Капана на мазнините, в който съм в момента

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.07.12
12:51

Започвам този дневник, тъй като съм се отпускала прекалееееееено дълго и е време да се взема в ръце. Правя го за себе си, защото искам да изляза от капана на мазнините, в който съм в момента. Имам желание и знам, че ще успея ! Не търся бързи резултати - напротив, търся постоянни такива :)
Разгледах няколко женски дневници и мацките на които попаднах са по 40-50 килограма, изхранването им е почти на фотосинтеза и правят яко тренировки. Е аз съм точно обратното ( поне в момента ). Тежа 79 кг - Да, много са, знам. Висока съм 1.67м Водя заседнал начин на живот - работя на бюро пред компютър по 10 часа на ден и се тъпча с боклуци, не защото съм гладна наистина, тъй като в повечето случай не съм, а за да си запълвам времето, или защото колегата/колежката яде чипс или по навик. Осъзнавам, че това ме е довело до това дередже и съм твърдо решена да се взема в ръце. Също да добавя, че имам травма на кръста и гърба, която си влача вече 4 год, която определено не помага особенно, тъй като някой упражнения са ми напълно невъзможни, а болката е неописуема.
Намалявам до минимум джънка, защото той и без това не е никак хранителен и ще се храня с истинска храна.
Засега тренировките ми са венъж седмично ръгби и веднъж седмично боксфит. И двете ми доставят огромно удоволствие и може би затова все още ги следвам. Записвала съм се на фитнес неколкократноп, но не мисля, че е за мен. Ходя няколко месеца, следвам “програмата”, която “инструктора” ми е подготвил за 2-3 месеца по 3 пъти седмично без какъвто и да е резултат и се отказвам.
Ще се занимавам с тренировки вкъщи, като за начало аеробни. Трябва първо да изляза от капана, а след това ще мисля за оформяне на тялото. До тогава има време и се надявам да стана по-издръжлива, за да мога като започна баш тренировките да ги изпълнявам без проблем. Целта ми е здравословен начин на живот и повече движение, което неимоверно ще доведе при постоянство разбира се, до желаните от мен резултати.
Със сигурност съм доста по-неориентирана от другите потребители и ще се радвам на всякакви съвети, критики и коментари :)
Благодаря Ви за отделеното време

Темата беше редактирана от Milena T на 22.07.12 13:52.

22.07.12
14:44

Стъпка 1: купуваш си пудовка и започваш @вкъщи по 10-20 минути на ден виж тук
Стъпка 2: свински пържоли + салата
Стъпка 3: Свиркаш си и се радваш на живота без “прехапвания” на солети и подобни ...

Успех!

fire.is.my.nature

22.07.12
15:11

казано от Дилян на 22.07.12, 14:44:

Стъпка 1: купуваш си пудовка и започваш @вкъщи по 10-20 минути на ден виж тук
Стъпка 2: свински пържоли + салата
Стъпка 3: Свиркаш си и се радваш на живота без “прехапвания” на солети и подобни ...

Успех!

Стъпка 4 : Подминаваш коментара на Господин Дилян и следващите “пичуе”, които ще изкажат компетентните си мнения.

Стъпка 5 : Прочиташ статиите в изданието и просто започваш от някъде. 1 действие има повече сила от 10000000 думи, 10000000000 (само)обвинения и 10000000000000 други неща.

Стъпка 6 : Настройваш се, че всички ще ти дават съвети, но ако наистина ама НАИСТИНА искаш да постигнеш нещо - ще се водиш предимно по “старата школа” в сайта и ще работиш по твоите грешки в настоящия ти начин на живот, а не изведнъж да се впуснеш в една идилия на перфектното меню и тренировка. Няма такъв филм. Стъпка по стъпка.

—-> Какво имам предвид на практика? : Преусложняването в началото от рода на “свинско, краставици и пудовки”, “14 часов фастинг” , “палео със заклеване никога повече да не вкуся хляб”, “интервално хранене” и тн тн според мен нямат място тук поради крайния си характер и това, че могат по-скоро да доведат до “йо-йо-мотивация”. А и са малко екстремни, приличат си баш на диета от БГ МАМА. Съвсем достатъчно за първите 10 кила (минимум) е :

1. Да намалиш боклуците и калориите на храната

2. Да подобряваш качеството

3. Да включиш движение - все тая какво

Ако ще правиш крайности от началото, нека поне да са “секс и ябълки” :Д :Д :Д :Д ;)

Стъпка 7 : Всичко е възможно! Just keep going :)

Добре дошла и успех :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 22.07.12 15:22.

