25.07.12
09:48
Здравейте! Някой ползвал ли е такова чудо за изправяне на стойката. Дали помага за “Head-forward posture”, при което главата е изнесена напред?! >>>Нагледно<<<
<
Темата беше редактирана от Веселин Иванов на 25.07.12 10:35.
25.07.12
10:36
“Медицински еластичен коректор на стойката с метални пластини, за горната част на гръбначния стълб, предназначен за изпъване на плещите, намаляване на натоварването в средната и долната част на гърдите и връхната част на поясната област и за запазване тонуса на мускулите. Моделът е допълнително снабден със стабилизираща част по дължината на гръбначния стълб от шията до кръста. Велкро лепенките позволяват регулиране на степента на натоварване на раменете. Нужно е стягането да се увеличава постепенно от ден на ден, до създаването на нормална, физиологично правилна стойка. Моделът е снабден и с меки възглавнички, които са закрепени към ремъците на корсета на удобни за вас места. Коректорът се препоръчва и на хора над 40 години, за поддържане на гръбнака и запазване на стойката. Начин на приложение: Продуктът може да се носи на голо. Коланът се залепва отпред на гърдите за коригиране компресията върху гръдната област. Под мишниците има допълнително меко уплътнение, за да не се претрива кожата. Започнете да носите пояса 2-3 часа на ден, като в продължение на една седмица постепенно увеличавате времето, докато достигнете цял ден. “
Цените варират, като започват от 15-на лева. Продават се в специализираните магазини или в интернет, виж в гугъл.
Мнението беше редактирано от Веселин Иванов на 25.07.12 10:37.
25.07.12
11:30
При продължително носене отслабва кръстните и гръбните мускули. Препоръчително е консултация с кинезитерапевт. Сигурен съм, че той може да ти препоръча по- добър вариант от това -:).
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 25.07.12 11:30.
казано от Петър Димитров на 25.07.12, 11:30:
При продължително носене отслабва кръстните и гръбните мускули. Препоръчително е консултация с кинезитерапевт. Сигурен съм, че той може да ти препоръча по- добър вариант от това -:).
Да и аз така мисля, по-добре е с упражнения да се справиш с този проблем, но нека кинезирерапевт ти даде насоки.