и копър и малко салата
Мнението беше редактирано от anny на 29.08.12 09:13.
28.08
9ч. - шепа сурово кашу и кафе
13ч. -много ориз със зеленчуци
19ч. - зумба
21ч. - малко салата домати,лук и сирене , 1 топка сладолед