22.07.12
15:49

В същност дилян е доста прав, нещата хич не са толкова сложни понякога , колкото изглеждат, и могат да се напишат с 10 думи, вместо с 10 000.

22.07.12
16:54

Благодаря Ви много за съветите и на Дилян за линка, ще черпя идеи за упражнения от видео материала там :D fire.is.my.nature съгласна съм напълно с твоите 3 точки - препокриват се с плана ми за момента, Благодаря ти миличка :)
Определено нямам намерение да стресирам организма си с гладуване, забрани, или ръфане само на маруля например, но трябва и да се отуча от лощите навици, които съм си “изграждала” с годините мързел и непукизъм. Смятам да съм на Три яденета на ден, които да са възможно най-здравослновни и разнообразни, без междинни похапвания, упражнения и нещата ще започнат да се случват от самосебе си. Не съм фен на свинското, и наблягам предимно на пилешко и в редки случай телешко месо. До колкото знам са с по-малко съдържание на мазнини от свинското. Има ли конкретна причина да ми препоръчаш този тип месо? Благодаря предварително за отговора

Мнението беше редактирано от Milena T на 22.07.12 16:55.

MF

22.07.12
23:02

Здрасти и от мен. Не мога да не добавя нещо все пак (няма да съм аз) :
- Храни се 4-5 пъти дневно, не три. Целта е да забързаш метаболизма.
- Тренирай силово. Целта е да изградиш мускулатура.
- Хапвай си нормално, просто без пакетираните солени и сладки дреболийки, рафинирани продукти и трансмазнини. Целта е да нормализираш кръвната захар и начина, по който тялото работи - горейки мазнини.
- Не се ограничавай от въглехидрати през деня, но вечер ги свеждай до минимум. Целта е да се предотврати складирането им - лягайки си, няма да ги изгориш.
- Не тренирай всеки ден. Наспивай се. Целта е да дадеш на тялото време за възстановяване.
- Както и по-горе е казано, не се фрапирай излишно, спокойствие, оптимизъм, любов и похот.
пОздрави

23.07.12
01:07

Е това с ръгбито и боксфита ми хареса :) Все пак имаш 2 тренировки седмично и те ти харесват, това е супер.
Желая ти успех и ще следя прогреса ти !

23.07.12
09:44

казано от Miss Fight на 22.07.12, 23:02:

Здрасти и от мен. Не мога да не добавя нещо все пак (няма да съм аз) :
- Храни се 4-5 пъти дневно, не три. Целта е да забързаш метаболизма.
...
...
- Не се ограничавай от въглехидрати през деня, но вечер ги свеждай до минимум. Целта е да се предотврати складирането им - лягайки си, няма да ги изгориш.
...

Miss Fight,

С риск да започна безконечни дебати:

- забързване на метаболизма с многократно хранене през деня - мит. Хранене 4-5 пъти дневно не забързва метаболизма повече от 1-2 хранения за деня. Минусите в дългосрочен план от постоянно вдигане на инсулина са неприятни, особено за човек с 15-20 кг в повече, на когото не знаеш каква е инсулиновата чувствителност.
- Неядене на въглехидрати вечер - също мит.

Спирам дотук с коментарите. За интересуващите се, съвсем скоро излязоха статии по темата във бб-тийм.

На авторката на темата пожелавам успех. Важното за теб е да започнеш, а корекции на режима и тренировките ще правиш в движение, защото няма как да нацелиш оптималното от раз.

Поздрави!

23.07.12
13:46

Благодаря Ви за съветите и коментарите - много са ценни за мен.

