Полезна ли е динята и пъпеша?

Здравейте. От самото заглавие се подразбира за какво иде реч, та полезна ли е динята и пъпеша и кога трябва да се ядат.

Темата беше редактирана от Димитър Еринин на 23.07.12 21:54.

MF

23.07.12
22:19

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m13wkjvCvL1rrb3kxo1_500.jpg

Диня
Кога: Веднага след тренировка
Защо: Въпреки че обикновено препоръчваме плодовете за преди тренировка, то с динята не е така. Тя се усвоява бързо и повишава нивото на инсулин, което я прави супер въглехидрат за след тренировка.
Богата е на цитрулин, който лесно се превръща в аргинин. Високите нива на аргинин водят до повишен азотен оксид и по-високи нива на хормон на растежа след тренировка, което е много важно за растежа на мускулите.
Количество: 2 резена диня- 172 калории, 4 грама протеин, 44 грама въглехидрати, 1 грама мазнини, 3 грама цитрулин

Ужасно вредни са, аз умрях 3 пъти от диня.

Ей т’ва сме ние българите някой ще попита нещо и ведната започват тъпите и безмислени коментари, като предния на Тричко.. к’ви сме такива всичките не знам, ако някой не се изсере не метеното няма да го бъде :х..

Мнението беше редактирано от Петър Косташки на 25.07.12 00:28.

25.07.12
01:42

казано от Петър Емилов на 25.07.12, 00:28:

Ей т’ва сме ние българите някой ще попита нещо и ведната започват тъпите и безмислени коментари, като предния на Тричко.. к’ви сме такива всичките не знам, ако някой не се изсере не метеното няма да го бъде :х..

За жалост си прав. Това сме българите, главно мъжете. Неудовлетворени от живота същества таящи тих гняв у себе си, който често бива изразяван по подобен начин. Напоследък забелязвам, че и в този форум няма ИСТИНСКО общество, каквото има в чуждестранните такива. Когато в чуждестранен форум видя глупав или простичък въпрос и след това прочета отговори от хора, които се опитват да помогнат се питам “Кога ще ги стигнем?”. Отговора няма да ви хареса.

Не е лесно да живееш без да знаеш какво е “ирония”. Пък и по какъв друг начин, освен с ирония, да отговориш на такъв въпрос?

http://www.bb-team.org/articles/4078_papesh - ето и относно пъпеша.

25.07.12
12:22

казано от Майстор Тричко на 25.07.12, 08:55:

Не е лесно да живееш без да знаеш какво е “ирония”. Пък и по какъв друг начин, освен с ирония, да отговориш на такъв въпрос?

Искаш да кажеш “сарказъм”, нал тъй, брат?

Иван

25.07.12
12:26

казано от Веселин Блажев на 23.07.12, 22:38:

Количество: 2 резена диня

Допада ми абстрактността на горното....

172 калории, 4 грама протеин, 44 грама въглехидрати, 1 грама мазнини, 3 грама цитрулин

...с хирургическата точност на това

казано от Иван Киряков на 25.07.12, 12:26:

172 калории, 4 грама протеин, 44 грама въглехидрати, 1 грама мазнини, 3 грама цитрулин

Да кажем, че е приблизително. :)

Иван

25.07.12
15:30

казано от Веселин Блажев на 25.07.12, 12:34:

казано от Иван Киряков на 25.07.12, 12:26:

Да кажем, че е приблизително. :)

Някои, от тези които си броят калориите до стотни, биха те разфасовали колко точно са тези два резена. На мен не ми пука. За мен резен диня е поне 1/2 диня, колкото и кг да е :D

Не знам пич, баба ми ми прати една диня 10 кила, изядох я на два три пъти. Не съм умрял, не ми е порастнала трета ръка, но и е напълно възможно да не успея да спечеля Олимпията.
И мааалко си объркал раздела.

25.07.12
16:28

Всеки ден ям по една диня средно между 7 и 10 кг. с корите Бе толкова :D
Така от месец и нещо . През това време не съм и помислял за някво сладко или от рода .
Отдавам го на динята . Дори и през нощта като отворя хладилника посягам към нея,а  шоколадът не ми
прави впечатление .

