Избор на гейнер

22.07.12
00:47

Добър вечер пиша тази тема не с намерението да  ми помогнете. Не искам да взимам протеин и отделно въглехидрати защото ми е много сложно и е много занимавка. Насочил съм се към няколко продукта - цената не е от особенно значение. Държа теглото на гейнера да е минимум 4кг ( може да взема и 2 гейнера но различни !!!! ). Целта ми е да покача мускулна маса, евентуално от септември да почна да качвам, тогава ще си направя и хранителен режим всико е да е ток и жица. ЕТО И МОИТЕ ФАВОРИТИ:

1. МUTANT MASS - 130 лв
2. SERIOUS MASS - 90 лв
3. Muscle Tech mass gainer 100 лв

еми това са кажете си мнението, ако тръгнете да ме разубеждавате кажете своите аргоменти относно цената. Принципно съм против креатина но в този момент съм склонен да си затворя очите.

HE

22.07.12
01:46

казано от Svetlio s. на 22.07.12, 00:47:

Не искам да взимам протеин и отделно въглехидрати защото ми е много сложно и е много занимавка.

Колко пък да е сложно? Протеин и декстроза - готов, но или те мързи или мама ще намери прахчетата, а ти няма къде да ги скриеш, защото тя още ти чисти стаята и няма да излизаш цяла седмица да си играеш със децата навън.

Целта ми е да покача мускулна маса, евентуално от септември да почна да качвам, тогава ще си направя и хранителен режим всико е да е ток и жица.

Чакай сега - първо ще пиеш гейнърите и тогава ще качваш или? И що за смотан хранителен режим би си направил някой, като теб при положение, че въглехидратите са най-лесни за набавяне във менюто, та да трябва да го допълва със гейнър?

Принципно съм против креатина но в този момент съм склонен да си затворя очите.

Аз и още доста хора, пък сме против да отваряме очите на хора, които нямат елементарни познания по въпроса, при наличие на толкова много информация. Да не говорим, колко отчаяно звучи това изречение - почти те съжалих /ключовата думичка е почти/.

аргоменти

АргУменти бе душа, ще взема да ти подаря буквар!

Добър вечер пиша тази тема не с намерението да  ми помогнете.

А тогава за какво я пишеш?

Принципно съм против креатина но в този момент съм склонен да си затворя очите.

Против си аминокиселина, която се съдържа в тялото ти? ха хахахахаха ха

Гейнра какво представлява - да кажем 100 грама доза, от които 35 са протеин и 65 са декстроза/малтодекстрин/глюкоза. Ти искаш поне 4 кила продукт, нека ги сложим 4,5. В един такъв гейнър ще има общо 3 килограма декстроза и кило и половина протеин. Дозите ще са 45 и цената ще е 100 лева. 3 кила декстроза - 6 лева. Кило и половина протеин 50 лева (по цени на дребно). Стойност на това, което си купуваш - 60 лева. Цена която плащаш - 100 лева.

За 90 лева можеш да си вземеш 76 дози протеин (5 либри разфасовка) и още 4 кила декстроза. Хем по-евтино, хем 2 пъти повече дози.

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 22.07.12 10:48.

22.07.12
11:27

И 3те са добри, който и да вземеш все тази и няма разлика за теб. Излишно е да давам коментар за другите неща ...

22.07.12
13:49

добре а ако си взема протеин и декстроза вярно че ще ми излезе по евтино и ще мога да си взема 2 протеина и няколко декстрози, но декстрозата четох че само след тренировка е хубаво да се взима, а през другото време има ли вероятност да се омазня от нея ?

22.07.12
14:16

Вярно е, но незнаем какъв протеин ще искаш. После ще питаш от къде да го купиш, после ще си харесаш 1-2, а ще вземеш 3ти и т.н. става въртележка. Можеше да ползваш търсачката и да  видиш какво излиза с името декстроза.

копи:

Декстрозата е глюкоза на прах. Притежава най-висок гликемичен индекс сред въглехидратните храни, тоест най-бързо се резорбира през стомашната стена и попада в кръвта “наведнъж”. Което от своя страна води до рязко пакчване на нивото на инсулина, който е необходим за усвояването на креатина и останалите хранителни в-ва, които се намират в кръвта (АК, въгл. и МК), от мускулите. Но, забележка: това става само, когато мускулите са “празни”, тоест след тренировка. През останалото време инсулина, ако са пълни мускулите, складира всичко в мастните депа (затова и се нарича освен “анаболен” още и “хормон на затлъстяването”). Затова през останалото време е задължително неговото ниво да е в ниски граници.

Демек,който иска да напълнее(да качи маса)да приема глюкоза и в нвтренировъчните дни тка ли?Питам сериозно!
Ще качиш мазно. Ще повишаваш кръвната си захар, което не е много хубаво. Ще натоварваш излишно панкреаса. Бързите въглехидрати имат за мен само един момент за прием, а именно след тренировка. през останалото време бавни, които не модифицират силно нивото на кръвната глюкоза.

Има доста теми с полезни коментари вземи ги прочети !

Декстрозата я пиеш само след тренировка, и след 20тина минути пиеш и протеина. В не тренировъчните дни пиеш само протеина. Ти да не мислиш, че от гейнъра няма да се омазниш?

22.07.12
14:26

добре благодаря ти но в такъв случай щом ще кача мазно от тая декстроза ако я пия в нетренировъчни дни, то от гейнера може ли да се учаква и от него да кача мазно ??

PH

22.07.12
14:32

казано от Svetlio s. на 22.07.12, 14:26:

добре благодаря ти но в такъв случай щом ще кача мазно от тая декстроза ако я пия в нетренировъчни дни, то от гейнера може ли да се учаква и от него да кача мазно ??

Абсолютно

23.07.12
14:44

тогава какъв е  най удачния вариант

Суроватка сутрин, глюкоза веднага след тренировка и около 20 мин. по-късно суроватка.

казано от Svetlio s. на 22.07.12, 14:26:

учаква

Подкрепям да направиш стак и в него да има буквар.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.07.12 15:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1