Премерих се днес и смятам да го правя всеки понеделник, за да е ясен прогреса за седмица. ЗапоЧвам с 78.2 кг, 30.1% мазнини и бми 28.9

Съгласна съм, сега съм в наЧалото и всиЧко ще е на принципа проба - грешка. Може една седмица да ям 4-5 пъти, другата 3 и да видя кое как ми влияе. Организма ми да се подготвя за изтезанията, които съм му подготвила хихихи :D

Модерация: Моля съобразявайте се с правилата на BB-Team и не замествайте букви с цифри.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.07.12 14:32.

MF

23.07.12
16:07

Какви изтезания имаш предвид, дявол го взел?

23.07.12
16:19

Хахаха :D хранителни, физически и психически (giggle)

MF

24.07.12
10:00

Vic, чак сега виждам коментара ти.
Не възнемерявам да започвам спорове, а по-скоро да се осведомя по въпроса - може да съм назад с материала. Честно казано, съветите, които съм дала, при мен дават добър резултат и затова не ги смятам за митове. Но може и да греша.

24.07.12
10:14

казано от Miss Fight на 24.07.12, 10:00:

Не възнемерявам да започвам спорове, а по-скоро да се осведомя по въпроса - може да съм назад с материала. Честно казано, съветите, които съм дала, при мен дават добър резултат и затова не ги смятам за митове. Но може и да греша.

При мен също честите хранения дават много добър резултат, само че не винаги успявам да ги вмъкна в графика си.
ПП: Обаче нямам нищо против малко въглехидрати вечер :)

Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.12 10:15.

24.07.12
10:29

казано от Miss Fight на 24.07.12, 10:00:

Здрасти, Miss Fight!

Аз също не се заяждам :). Моля, виж тази статия http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene.

За инсулина - голям процент от хората с наднормено тегло имат проблем с инсулиновата чувствителност, дори без да го съзнават. За тях честото хранене е направо противопоказно. Потърси статии за инсулинова резистентност и диабет.

Колкото до мен, минал съм и през многократно хранене през деня преди 4 години (за около година и нещо), сега съм на ЦХ (от няколко месеца) и ВМ НВД (повече от 3 години), с отклонения, т.е. опита ми не се изчерпва с четене на статии.

Поздрави!

24.07.12
10:33

.

Мнението беше редактирано от slavko на 24.07.12 14:46.

24.07.12
11:29

Досега няма нито изследване, което доказва, че цикличното е най-доброто за жените, особено в дългосрочен план. И не случайно не се ползва  от жените във форума...За съжаление тук можем само теоретично да спорим, много по-добре би било момичето да се храни по схемите на Мис Файт или на Славко по един месец и да се види резултатът, аз залагам за Мис Файт. Освен това познавам достъчно мъже, които се хранят само на обед и вечер, както и във форума има такива, и не отслабват много, не говоря за хора със свръхтегло.  Много ми е интересна темата, практикувала съм цклично, но въпреки очевадни предимства, има и много недостатъци, особено за жените.
Едно изследване по този повод:

http://www.paleoforwomen.com/shattering-the-myth-of-fasting-for-women-a-review-of-female-specific-responses-to-fasting-in-the-literature/

24.07.12
11:36

казано от Joyplovdiv на 24.07.12, 11:29:

И не случайно не се ползва  от жените във форума...

Пак съм в графата на мъжете. :D
Собствения ми опит - с циклично и фастинг - 8кг за 40 дни по задължение. После пак започнах да ям по 4-5 пъти на ден и си върнах 5 кила. Не може да си постоянни на ЦХ, обаче подкрепям периодичното галдуване, особено за хора като мен с ниска инсулинова чувствителност. Благодарение на ЦХ си позволявам да ям и въглехидрати по-често.
Но тъй като наскоро ме определиха като мазна щангистка, да спомена, че съм била къде -къде по-мазна и яденто през 2 часа не ми помогна особено...

24.07.12
11:44

...

Мнението беше редактирано от slavko на 24.07.12 14:48.

