Първи стъпки

Темата е заключена.

19.07.12
23:05

Здравейте, от известно време тренирам и винаги търся предизвикателствата и така стигнах до кросфита. Реших да пробвам няколко комплекса и ми хареса обаче проблема беше, че не знам как да тренирам. Размених няколко писма с  Vic и му благодаря много, че беше толкова изчерпателен. Не вярвам, че с нещо би ми помогнала тази тема но просто още съм твърде объркан и се надявам някои да ме следи какво правя. Целта ми е за няколко седмици да видите как тренирам и ако някой ме забележи да ми каже в какво греша за да мога да се коригирам. Объркано ми е да не знам какво ще правя утре, след една седмица и т.н. Но пък в същото време е и доста интересно. Днес като голям “умник” реших първият ми комплекс, който да правя сериозно(да засичам време, да давам на макс и т.н.)е... Linda. Знаех, че е тъпо защото четох, че е тежък комплекс и заради това го пробвах. Реших, че ако не ме разбие значи няма да ми хареса толкова кросфита. Е... направих 10,9,8,7 от трите упражнения и имах късмет, че задното бедро много здравно ме схвана защото сега не ме е срам да кажа, че се отказах но ако бях продължил със сигурност щеше да ми спре тока и не знам какво беше да стане. 

За утре смятам да правя Cindy + малко кардио и се чудя кога е по-подходящо да заучавам техниката на упражненията, които съм избрал - дали преди или след комплекса ?

20.07.12
01:27

На първо време разучавай известно време техника - да речем месец, два тренирай по някоя кръгова програмата с многоставни упражнения, чрез която ще можеш да учиш как се изпълняват по - сложните упражнения. Това бих направил аз... поне някаква минимална, базова двигателна култура да имаш, защото точно кросфитърските упр. са доста сложни и ако не тренираш разумно, контузията е в кърпа вързана. Когато вече си сигурен, че изпълняваш упражненията достатъчно безопасно, тогава се хвърляй на комплекси.
Заучавай клекове, тяга, набирания - кипинг,стандартни, лицеви... след това ще дойдат още по - сложни - олимпийските.
Да започнеш да спортуваш е едно от най - добрите неща, които можеш да направиш за себе си, така че поздравления и успех от мен.

20.07.12
15:18

казано от satisfaction на 19.07.12, 23:05:

...
За утре смятам да правя Cindy + малко кардио и се чудя кога е по-подходящо да заучавам техниката на упражненията, които съм избрал - дали преди или след комплекса ?

Здрасти!

1. Техника - преди комплекса.

2. Кардио - няма нужда, а няма да имаш и сила за него. Синди си е точно меткон, т.е. силово кардио. Ще разбереш какво имам предвид ;)

Успех!

20.07.12
17:40

OHS - техники на 10 и 20кг

Cindy:
17 рунда

Не знам дали е добре или зле но бях тръгнал за 20. Сега разбирам че отначало се предлага да се прави рунд + почивка в остатъка от минутата, рунд + почивка и така. Аз си дадох доста пара отначалото и заради слабата издръжливост към средата се наложи да почивам повече от 30 секунди и то 2 пъти така. Друг път ще си разпределя силата за да не се получава така.

Vic - прав си за кардиото, въобще не ми се правеше. Забелязах също, че клековете ми бяха тежки още от първите рундове - това нормално ли е ?

20.07.12
17:58

казано от satisfaction на 20.07.12, 17:40:

OHS - техники на 10 и 20кг

Cindy:
17 рунда

Не знам дали е добре или зле но бях тръгнал за 20. Сега разбирам че отначало се предлага да се прави рунд + почивка в остатъка от минутата, рунд + почивка и така. Аз си дадох доста пара отначалото и заради слабата издръжливост към средата се наложи да почивам повече от 30 секунди и то 2 пъти така. Друг път ще си разпределя силата за да не се получава така.

Vic - прав си за кардиото, въобще не ми се правеше. Забелязах също, че клековете ми бяха тежки още от първите рундове - това нормално ли е ?

Добре си се справил.
17 рунда за първи опит е ОК. 20 е много добро представяне, а оттам нагоре е за отличен. Рекордът май е на Крис Спилър - 38 рунда.

Тежи ти там, където ти е слабото място. Този комплекс е доста добър за тест на баланса.

21.07.12
23:31

Днес почивка. Не си чувствах краката от тези ОХС-та, които пробвах сутринта. Свиквам с техниката и мисля, че 60кг няма да са ми проблем, просто ако не мога да стане не знам къде да дяна щангата :D

22.07.12
17:45

Тренировка:
Кардио на крос-а - 45 минути на 8-ма степен; първите няколко минути +10кг в раницата

Много ми е скучно това въртене но реших да си поставя цел. Искам с 25кг в раницата да мога да въртя поне 10 минути. Сега повече от 3-4 минути няма да мога.

Мнението беше редактирано от ripeR на 22.07.12 18:22.

22.07.12
23:41

Колко кг. си ? От колко време тренираш ? : )

23.07.12
18:46

Тренировка:

Техника:
Обръщане с клек - 5х2@33кг

Забележка: Явно или съм много натегнат или просто ми трябва малко тренинг. Оставям щангата в ръцете, а не върху раменете. При клека клякам толкова широко, че ми е трудно дори на тези килограми да те изправя. Кръста защо ме боли.

Комплекс:
Лежанка - 30 повторения на 73кг (ЛТ)
Набиране - 30 повторения
Пуш преси - 30 повторения на 53кг (0.75ХЛТ)
Кофички - 30 повторения

Време - 18:54

Забележка: Преминава се към следващото упражнения след като се изпълнят 30 повторения.  Мислех, че ще направя 22-24 повторения на лежанката и ще я мина за минута и нещо. На набиранията също така и вече 100% бях да приключа под 15 минути. Обача съм свалил 4-5 кила и изглежда силата също е спаднала доста затова успях само 15 повторения първата серия.

