Промяна в тренировка ми за гърди?

20.07.12
05:14

Здравейте!

В момента тренировката ми за гърди се състои от следните упражнения:
1. Лег
2. Полулег
3. Дъмбели от лег
4. Пек-дек

Добре ли ще е да правя изтласкването на дъмбели легнал с голям наклон надолу за съсредоточаване върху долната част на гърдите?
Ако може също да ми препоръчате алтернативно упражнение за долната част.
Самото изпълнение в края да свивам ли дъмбелите, така че да се получи длан с/у длан или без него?

SO

20.07.12
09:26

Според мене са ти много малко упраженията включи поне още 2 или 3 и спри да правиш крака

20.07.12
09:43

казано от walkman на 20.07.12, 05:14:

Здравейте!

В момента тренировката ми за гърди се състои от следните упражнения:
1. Лег
2. Полулег
3. Дъмбели от лег
4. Пек-дек

Добре ли ще е да правя изтласкването на дъмбели легнал с голям наклон надолу за съсредоточаване върху долната част на гърдите?
Ако може също да ми препоръчате алтернативно упражнение за долната част.
Самото изпълнение в края да свивам ли дъмбелите, така че да се получи длан с/у длан или без него?

Както за долна част,а така и за цялостно развитие и сила помагат кофичките..Тренировка за гърди без кофички не е най-доброто решение.

20.07.12
12:01

Първо включи флаис в тренировките ти дали ще е от наклон или от лег ти решаваш ако ти изостава горната част прави флаис от наклон а можеш и от наклон и от лег в една тренировка :).Не го слушай тоя къде ти казва да слагаш още упражнения тоя не е добре с главата 4 са ти перфектни,но ги подреди малко!
Аз правя така:

1-От наклон с дъмбели/щанга - 3 серии 10-8-6 тук не броя загряващите серии
2-Флаис от наклон - 3 серии 12-10-8 не прекалявай с кг защото много лесно можеш да си навлечеш травма на рамото И правилното изпълнение е като държиш лактите заключени не ги движи.Горе не допирай дъмбелите представяй си,че прегръщаш огромно дърво!
3-пек-дек - 3 серии 12-10-8
4-Флаис от лег - 12-10-8
5-Кофички или  CrossOver

Една тренировка така после разбъркай упражненията започни с средната част! прави Изтласкване на дъмбели от лег имам много варианти :)

SO

20.07.12
12:18

Малко са още добави

И според мен 4 упражнения са напълно достатъчни , няма смисъл от повече.

20.07.12
16:20

Пек-декът не е ли алтернативен вариант на флайс-а? Аз затова и не правя флайс.
Кофички в края никаква сила не ми остава. Ако са в началото пък после и на другите упражнения не се представям добре.

Ще ти препоръчам две програми за гърди :
Първа: Лег с щанга,Полулег с дъмбели,Флайс от хоризонтален лег,Кофички
Втората:Полулег с щанга,Лег с дъмбели,Флайс,Кофички

21.07.12
14:38

Аз пък обикновено правя точно упражненията от 1-та програма, само че кофичките като трето упражнение, а флайс като четвърто. Или може би е по-добре кофичките да са накрая?

Ако имаш сила за тях ще е по-добре да са накрая, да !

21.07.12
23:01

Няма смисъл от строго следване на упражненията. Предлагам ти всеки път да променяш било някое упражнение или пък самата подредба. По този начин стресираш мускула и няма опасност от привикване.

21.07.12
23:29

А замисляли ли сте се ,че гърдите съвсем не са толкова голяма мускулна група? Или нема начин,циците и бицарата треа да са на 6?

SO

21.07.12
23:37

казано от Veselin Marinov на 21.07.12, 14:38:

Аз пък обикновено правя точно упражненията от 1-та програма, само че кофичките като трето упражнение, а флайс като четвърто. Или може би е по-добре кофичките да са накрая?

За краката колко упражнения правиш....а за гърба?

22.07.12
08:05

За краката по 5, и за гърба по толкова.

SO

22.07.12
21:13

брех 5 сигурно си в мега гига форма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1