Не се притеснявай яж си на воля, с мастика без мастика как ти е сладко.

благодаря на всички

27.07.12
03:02

Динята супер освежаващ “течен плод” и един от плодовете в топ класацията с високо съдържание на нитрати.
Явно обаче това не е всичко, защото това което видях лично преди 2 дена ме накара да се замисля. Продълговата диня със доста различен цвят, който бях виждал обикновено, много много тъмно червена, ако я види човек ще каже ей тая диня ще е супер сладка и толкова добре узряла. Наистина такъв много наситен червен цвят специфичен не си спомням да съм виждал, НО когато я опитах установих, ще нещо не е както трябва, тая диня въобще не беше толкова сладка, дори много по зелени дини на цвят са били много по сладки.

Тъй като и слагам фолио, когато е отрязана и да не изсъхва в хладилника, видях как фолиото се боядиса, ей Богу това не го бях виждал - диня със супер тъмно червен и наситен цвят, не е сладка, няма го въобще онзи сипкав вкус - усещането как динята се топи в устата и на всичкото отгоре боядисва. Беше и с много дебела кора и беше много тежка, с голяма плътност.
Веднага възниква въпроса и в дините ли вкарахте химията ? Тези дини продълговатите са все големи, гледам по магазините се предлагат и нарязани на парчета с фолио, тоест цвета е от голямо значение. Това обаче съм го видял все още само на този сорт закупен от един магазин, разбира се никога няма да разбереш, кой ги произвежда тези дини
, защото живеем в Булгаристан, за изследвания за нитрати и химия то масово на всеки производител е направо нелепо да говорим, все пак това е Булгаристан.

Аз нямам информация от добре запознати хора в отглеждането на дини, но пък съм слушал други истории от много добре запознати в производители на ягоди, цитирам дословно - “Ако ни хванат, колко химия слагаме ще ни затворят” . Тези, които гледат ягоди на найлон с капково напояване, просто си нямате на представа особено тези, които нямат морални задръжки за какво помпане с химия става на въпрос.
Това го казвам, защото производителите пак ще повторя, нямат морални задръжки и ако химическата индустрия им предложи начин за получаване на по печеливша продукция с по добър вид, те естествено ще се възползват.

Има стоки от магазина, които ме плашат примерно, като моркови, за гъбите да не говоря, защото култивираните гъби, ако не знаете са на първо място от всички по съдържание на нитрати и ви съветвам да ги избягвате за разлика от диворастящите.

Разбира се въпроса на темата си е несериозен в това няма спор, още в детската градина учат децата колко са полезни плодовете и зеленчуците, това е така, но когато човешката алчност е намесена от полезни те могат да бъдат и разрушителни, факт.
Само помислете върху това, защо био продукцията е в пъти по скъпа  от не биологичната !

27.07.12
11:13

Е, предния пост не се отнася само за динята, а за всички плодове и зеленчуци на пазара ни (както и на световния де). Точно поради тази причина избягвам да си купувам каквито и да е плодове и зеленчуци от хипер-, супер- или друг вид маркет. Бабите по пазарите може да не продават много евтино, може продуктите им да не изглеждат като лъсналите домати или краставици по витрините, но определено съм сигурен, че са домашно производство и надали ще има някакъв вид химия в тях. За тези, които се съмняват в думите ми - вземете един домат от супермаркет-а и един от бабите по пазарите ... просто го помиришете - за наш късмет все още химията не е постигнала натуралния мириз на един домат, така че веднага може да усетите разликата. Абсолютно същото се отнася и за останалите продукти.

п.с.
Относно динята - преди няколко дена гледах в супермаркет-а до нас ... то даже на външен вид ми беше съмнителна, просто изглеждаше прекалено перфектно, но вече нищо не може да ме учуди, особено от както прочетох, че в Япония такова чудо като “продълговата” диня (както е позната по нашите земи) няма. Напротив, там нарочно се отглеждат в правоъгълна форма, защото така били по-достъпни на масовия потребител ... :Х

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1