24.07.12
11:56

Ами, и аз нямам схема, обаче и нямам Х на брой килограми за сваляне. Вярно е, че понякога храненето ми много наподобява ЦХ, но като цяло се чувствам добре с, както казах, честите прихапвания (защото не мога да ги нарека хранения).
Не прочетох първия пост на дневника (blush) , обаче ако момичето има да сваля 10+ кг, съм слконна и да се съглася за гладуването, защото е ясно, че това НЕ е начина, с който се е сдобила с въпросните екстра килограми и при всички случаи не би навредил. :)

24.07.12
12:04

Допълвам и аз неща, които не изискват кой знае какви усилия:

-намаляване на подправки, свеждане до минимум
-без захар в кафето
-повече течност- поне 2,5 литра вода, никакво безалкохолно и алкохол
-закуска сутрин ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, това би било най-важното хранене за деня- пример: филия Вита, извара/плочка сирене, краве масло, варено яйце, домат/краставица; овесени ядки с кис.мляко; елда и т.н.
-обяд- салата и протеин
-вечеря- препоръчвам само голяма салата
- Ако ти премалее през деня- до 30гр. сурова ядка, половин кис.мляко, някоя ябълка- Количеството е важно!!!
-сега в началото 3-те ядения през деня да са в рамките на 8 часов прозорец (Пояснявам- Ако първото ти хранене за деня е в 10ч, приключваш в 18ч. и т.н. после караш на течности)
-наблягай на зеленчуците, в тях не се ограничавай, а засищай корема си предимно с тях
-силовите тренировки са задължителни- Нека свалянето на кг-мите да съпътства изграждането на мускулатура
-Поне 2 пъти в седмицата някакво интервално кардио поне 20 мин., защото организмът започва да гори след 25-тата мин. - дали ще е велоергометър, дълги разходки, аеробика или т.н. твой избор
- задължително в менюто ти всеки ден, да не кажа и при всяко хране, да включваш 100гр. месо/риба/сирене/1-2 варени яйца
- out на всички джънкове, шумящи пекетчата и т.н.
-out на сладките изделия- Ако толкова ти се дояде- някоя лъжица мед, канела с мляко и т.н., но не и вафли, торти
- out на спагети, пици- поне сега в началото, за да постигвеш бързи резултати

Посоченото по-горе не го налагам на никой. Това е част от моят режим и през годините ми е давало желаните резултати. Това, което дава ефект при мен, не означава, че ще даде ефект и при теб. Целта е да намериш режима, който ще поддържаш постоянно и който ще се превърне в твой начин на живот. На мнение съм, че ако спазваш стриктно посочените неща от мен и по-горе вече изброените, ще имаш бързи резултати в свалянето в рамките на половин година, а после само ще поддържаш. Поне 1 кг чисто тегло на седмица- Това е здравословното сваляне, повече от 1кг и половина е стресиращо за организма.

Успех! 

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.07.12 12:06.

24.07.12
12:27

казано от Mucunka на 24.07.12, 12:04:

1. намаляване на подправки, свеждане до минимум
2. без захар в кафето
3. повече течност- поне 2,5 литра вода, никакво безалкохолно и алкохол
4. закуска сутрин ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, това би било най-важното хранене за деня- пример: филия Вита, извара/плочка сирене, краве масло, варено яйце, домат/краставица; овесени ядки с кис.мляко; елда и т.н.
5. обяд- салата и протеин
6. вечеря- препоръчвам само голяма салата
7. Ако ти премалее през деня- до 30гр. сурова ядка, половин кис.мляко, някоя ябълка- Количеството е важно!!!
8. сега в началото 3-те ядения през деня да са в рамките на 8 часов прозорец (Пояснявам- Ако първото ти хранене за деня е в 10ч, приключваш в 18ч. и т.н. после караш на течности)
9. наблягай на зеленчуците, в тях не се ограничавай, а засищай корема си предимно с тях
10. силовите тренировки са задължителни- Нека свалянето на кг-мите да съпътства изграждането на мускулатура
11. Поне 2 пъти в седмицата някакво интервално кардио поне 20 мин., защото организмът започва да гори след 25-тата мин. - дали ще е велоергометър, дълги разходки, аеробика или т.н. твой избор
12. задължително в менюто ти всеки ден, да не кажа и при всяко хране, да включваш 100гр. месо/риба/сирене/1-2 варени яйца
13. out на всички джънкове, шумящи пекетчата и т.н.
14. out на сладките изделия- Ако толкова ти се дояде- някоя лъжица мед, канела с мляко и т.н., но не и вафли, торти
15. out на спагети, пици- поне сега в началото, за да постигвеш бързи резултати

