Какво мога да постигна със дъмбели

Закупих 2 броя дъмбели по 10 кг. единия и искам да попитам дали със тези дъмбели ще мога да постигна нещо откъм бицепс, трицепс плочки та и гърди. Ако някой има упражнения, а даже и програма, и ако може да я сподели, защото сега съм начинаещ, и просто си търся началото. Не ходя на фитнес, защото просто нямам време за фитнес. Поздрави :)

23.07.12
23:00

Надали не можеш да отделиш до 1 час на ден за фитнес, но това е друг въпрос. Влизаш http://www.bb-team.org/fitness/exercises и разглеждаш и избираш ;) !

С дъмбели и упражнения със собствено тегло можеш да постигнеш не малко. Набирания, кофи, лицеви, гребане с дъмбел, раменни преси, бутане на дъмбели от лег, флаис и още много упражнения, които можеш да правиш.

Да - с 2 гири по 10 кг ще постигнеш нещо насън може би !

23.07.12
23:35

Божко, зависи какви са му целите на момчето. С 2 гирички по 10 килца може да постигне повече отколкото някой който маха фуража от кофата и блъска безцелно. Аз дъмбелите ги използвам да си подпирам вратника на курника засега. На есен като пуснат големите разфасовки зоб за бройлери ще ги пусна в действие ;) Относно поста, да с 2 дъмбела по 10 кг може да оформиш тялото си ако си адски нагъл и упорит. Даже отначало почни без тях, в сайта има доста теми за размисъл. Началото винаги е трудно !

24.07.12
01:31

С тези  дъмбели ще поставиш основите.

казано от Стар Таласъм на 23.07.12, 23:35:

Божко, зависи какви са му целите на момчето. С 2 гирички по 10 килца може да постигне повече отколкото някой който маха фуража от кофата и блъска безцелно. Аз дъмбелите ги използвам да си подпирам вратника на курника засега. На есен като пуснат големите разфасовки зоб за бройлери ще ги пусна в действие ;) Относно поста, да с 2 дъмбела по 10 кг може да оформиш тялото си ако си адски нагъл и упорит. Даже отначало почни без тях, в сайта има доста теми за размисъл. Началото винаги е трудно !

Не се сещам какво и кой знае може да прави с две гири - нещо сгъване за бицепс,напред настрани за рамо и това е,а гърди,гръб,корем,КРАКА  ?

24.07.12
02:35

има разнообразен набор от упражнения с дъмбели за повечето мускулни групи...ето ти една добра тренировъчна програма с дъмбели и лост щом нямаш време за тренировки във фитнес:
http://scoobysworkshop.com/advanced-workout-plan/

разбира се ако си напълно начинаещ погледни програмите beginner или intermediate и почети малко из сайта от линка, има много полезна информация ако си решил да тренираш вкъщи, а и изобщо за бодибилдинг

Мнението беше редактирано от Plamen Andreev на 24.07.12 02:39.

24.07.12
03:19

С дъмбели може да се постигне много. Но не и с дъмбели от 10 кг.

Много неща може да направиш, ако не се концентрираш само в гиричките -:)

24.07.12
10:39

Преди около 2 месеца си купих 2 дъмбела по 10кг с цел единствено сваляне на килограми и изчистване на излишните мазнини. Всеки ден лицеви опори, коремни преси изтласкване на дъмбели за около 40 мин на ден. Бях 104кг на ръст 1.90. Сега съм 93кг и като цяло съм доволен от резултата (да подчертая не желая мускулна маса и бицепси за трошене камъни, нито пък релеф като рило-родопската област, а просто да сляза под 90кг). Извинявам се, че ползвам темата но имам и един въпрос. Изчетох де що има страници в нета за Л-Карнитина и действията му. Малко противоречиви мнения има и сега се колебая дали да го ползвам. Все още има малко мазнини най-вече в долната част на корема и паласките, които нямат чистене (става въпрос за около 1-2см по-малка обиколка на талията). Правя по 50-70 коремни преси, вече с дъмбелите зад глава, но пустите мазнини не се изчистват. Навсякъде пишат, че в комбинация със спорт дава добри резултати този карнитин, но срещах и мнения, че след спиране на премането му резултатите здраво се влошават. Мислех да пробвам за 1 месец какъв резултат ще даде и после натурално само да поддържам форма, но ме притеснява да не би след спирането му да се закръгля като бидон. Да подчертая, храненето ми въобще не е от правилните, но няма и как да е с това работно време - ям само на обяд като един ден е кисело мляко с някакви солети, на следващия ден скумрия, на следващия нещо пилешко, гърди или крилца и пак почваме с млякото. Сутрин само пия 2-3 кафета, а вечер ако остане време може една салата с люти чушки и лук да си направя (четох, че лотото спомагало за изгаряне на вътрешните мазнини).Пак се извинявам, че ползвам темата на момчето, но все пак и аз се справям само с 2 дъмбела като него.

24.07.12
11:23

казано от Kiril Atanasov на 24.07.12, 10:39:

Да подчертая, храненето ми въобще не е от правилните

Ти сам си си отговорил.. мазнини не се свалят с коремни преси, а с хранене и тичане.

Велизар Иванов ти каза каквото трябваше :) А относно карнитина вземи си някакъв хубав и го ползвай без никакви притеснение (като цяло също можеш да се консултираш в магазина, от който ще закупиш продукта ) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1