17.07.12
14:16
Здравейте :)
От скоро чета с интерес сайта, много ми допада и реших да се включа и аз.
Казвам се Полина на 19 години съм, теглото ми е 53кг и съм висока 163.
Целта ми е да сваля няколко кг, като изчистя мазнините.
От скоро започнах да бягам(през ден, сутрин на гладно), правя коремни преси и др. упражнения в къщи.
Храната за днес:
Закуска - Ябълка,Кафе със сметана без захар;обезмаслено кисело мляко + 1 супена лъжица трици + 1ч.л и половина ленено семе
Обяд - Салата домати,краставици;2 парчета маринована херинга;30-40 грама сирене;
Следобедна закуска - 100 грама обезмаслена извара ;домат;200 мл айран
Вечеря - Салата домати,краставици,обезмаслена извара 150 - 200 гр.
Обичам извара,сирена, риба, месо изобщо белтъчните храни са ми любими и затова наблягам на тях.От скоро ограничавам въглехидратите, но все още ми е трудно да измислям дневното меню.Ще съм ви благодарна, за съвети и препоръки.
Както обикновено, започваме с обесмалсеното мляко и изобщо обезмаслените продукти. При фабричното им обезмасляване голяма част от полезните вещества в тях се губят. По-мазното мляко е доста по-близо до “истинското”, колкото и трудно да се намира вече. Ако имаш познат или село, купи си прясно мляко и си го заквасвай сама - не е кой знае каква философия и съмвсем-съвсем друго :)
КАто ти гледам храната, доста ми напомняш мен самата преди известно време. Хапвай всеки ден яйца и друго - изварата се усвоява бавно, затова ако я хапваш повече от веднъж дневно, имай поне 6-7 часа интервал между храненията.
17.07.12
16:13
Благодаря за съветите, значи ще направя по късна вечеря.
18.07.12
15:50
Днес
8:00ч -Кафе без захар
8:30ч - Бягане, малко коремни преси
11:30ч - Кисело мляко с 1 супена лъжица трици + 1ч.л и половина ленено семе, ябълка, около 50 - 60гр извара
15’ч печено пил.бутче с кожата (проблем ли е, или да я махам??) - 170гр, Салата (домати,пипер) и едно кюфте от тиквички
Това е за сега .....
Искам да попитам, какво ви е мнението за прясното мляко, тъй като се стремя да свалям и дали ще се отрази сутрин с кафето преди бягането?
24.07.12
10:11
Една филийка пълнозърнест хляб колко въгл. средно съдържа?
казано от Polina M на 18.07.12, 15:50:
Днес
Искам да попитам, какво ви е мнението за прясното мляко, тъй като се стремя да свалям и дали ще се отрази сутрин с кафето преди бягането?
Не мисля,че няколко мл ще бъдат проблем :)
25.07.12
15:18
25,07
Закуска - Пълнозърнест хбяб 1фил.
70гр извара
кафе с мляко
Обяд - 100гр свежо сирене
100гр Св.филе
50 - 60 гр шунка
2 домата
около 70гр крема сирене - беше страхотно (20М ; 15Б ; 2В за 100гр )
Малко попреядох, но ще компенсирам с вечерята.....
Това минава ли за НВД !?
Мнението беше редактирано от Polina_ на 25.07.12 15:49.
НВД е, да. Но ти трябват повече мазнини, за да е свястно нвд. Вкарай яйца и масло и ще увеличиш мазнините. Всъщност на нвд можеш да ядеш в големи количества всичко, което идва от животно или е ядка (с ядките не прекалявай обаче).
25.07.12
16:15
казано от Voyager на 25.07.12, 16:10:
Всъщност на нвд можеш да ядеш в големи количества всичко, което идва от животно или е ядка (с ядките не прекалявай обаче).
Защо да не прекалява с ядките ?
Освен цената... Промяна на съотношенията омега 9 към 6 и 3 ?
Нямах предвид това, но също е фактор. Най-вече да не се алергизира. И калориите им са доста стабилни, но не мисля, че може да прекали в такава степен, че това да има значение.
25.07.12
16:23
Благодаря за отг.
В момента не ходя да бягам, нито правя упражнения и общо взето гледам да поограничавам ккал.
Но незнам, до колко е редно да ги огранича?
Не е нужно да ги ограничаваш съществено, идеята е обаче да увеличиш мазнините, за да се катализират реакциите на разграждане на мазнини.
И тренирай със съпротивление, за да стимулираш инсулиновата си чувствителност, ключа към свалянето на мазнини. Клекове, лицеви опори (може и на колене) ще свършат работа.
25.07.12
16:52
Да не увелича килограмите накрая :)
Гледай менюто ти от последния описан ден да не става тенденция. Хапвай повече пресни зеленчуци, много е важно при НВД защото помагат за запазването на алкално-киселинния баланс в тялото ти (и не само). Успех!
25.07.12
17:19
Мерси за съвета, още се “уча” как да се храня.