1. Защо? Всички подправки притежават специфични полезни действия, а по-голямата част от тях способстват за оптимизиране на храносмилането и метаболизма като цяло
2. Тук евентуално бих се съгласила, но не е задължително.
3. Не можеш да предпишеш точно количество, което човек трябва да изпие - нуждите на всеки са различни в зависимост от това какво яде, как се движи и мн. др.
4. Кой ти каза тази глупост?? Отговора тук отново е “ЗАВИСИ”
5. Егати скуката - да знаеш, че си обречен на един и същи обяд ден след ден...
6. Пфффф....
7. Ами, след тези препоръки на мен вече ми прималява
8. Приключваш в 18??? Ами, ако става в 10 и си ляга в 02?
9, 10.  ОК
11. За предпочитене е кардиото да е такова, че да не разчита на завишен енергоразход по време на тренировка, а да оптимизира метаболизма изобщо
12. BS
13. 14. 15. Съгласна

24.07.12
12:44

казано от Margaritka на 24.07.12, 12:27:

казано от Mucunka на 24.07.12, 12:04:

1. намаляване на подправки, свеждане до минимум
2. без захар в кафето
3. повече течност- поне 2,5 литра вода, никакво безалкохолно и алкохол
4. закуска сутрин ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, това би било най-важното хранене за деня- пример: филия Вита, извара/плочка сирене, краве масло, варено яйце, домат/краставица; овесени ядки с кис.мляко; елда и т.н.
5. обяд- салата и протеин
6. вечеря- препоръчвам само голяма салата
7. Ако ти премалее през деня- до 30гр. сурова ядка, половин кис.мляко, някоя ябълка- Количеството е важно!!!
8. сега в началото 3-те ядения през деня да са в рамките на 8 часов прозорец (Пояснявам- Ако първото ти хранене за деня е в 10ч, приключваш в 18ч. и т.н. после караш на течности)
9. наблягай на зеленчуците, в тях не се ограничавай, а засищай корема си предимно с тях
10. силовите тренировки са задължителни- Нека свалянето на кг-мите да съпътства изграждането на мускулатура
11. Поне 2 пъти в седмицата някакво интервално кардио поне 20 мин., защото организмът започва да гори след 25-тата мин. - дали ще е велоергометър, дълги разходки, аеробика или т.н. твой избор
12. задължително в менюто ти всеки ден, да не кажа и при всяко хране, да включваш 100гр. месо/риба/сирене/1-2 варени яйца
13. out на всички джънкове, шумящи пекетчата и т.н.
14. out на сладките изделия- Ако толкова ти се дояде- някоя лъжица мед, канела с мляко и т.н., но не и вафли, торти
15. out на спагети, пици- поне сега в началото, за да постигвеш бързи резултати

1. Защо? Всички подправки притежават специфични полезни действия, а по-голямата част от тях способстват за оптимизиране на храносмилането и метаболизма като цяло
2. Тук евентуално бих се съгласила, но не е задължително.
3. Не можеш да предпишеш точно количество, което човек трябва да изпие - нуждите на всеки са различни в зависимост от това какво яде, как се движи и мн. др.
4. Кой ти каза тази глупост?? Отговора тук отново е “ЗАВИСИ”
5. Егати скуката - да знаеш, че си обречен на един и същи обяд ден след ден...
6. Пфффф....
7. Ами, след тези препоръки на мен вече ми прималява
8. Приключваш в 18??? Ами, ако става в 10 и си ляга в 02?
9, 10.  ОК
11. За предпочитене е кардиото да е такова, че да не разчита на завишен енергоразход по време на тренировка, а да оптимизира метаболизма изобщо
12. BS
13. 14. 15. Съгласна

Това е моят режим и в моя случай дава резултати. Няма да следвам същия подход и да ти обяснявам с кое съм съгласна и с кое не от твоите писания. Ясно е, че все ще се намери някой, който не е съгласен, ясно е, че явно някои хора си умират да критикуват/редактират или налагат своето мнение, както и своето хранене и тренировки, като ги смятат за единствени и най-добри. Нещата не са черни или бели, има и междинното сиво и мнооого други цветове. Умишлено написах в червено- и тук е моментът да повторя, че не налагам своето мнение на никой, който иска да се съобразява с него, който иска- не. Всеки е свободен да си хапва и тренира както намери за добре.

