казано от Витан на 24.07.12, 13:54:
Хах, а ако тренирам двуразово и пия по 7-8 литра на ден вода пак ли да намалявам солта до минимум???
Много ми е интересно хора как дават съвети без да са пробвали други неща... Свободна държава сме, но не пречи да спрем да тъпчем на едно място и да се развиваме ;)
Определено авторката на дневника е професионален спортист, нуждаещ се от 7-8 литра вода и двуразови тренировки.
Опита се да е интересно, ама нещо не се получи.
Муцунке..
Съветваш да ядем по една гола салата на вечеря...А на другия ден как ще си направя силовата тренировка,за която също даваш съвет..и до колко тя ще е силова !? еле па кардиото... или ще е жива мъка!Съветваш да закусваме задължително..ами като съм на една гола салата за вечеря,не една,ами две закуски ще направя.
За подправките Маргаритка го е казала...такива пикантини,подправки за скара,таратор,пълнени чушки и т.нат. не са подправки...
Здрава храна + малко по-здрави от храната тренировки = желаният резултат
24.07.12
14:00
Защо така така нападнахте момичето визирам Муцунка? Кифличка била ? Защото си позволи да даде съвет,да и аз не съм съгласна много с някой неща който е дала като съвет,но това си е нейното мнение и тя го е написала ,че НЕ ГО НАЛАГА НА НИКOЙ ,била се разпенила ,ами представете си ,че вие напишете мнение което не се хареса на другите и след това целия форум ви се нахвърли, защото не били съгласни с вас,била си кифла и още куп други как ще се почувствате ? Тя за втори път е написала ,че не налага собственото си мнение на никoй вие обаче продължавате ..
И да сега очаквам всички да ме питат ти коя си ? Поредната кифла ? Защо се бъркаш там където не разбираш , не целя НИЩО ,искам само да ви кажа, че отсрани това е супер грозно ,можехте да отделите цялото това време за да помогнете на момичето пуснало темата ..
казано от Madboy на 24.07.12, 13:56:
Определено авторката на дневника е професионален спортист, нуждаещ се от 7-8 литра вода и двуразови тренировки.
Опита се да е интересно, ама нещо не се получи.
“Аз” =/ “Авторката”
Сашко, мисли малко с този мозък, моля те! Спешно! Дразниш супер много!
Ти - В твоят дневник Витанчо, тук никой не говори за теб ;)
Като си пуснеш темичка ” как да сваля 20 кила с 2 разови тренировки и 10 литра вода”
Тогава за теб.
Въпреки, че 2 разовите тренировки още не са дошли на мода във форума.
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:06.
Дани, форума е затова - да се водят дискусии и всеки да даде гледните си точки и доводите. Повечето спорове носят полза за четящите, най-малкото авторката на дневника може въз основа на всички дадени и подкрепени мнения да прецени на кого може да да се довери. Нещата понякога не звучат изцяло делово или културно, но все пак човек може да извлече някаква полза от разговорите тук.
Твоите съвети се отнасят за авторката, колкото и моите. Аз използвах 1 лице ед. ч., ти не, това е разликата ;)
Добре бе хора, момичето изказа мнение, което е различно от вашето. Изрично изтъкна, че това е НЕЙНО виждане и това работи за нея. Не ангажира никого с него и толкоз. Вие па почнахте да й обяснявате колко е тъпа и да скачате, щото се различава от ВМ ЦХ ПФ КЕ и т.н., разбираш ли... Тя сподели своя опит, авторката на дневника си има глава на раменете и сама ще реши това дали е правилно или не. Вие споделете вашата гледна точка, но не отхвърляйте задължително чуждата. Прекалено сме различни, всеки може да поучи всекиго, независимо от пол, възраст, височина, тегло, цвят на очите...
казано от Витан на 24.07.12, 14:05:
Твоите съвети се отнасят за авторката, колкото и моите. Аз използвах 1 лице ед. ч., ти не, това е разликата ;)
Хората които не следват форумни моди прекрасно ще ме разберат ;) Гарантирам ти.
Между другото - колко 2 разови тренировки си направил, за да знаеш как стоят нещата ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:10.
Аха, hipster, not following the fashion, ‘cause following the fashion is too mainstream. От едно, през второ, та на трето ...
