Новак съм и ми трябват съвети

24.07.12
14:01

Здравейте,

на скоро реших да променя коренно начина си на живот. От почти 30 дена тренирам и се ограничавам по-сериозно. Преди точно 1 година тежах 122кг, висок съм около 183-4см. За тези 30 дни съм свалил около 10кг, чрез сериозни ограничения в храната и здраво кардио. В момента съм 97кг, не бях падал под 100 от доооста време, но знам че сега съм силно мотивиран и не възнамерявам да спирам. Започвам да ходя и на фитнес. Ще се опитам да обясня хранителния си режим, защото мисля че там ми е грешката, искам да горя главно мазнините и като свалям да се стягам едновременно, а не да висвам. Последните дни ям само овесени ядки+кисело мляко и лъжица мед за закуска, на обяд някакво пилешко, обикновено пържола, а за вечеря ако ще ям изобщо си взимам диня. Не очаквам след месец да изкарам преса, разбирам че не може цял живот да се тъпча и за 1-2 месеца да поправя щетите, обаче съм готов на сериозни лишения.

Още един въпрос, хранене преди или след тренировка? И колко време преди или след?

Темата беше редактирана от IvanDimov на 24.07.12 16:01.

24.07.12
16:21

С това хранене, което имаш в момента има два варианта. Да спреш да тренираш, защото ще се чувстваш като пребит и после ще върнеш всичко, защото ще бъдеш като отвързано куче или да се насилиш въпреки това, да припаднеш един два пъти в залата, евентуално да увиснеш, да се разболееш. Много опции има. Подобни радикални решения не помагат. Както на всяко нещо в този живот и това си му трябва време и рационален начин за неговото постигане. Извод -> храни се повече, много повече от това в момента и качествено.

24.07.12
18:08

Знам, че храненето ми е слаба страна в момента, но съм още в началото. Мисля храненията да ми станат закуска, обяд и вечеря, а между тях някакви плодове или салати.

Имам и друг проблем. Започнах днес да ходя на фитнес, обаче имам изоставане на лявата ръка (акушерска парализа) Не е много зле, но някой от движенията са трудни, и е доста по-слаба от дясната. Има голяма разлика от там и в другите зони, като гърба и гърдите. Като правя нещо на уредите, усещам, че дясната ръка поема около 80% от теглото.

Има 2 страни от които може да се погледне, поне аз го виждам така. Ако продължа да тренирам така, лявата да заякне и да навакса или ако продължа да тренирам така, да се получи някакъв дисбаланс и дясната част да се развие видимо по-добре. Някакви съвети?

ЕДИТ: Още един въпрос, колко пъти седмично е хубаво да се тренира с тежести и колко кардио?

Мнението беше редактирано от IvanDimov на 24.07.12 18:36.

24.07.12
21:16

казано от IvanDimov на 24.07.12, 18:08:

Знам, че храненето ми е слаба страна в момента, но съм още в началото. Мисля храненията да ми станат закуска, обяд и вечеря, а между тях някакви плодове или салати.

Имам и друг проблем. Започнах днес да ходя на фитнес, обаче имам изоставане на лявата ръка (акушерска парализа) Не е много зле, но някой от движенията са трудни, и е доста по-слаба от дясната. Има голяма разлика от там и в другите зони, като гърба и гърдите. Като правя нещо на уредите, усещам, че дясната ръка поема около 80% от теглото.

Има 2 страни от които може да се погледне, поне аз го виждам така. Ако продължа да тренирам така, лявата да заякне и да навакса или ако продължа да тренирам така, да се получи някакъв дисбаланс и дясната част да се развие видимо по-добре. Някакви съвети?

ЕДИТ: Още един въпрос, колко пъти седмично е хубаво да се тренира с тежести и колко кардио?

Тренирай с дъбмели не с лостове така и 2 ръце ще поемат еднакво натоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1