Мнението беше редактирано от Mucunka на 24.07.12 12:45.

24.07.12
12:48

.

Мнението беше редактирано от slavko на 24.07.12 14:50.

24.07.12
12:49

казано от Margaritka на 24.07.12, 12:27:

...

казано от Slavko на 24.07.12, 12:27:

...

Mythbusters (devil)
Както се казва, разбихте всичко детско в нея :D :D :D

Мнението беше редактирано от racing на 24.07.12 12:57.

24.07.12
13:02

казано от slavko на 24.07.12, 12:48:

Има разлика между някои и други хора, и това е опита...
Не знам на колко години си, не ме интересува с какво си се занимавлала, от снимките ти личи че си мъничка и ми е трудно да си представя въз основа на какво тръгваш да умуваш тука и да проявяваш характер?

Има разлика в какво?! В това колко мнения имат във форума или колко харесвани са тук, ли?! Не успях да разбера разликата. Това колко съм “мъничка” или не, не знам каква връзка има с темата, а пък това колко не е твоя работа, е очевадно. Предвид твоята призма на възраст сигурно съм по-малка, не знам отново каква роля играе това тук. Има хора доста по-зрели и доста по-неуки. Има хора на 40 години с никаква двигателна култура и познания такива, както и такива на по 20, които са активни състезатели и т.н. примери. Не е въпрос на възраст, ми се струва. Няма да тръгна и да ти обяснявам какво съм тренирала, какво не съм, какво съм чела и в какви среди съм била и т.н. Относно моя характер, мисля, че по никакъв начин не би трябвало да те интересува. Въпросът е принципен и е някак много повърхностно, не знам и твоята възраст как можа да го позволи, да подценяваш някой, имайки предвид просто неговата възраст, брой мнения по форума и т.н. логики. Всеки си е строго индивидуален и следва определени принципи в хранене и тренировки. С твоите изказвания какво излиза, че ако си под определена възраст КАКВО?! Нима трябва да си неук и да не даваш мнение. Не намирам логика в това, поне кажи на колко години трябва да си, за да може да пишеш тук. :) До тук с безсмислената тема за възрастта. Няма смисъл да пълним дневника на момичето с неща, които не са важни за никой. Ако имаш други тревоги и желания за подобна излишна изява и контакт, който не научава никой на нищо, мини на лични съобщения.
Поздрави и успешен ден!

Мнението беше редактирано от Mucunka на 24.07.12 13:04.

24.07.12
13:11

Mucunka,

нещата, които Маргаритка ти каза, че не са верни, съм ги правил преди, от както ги спрях си оптимизирах режима (и не само аз). Можеш да коментираш, когато и ти пробваш. А, до тогава - само гадаеш.

24.07.12
13:14

Хънтъра, Хънтърааааа...:)))) Той по-умело и рутинирано работи с такива кифлички:)))

Вито, няма смисъл май френд...лошо за момичетата, които наистина имат нужда от съвет и помощ.

Мнението беше редактирано от slavko на 24.07.12 13:16.

24.07.12
13:17

казано от Mucunka на 24.07.12, 13:02:

ако си под определена възраст КАКВО?!

Какво се разпени, бре???
Казаха ти - ако си под определена възраст ти липсва ОПИТ...на 16, 18, дори и 22 си нямала време да изпиташ достатъчно неща върху собствения си гръб.
“Опит” е и отговора на останалите въпроси от поста ти. Не можеш да твърдиш, че състезател на 20 години е опитен и може да даде компетентно мнение, той е правил и прави това, което му казват треньорите и не се замисля особено върху действията си.
Мисля, че форума трябва да има тийн раздел.

24.07.12
13:19

казано от Margaritka на 24.07.12, 13:17:

Мисля, че форума трябва да има тийн раздел.

Задължително!