П.П. Не помня, но съм правил :)
П.П. Даже ще дам пример - сутрин фитнес, вечер волейбол
сутрин волейбол, вечер фитнес
сутрин бягане, вечер фитнес
сутрин волейбол, на обяд волейбол, вечер волейбол (оп, това май не е двуразова, sry)
Идеята ми далеч не беше за двуразовите тренировки, можех да кажа и 3-разови и 4-разови. Mucunka даде добри съвети, но някой от тях бяха остарели или бяха просто НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Това е идеята. Ти отиде през девет морета в десето...
Мнението беше редактирано от Витан на 24.07.12 14:16.
Айде бе, не следвате. Мога да се хвана на бас, че ако определени потребители си напишат в дневниците, че ядат развалено месо, поне половината активни потребители във форума ще пробват .
Славко подкрепя постовете на Джеймс, жиката и блажка подкрепят постовете на витан, аз подкрепям тези на маргаритка и Славко.
А на мен и на Славко ни е през /// за всичката тая сговнярщина :D
А Любчо който е супер свестен ни се хили на всичките във фейсбукЪт :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:21.
Малко извън темата:
Слави,аз съм си взаимствал нещо от теб(не нещо,ами много неща),взел съм от Сашо,от Витан,от Деница,и от др.—щеш за хранене,щеш за тренировки...това значи ли ,че следвам някаква форумна мода(което според мен е болно определение),или че просто използвам топлата вода!? :)
Мнението беше редактирано от Jikata на 24.07.12 14:20.
Кажи си, че те яд, че хората следват съветите на Сашо и да спираме със споровете!
казано от Витан на 24.07.12, 14:20:
Кажи си, че те яд, че хората следват съветите на Сашо и да спираме със споровете!
Напротив, съветите му са супер :) Стига да ги ползват правилните хора де.
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:23.
казано от Madboy на 24.07.12, 14:22:
казано от Витан на 24.07.12, 14:20:
Напротив, съветите му са супер :) Стига да ги ползват правилните хора де.
И в качеството на какъв,определяш,че тия които ги ползват са неправилни ;)
казано от slavko на 24.07.12, 14:20:
Или искаш да кажеш, че да се мажеш с магнезиево олио или да пиеш зимата вигантол, или да правиш йога е същото като на Теодор лапешките глъмарщини...
И Вигантола и магнезиевото олио са супер. Метафората с разваленото месо беше друга.
И Глъмарщини, ама теодор 4 ти на световното от 12 участници, а тук кой е 4 ти по брой мнения от 60 000 не е ясно.
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:26.
казано от Madboy на 24.07.12, 14:16:
Айде бе, не следвате. Мога да се хвана на бас, че ако определени потребители си напишат в дневниците, че ядат развалено месо, поне половината активни потребители във форума ще пробват .
Аз залагам главата си, че доста хора и чашка антифриз преди задължителната закуска биха пробвали поне докато не ги откарат в токсикологията (и даже няма да питат за какво помагал), обаче тук всичко опира до това какво съдържа пространството между ушите им и Е ли това само поставка за шапки или има някаква по-различна функция...
Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.12 14:27.
24.07.12
14:27
казано от Madboy на 24.07.12, 14:22:
Ти я по-добре си кажи кой ти написа отговорите на интервюто. (шеговит намек и към всички останали,не нападайте вестоносеца)
казано от Margaritka на 24.07.12, 14:26:
казано от Madboy на 24.07.12, 14:16:
Аз залагам главата си, че доста хора и чашка антифриз преди задължителната закуска биха пробвали поне докато не ги откарат в токсикологията, обаче тук всичко опира до това какво съдържа пространството между ушите им и Е ли това само поставка за шапки или има някаква по-различна функция...
(bow) (bow) (bow) (bow) (bow) (bow) (bow) (bow)
Че той нито пише във форума, нито говори особено, на тебе какво ти става ?
И по каква логика го намесваш въобще ?
Славко виж как Марги прекрасно ме разбра :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.07.12 14:41.
абе хора....толкова ли нямате работа, че в тоя форум (и не само) се мерят пишки всеки ден?
казано от Joyplovdiv на 24.07.12, 11:29:
Досега няма нито изследване, което доказва, че цикличното е най-доброто за жените...