24.07.12
19:56

Тренировка:
ОHS - до 3х55
Clean - 3х1х63кг; 3х0х70кг
Кардио - 30мин +5кг в раницата

Забележка: Получи се малко гафче след обръщането, а бях замислил добър комплекс. Ще гледам да не правя много упражнения от стоеж поне 2 седмици да видя дали ще се оправи проблема. А за самото обръщане имам силата да вдигна около 80кг до гърдите просто нямам навик да приклекна, а ми трябват около 5см височина. При ОХС-то пък съм още нестабилен на големите кила но са ми леки иначе на краката.

Мнението беше редактирано от ripeR на 24.07.12 19:57.

25.07.12
22:01

Тренировка:
А1:Трицепс с дъмбел зад врат - 5х12-15х32,5кг
А2:Бицепс с дъмбели - не знам с колко почнах, но 5-тата серия беше с 10кг(слаби са ми бицепсите доста)
Държане на 90кг(по 45кг в ръка) за време - 1:03мин ми беше достатъчно за да победя

Забележка: Не ми се пада да тренирам ама ме накарата и добре дойде за ръцете. Не можах да се включа във фермерската за което съжалявам защото съм сигурен, че бях да съм по-бърз от останалите, а тези 45кг щанги са мега леки не знам как някои от приятелите изпускаха още на 30сек...

27.07.12
22:26

Тренировка:
Лег
3х3х85кг
1х95кг
Кардио - 25мин високо темпо

Забележка: Днес просто друго не ми се правеше и затова така се получи. Останах очуден защо толкова слабо се представям на лежанката като тренирам гърдите редовно. Не съм сигурен дали бях и 100кила да вдигна.

ПП:  Дали ще бъде по-добре да заякна малко и тогава да включвам комплексите а да не се мъча така ? Вмомента рамото ми е много слабо а това е един от най-важните мускули в кросфита.

Мнението беше редактирано от ripeR на 27.07.12 22:27.

01.08.12
17:36

Тези дни имах малко проблеми затова единственото нещо беше 13.5км с колелото. Днес пробвах 30сек спринт и веднага след това бицепсово сгъване. После без спринт бицепсово и установих, че когато съм тичал и после натоварвам мускул който не съм натоварил с тичането той пак е по-слаб и се питам, това заради кислорода ли е ?

02.08.12
11:20

казано от satisfaction на 01.08.12, 17:36:

... Днес пробвах 30сек спринт и веднага след това бицепсово сгъване...

Това е много странна комбинация... Какво очакваш от нея?

06.08.12
20:50

Тренировка:
А1: Лег 85кг - 5х2
А2: Набиране 10кг - 5х5(последната с 5кг)

Забележка: Трябваше да права някаква кондиция но на тягата още на 120кг кръста страшно ме заболя и оставих всичко. От 2 месеца имам проблем и колкото и да се старая след тяга винаги имам болки. Чудя се дали има смисъл от това движение... Така ми отслабва и клека много. Лежанката слаба - това упражнения или трябва всеки ден да се тренира или няма смисъл. Просто щом го оставя 1-2 седмици и всичко се прецаква. На 85кг съм правил 9 повторения сега няма да мога повече от 5. Набирането пък беше на гаден лост(до една стена)и постоянно се удрях затова слабо.

07.09.12
16:15

Тренировка:

А1:Набиране - 5х5кг; 5х10кг; 2х20кг; 3х10кг; 5,5х5кг
А2:Кофички - 5х20кг; 1+4х30кг; 5,5,3х20кг; 5х10кг
А3:Раменна преса - 5х50кг; 3х55кг ?!!!; 5х50кг; 3х50кг; 5,5х45кг
А4:Преден клек - 5х70кг;3х75кг;3х75кг;3х75кг;3,3х70кг

Забележка: Единственото което мога да кажа е че бях планувал да пробвам 5 повторения на 80кг на предния клек. Смятайте сами колко слаба беше тренировката като имате предвид, че на другите упражнения също се представих толкова зле.

Мнението беше редактирано от ripeR на 07.09.12 16:17.

09.09.12
19:53

Тренировка:

А1:Обръщане - 5х50,55,55кг;3х60,65кг;5х50кг
А2:Тръстър - 5х50,55,50кг;4х50,50кг;5х50кг
А3:Широка тяга(109см между “кутретата”) - 5х100,110кг;3х100,90кг;2х100кг;5х80кг
А4:Лежанка(раменен хват) - 5х70,75,80кг;3х85,90,75кг

Забележка: Много ми хареса широката тяга. Точно и тя обаче ми развали тренировката защото кръста ме заболя много след втората серия и това се отрази на предния клек който беше пълна шега с тези килограми. Обмислям вариант да правя частична тяга но не знам дали има смисъл да си губя времето. Кръста ме боли наистина много и даже като се прибирах по стълбите ми отказа единия крак(все едно ме проряза нещо)и бях да падна. Когато не правя тяга не ме боли - клякам, бутам, дърпам няма болка ама наведа ли се за тягата става страшно.Чудя се дали има смисъл да правя частични тяги ? Дайте идеи с какво да се мажа и дали някакъв масаж би помогнал ? Баща ми имаше някакво прещипване(всъщност даже няколко по целия гръбнак)и ходи при една жена 2 пъти и всичко му мина. Чудя се дали да не ходя и аз.

Мнението беше редактирано от ripeR на 09.09.12 19:55.

09.09.12
20:06

Слагай малко кг даже ако си начинаещ с тягата прави я с празен лост... научи техниката и няма да те боли кръста.

09.09.12
20:12

Не е това причината :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1