24.07.12
13:27

казано от slavko на 24.07.12, 12:48:

Има разлика между някои и други хора, и това е опита...
Не знам на колко години си, не ме интересува с какво си се занимавлала, от снимките ти личи че си мъничка и ми е трудно да си представя въз основа на какво тръгваш да умуваш тука и да проявяваш характер?

Прилича на човек, който никога не е попадал в капана на мазнините, в смисъла на 20 кила отгоре от нормалното за ръста...

Мнението беше редактирано от Блажка на 24.07.12 13:28.

24.07.12
13:34

казано от Витан на 24.07.12, 13:11:

Mucunka,

нещата, които Маргаритка ти каза, че не са верни, съм ги правил преди, от както ги спрях си оптимизирах режима (и не само аз). Можеш да коментираш, когато и ти пробваш. А, до тогава - само гадаеш.

Кое по-точно? Частта с подправките- Може ли някой да ми каже какви биха били “специфичните полезни действия” на Picantina-та и как, ако увелича нейното количество, и “пробвам” това, ще се подобри фигурата ми?! За водата съм предписвала нещо си... Написах минимума 2,5 литра, от там си има разни схеми, по които може момичето да си изчисли. http://www.napitki.bg/articles/view/11/119
За закуската виреят много мнения както из форума, така и извън него. Безсмислено е да се отхвярля едното или другото или да кажеш, че едното е глупост, а другото не. Посъветвах я със закуската, за да бъде старт за нейния метаболизъм. Въпросът с часовия пояс го дискутирахме с Владо Недков наскоро и идеята е, да може организмът да има повече време да преработи храната.
Не мисля, че е необходимо да се обяснавам като първокласничка. Важно е и да се обърне внимание на факта, че режимът на тези, които имат да свалят 20кг, и тези, които имат да свалят 2 кг, би се различавал и би бил доста по-ограничителен и нормално на някои хора да им “премалява” от него.
Ясно е, че все ще се появи някой друг защитник. Безмислено е да се води този спор, особено по работно време. Не знам с какво се помага на темата по този начин, но ако евентуало някой реши да продължи дискусията, директно насочена към мен, да се обърне на лични. Другото си е въпрос на лична култура, в случая на момичето като чете, едва ли може да извлече полза само може да види проява на характери, някакви защитници, все едно сме в съда. Как всичко, което казва еди-кой си е правилно, и всичко, което казва еди-кой си 2, е грешно, при положение, че нямаш бегла представа от човека срещу теб. Margaritka има да ви черпи всички за говорители и защитници. Никакво лично отношения, просто от елементарно уважение не е редно да казваш, че нещо е глупост само при положение, че ти си на друг режим.  :)

П.П. Няма да падна на нивото и да говоря на “бе”, както и да определям кой за къде е, има си модератори, които да го определят. Има си много поговорки по тази тема, който се интересува може да се пообразова на тази тема. Margaritka, благодаря за комплимента, тийн-а го минах, но явно още не е излезнат от други хора. Може да се препоръчаш за модератор и да направиш такъв раздел. Повечето неща съм ги взаимствала точно от моите треньори, които имат такива права във форума и предполагам са доста по-компетентни. Всичко хубаво!

Мнението беше редактирано от Mucunka на 24.07.12 13:40.

24.07.12
13:35

Аз пък не виждам кой от пишещите тук му се е налагало да сваля 20 кила :)
То това е супер де, по - добре никога да не се налага на човек подобно нещо. Но нали си говорихме за опита.

Аз само да кажа - спрете с това сирене в диетите, че както е пълно със сол ще си ходите надути :D

Иначе аз свалям по 2-3 кг като мина само на свинско и яйца. чат пат + някой джънк, че то издържа ли се ? :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 13:38.

24.07.12
13:37

На мен ми се е налагало ;) Ама няма да давам съвети вече, че пак някой ще скочи недоволен.
Тук хората вече си се разделят по вярвания и ако не си в тяхната вяра, ще те разпънат на кръст.

24.07.12
13:42

казано от Петко К на 24.07.12, 13:37:

На мен ми се е налагало ;) Ама няма да давам съвети вече, че пак някой ще скочи недоволен.
Тук хората вече си се разделят по вярвания и ако не си в тяхната вяра, ще те разпънат на кръст.