Едно изследване по този повод:http://www.paleoforwomen.com/shattering-the-myth-of-fasting-for-women-a-review-of-female-specific-responses-to-fasting-in-the-literature/
Joy,
Това беше интересна статия, макар да нямах време да я чета с пълни подробности. От опит знам, че мъжете относително по-лесно минават на ВМ НВД, а пък жените от време на време изпадат в глад за въглехидрати, вероятно на хормонална основа. Но за първи път срещам такова отявлено разделение на половете при хранителен режим.
Минавайки по диагонал през коментарите, попаднах на следното:
Dave Asprey (Bulletproof Executitve) June 12, 2012
I’m the author of a book on using paleo-related principles to enhance female fertility and pregnancy health, due in December from Wiley & Sons.
I also don’t believe in caloric restriction, especially for women, because of hormonal problems and epigenetic signals it sends that reduce fertility. (ie “argh, a famine! Lack of food! Don’t reproduce, you could die!”)
There is a simple way for women to realize the benefits of IF without the risks to their health. It’s called Bulletproof Fasting. Instead of going 18 hours without food, you have Bulletproof Coffee with a nice big hunk of butter and MCT oil in it for breakfast with no carbs or protein. Your body stays in ketosis and you get the benefits of IF because of it, but you also get to burn the fat for fuel. High levels of fat send the epigenetic signal that says “we are in a land of plenty. Make babies.”
Does it work? Yes. One woman just lost 28 lbs in 28 days on Bulletproof Intermittent Fasting and told me about it this morning. For women, it seems to work better than IF, for the reasons outlined above.
Oh, it works better for men too. Several have reported that they broke through weight loss plateaus using Bulletproof Intermittent Fasting that plain if couldn’t touch. On top of that, the cold hands, brain fog, and tiredness that come with IF don’t exist with Bulletproof IF. Our bodies were made to use fat for fuel – if there’s enough fat, we do well, and our hormones work.
Adrenals matter too. IF, and Bulletproof IF, both rely on catecholamines to melt fat. If you are psychologically stressed or have adrenal stress, you need to fix that before you try any fasting protocol. Higher fat intake combined with more salt can do wonders for that. There is a reason that women crave fatty and salty foods – adrenal exhaustion. Eating them is a good idea.
Явно има начин евентуалните негативи при жените да бъдат успешно преодолени. ;)
До авторката:
Макар да казват, че тренировките не могат да компенсират лошото хранене, наблегни на качествените тренировки. Щото като чета каква буря се е завихрила тук, скоро няма да ти се изясни що е то здравословно хранене... (dull)
Мерси Вик, Муцунка, Маргаритка, Мис Файт и на всички, които са отделили минутка от времето си да прочетат какво съм написала и да ми дадат съвет.
Не съм очарована от заформилата се “буря” и няма да я коментирам, защото няма и смисъл.... То няма как да е Български форум и да няма подобни “изказвания”....
Петко К бих се радвала ако изразиш мнение и съвет, може и на лични, за да се избегнат коментарите на хора от други вери :) Аз съм атеист така или иначе, така че давай :)
25.07.12
09:57
Нещата са толкова прости :
1. Тренировки според възможностите в момента, но с тежести. Винаги “възмножностите в момента” са по-големи отколкото си мисли човек.
2. Зеленчуци, месо, млечни, яйца и бистра вода.
Няма човек, който да не свали, просто няма такъв. Както и няма някакъв магически начин(освен липосукцията).
25.07.12
17:40
казано от James Hinks на 25.07.12, 09:57:
1. Тренировки според възможностите в момента, но с тежести. Винаги “възмножностите в момента” са по-големи отколкото си мисли човек.
2. Зеленчуци, месо, млечни, яйца и бистра вода.Няма човек, който да не свали, просто няма такъв. Както и няма някакъв магически начин(освен липосукцията).
Kакво повече има да се говори!Явно има много заслужили майстори на спорта и видни консултанти :)
25.07.12
17:41
казано от James Hinks на 25.07.12, 09:57:
2. Зеленчуци, месо, млечни, яйца и бистра вода.Няма човек, който да не свали, просто няма такъв. Както и няма някакъв магически начин(освен липосукцията).
Kакво повече има да се говори!Явно има много заслужили майстори на спорта и видни консултанти :)
Към авторката: По-добре хвани да почетеш повечко, очевидно със съветите не се получават нещата.
Отделяш си някакво време всеки ден и четеш статиите в раздел Хранене, после в раздел Тренировки. Информацията, която ще придобиеш ще ти бъде далеч по-полезна от каквито и да било спорове и спорчета тук.
Успех! :)