Да, и аз. Добре дошъл в клуба.
П.П. Все пак живеем в свободна държава, така че важното е да имаш характер и да изразяваш свободно своето мнение, за да няма монопол на такива групи и изкуствено създадени лидери. :)

24.07.12
13:42

казано от Mucunka на 24.07.12, 13:34:

Частта с подправките- Може ли някой да ми каже какви биха били “специфичните полезни действия” на Picantina-та и как, ако увелича нейното количество, и “пробвам” това, ще се подобри фигурата ми?!

Ето, това говори, че ни най-малко не си запозната. Пикантина НЕ е подправка - това е джънк. Ти за черен пипер чувала ли си...а за кимион, джинджифил, канела...ей такива неща.
И не, нямам да черпя никого, защото никого не съм заставяла да се съгласява с мненията ми. Това, че хората ги подкрепят може да означава единствено, че или съм права, или всички грешим, а правата си ти.

24.07.12
13:45

Аз свалих 25, но не с ЦХ, а с по-няколко умерени хранения на ден и задължителна закуска, а от както започнах с ЦХ съм в някакво плато - ни нагоре ни надолу, но не съм и толкова стриктен с храната като преди - да смятам калории и т.н. Края на другия месец ще стане 1 год от както съм на ЦХ, та да му направя малко антиреклама от личен опит  ;)  Наскоро четох и блога на д-р. jack kruse, който твърди че за хора с лептинова резистентност, периодичното гладуване не е оферта, дори напротив.. може да влоши нещата.

24.07.12
13:48

казано от Margaritka на 24.07.12, 13:42:

казано от Mucunka на 24.07.12, 13:34:

Частта с подправките- Може ли някой да ми каже какви биха били “специфичните полезни действия” на Picantina-та и как, ако увелича нейното количество, и “пробвам” това, ще се подобри фигурата ми?!

Ето, това говори, че ни най-малко не си запозната. Пикантина НЕ е подправка - това е джънк. Ти за черен пипер чувала ли си...а за кимион, джинджифил, канела...ей такива неща.
И не, нямам да черпя никого, защото никого не съм заставяла да се съгласява с мненията ми. Това, че хората ги подкрепят може да означава единствено, че или съм права, или всички грешим, а правата си ти.

Канелата и черния пипер горят мазнините от вътре. Горещо ги препоръчвам. Относно подправката Пикантина и солта, задържат вода в организма. Препоръчала съм намаляне и свеждане до минимум, не изключване.
А на теб препоръчвам- дочитане. :)
http://www.bgmarket.es/lang-bg/79-spesia-clasica-picantina-.html

24.07.12
13:51

Какво е това Пикантина? (dull)

24.07.12

Муцунке - подправките са тези които са в да кажем чист вид, тази пикантина си е произведена. Я ми кажи как се бере “пикантина” така да ти задам въпроса :) Не схващаш някои неща от разговора. определено.

Баба ти като прави червен пипер примерно, слага ли - подобрители(Е621,Е635),лактоза/малтодекстрин,растителна мазнина, които има в пикантината ? Или то си ги има вътре, натурално ?

А) - В на баба ти червеният пипер има “подобрители(Е621,Е635),лактоза/малтодекстрин,растителна мазнина,”
Б) В на баба ти червеният пипер няма ” подобрители(Е621,Е635),лактоза/малтодекстрин,растителна мазнина,”
В)  И двата отговора са верни.

Така мисля, че ще ти е по-лесно.

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 13:54.

24.07.12

казано от Mucunka на 24.07.12, 13:48:

Канелата и черния пипер горят мазнините от вътре.

Ми те и отвън ги горят, бе, стига да се намажеш както трябва! Пробвай, гарантиран ефект!!!

Мнението беше редактирано от Петър на 24.07.12 13:52.

24.07.12
13:54

Хах, а ако тренирам двуразово и пия по 7-8 литра на ден вода пак ли да намалявам солта до минимум???
Много ми е интересно хора как дават съвети без да са пробвали други неща... Свободна държава сме, но не пречи да спрем да тъпчем на едно място и да се развиваме ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1