26.07.12
12:33
Искам да питам подходящо ли е да правя HIIT кардио всеки ден, в момента чистя мазнините- или ще има по добър ефект ако го правя през ден за да ми отпочива тялото
26.07.12
13:07
Аз казвам през ден.
Да, всеки ден, дори опитай и по два пъти...Познавам един приятел прави така преди отпуската си за плажа и свали около 15 килограма и направи голям релеф, най-много на плочките.
Препоръчвам ти да не се мориш на жегите, еми на хладно в някоя скъпа зала на климатик...и на пътеките. Гледай поне 30мин. да бягаш в много умерено и бавно темпо.
Не плувай, защото може да ти навреди на раменете. Не прави спринтове, защото ще си прецакаш коленете.
И ако имаш много грешни и излишни пари, си вземи някой нов бърнър...един приятел си взе и за две седмици стана супер релефен. Можеш да го комбинираш с едно кафе и 1-2 аспирина...един друг мой приятел така правеше и направи и той страхотни плочки.
Много е важно да не вдигаш тежки щанги, че ще качиш мазно и после трудно ще го направиш в мускул.
Също намали храната, най-добре закусвай овес и белтъци, че нали знаеш там сутрин за кортизола!
Чакаме отзиви.
казано от slavko на 26.07.12, 13:10:
Да, всеки ден, дори опитай и по два пъти...Познавам един приятел прави така преди отпуската си за плажа и свали около 15 килограма и направи голям релеф, най-много на плочките.
Препоръчвам ти да не се мориш на жегите, еми на хладно в някоя скъпа зала на климатик...и на пътеките. Гледай поне 30мин. да бягаш в много умерено и бавно темпо.
Не плувай, защото може да ти навреди на раменете. Не прави спринтове, защото ще си прецакаш коленете.
И ако имаш много грешни и излишни пари, си вземи някой нов бърнър...един приятел си взе и за две седмици стана супер релефен. Можеш да го комбинираш с едно кафе и 1-2 аспирина...един друг мой приятел така правеше и направи и той страхотни плочки.
Много е важно да не вдигаш тежки щанги, че ще качиш мазно и после трудно ще го направиш в мускул.
Също намали храната, най-добре закусвай овес и белтъци, че нали знаеш там сутрин за кортизола!Чакаме отзиви.
Интересни идеи си дал, но това за плуването е голяма глупост. Как ще вреди на раменете? Точно плуването е с доказан благоприятен! ефект върху ставите. В комбинация с тежки тренировки, то спомага за отпускането и заздравяването им.. Гарантирам го с личен опит. Който има възможност да плува - нека го прави! Разбира се, нека плува правилно определен стил, а не само да шляпа из водата.
По темата - ако не искаш да загубиш мнооого от мускулната си маса, прави го през ден, 3 пъти седмично би било напълно достатъчно. Всеки ден наистина би дало по-бърз ефект, но със сигурност ще бъде за сметка и на масата. Успех! :)
Ами...аз и не мога да плувам....мъчех се, ама съм тежък и потъвам. Един ми каза, че чул от някакъв плувец, че това било стил “Ютия” и било идеално като съм на дъното да ритам с крака, било добро за пресата.
Ама пък с пояс мога към 20-30 метра, но се изморявам...Сигурно мога и повече, ама трябва да си купя плавници.
За раменете ми каза един билдър, дето включвал плуването като кардио...та и аз затова казвам...
Търся някой сериозен плувец да ми обясни, ама и такива не познавам, само приятелите от фитнеса...
Най-накаря разкри тайната за тази преса хахаха, като отида във Варна и аз почвам стил “Ютия” :D
казано от Puppy на 26.07.12, 14:05:
Най-накаря разкри тайната за тази преса хахаха, като отида във Варна и аз почвам стил “Ютия” :D
Носи си и пояс. :)
Ще те запозная ако искаш с треньор по плуване да усъвършенстваш техниката... :D
12 човека (до момента) са харесали ироничния пост на Славко, а нито един не е харесал мнението на човека, който се е опитал наистина да помогне....
казано от Redalex на 26.07.12, 14:16:
12 човека (до момента) са харесали ироничния пост на Славко, а нито един не е харесал мнението на човека, който се е опитал наистина да помогне....
Това просто значи, че хората имат чувство за хумор, ти някакво друго тълкувание ли намираш?
Мнението беше редактирано от Петър на 26.07.12 14:19.
26.07.12
14:19
Ми харесай го де :D
Ами за мен постът на Славко е колкото ироничен,толкова и полезен :) просто се иска малко от малко да си широко скроен...
Мнението беше редактирано от Jikata на 26.07.12 14:22.
Мога да помогна, ако има някаква конкретика....за въпроси подобни, как мислите че трябва да изглежда един отговор.
Съгласен съм, някой неиронично да стикова нещо разумно, а аз ще добавям, според моите виждания.
Скоро ми беше зададен въпорса...взех си пудовка, какво да я правя сега...а, отговорете де:)
казано от Петър Петров на 26.07.12, 14:19:
Това просто значи, че хората имат чувство за хумор, ти някакво друго тълкувание ли намираш?
Аз чувството за хумор на Славко го разбирам чудесно...разбирам го също така, че се дразни от това, че хората предпочитат да говорят/питат, вместо да четат.
Но всички имаме нужда понякога да попитаме, разберем или да ни се обясни....а с ирония и масова хранилка (типична не само за този форум) няма да се получат нещата.
Или с две думи- доста озлобено и дребнаво общество сме си...
(айде сега 90% от постоянното присъствие да лайкне постовете, които ще иронизират и мен)
26.07.12
14:31
казано от slavko на 26.07.12, 14:23:
Скоро ми беше зададен въпорса...взех си пудовка, какво да я правя сега...а, отговорете де:)
Защо не отговори.
“Подари ми я” :)))
Аз четох поста на Славко и къде се смях къде се замислях.
Не бях срещал такива твои постове :).
казано от slavko на 26.07.12, 14:23:
Мога да помогна, ако има някаква конкретика....за въпроси подобни, как мислите че трябва да изглежда един отговор.
Съгласен съм, някой неиронично да стикова нещо разумно, а аз ще добавям, според моите виждания.Скоро ми беше зададен въпорса...взех си пудовка, какво да я правя сега...а, отговорете де:)
Аз пък смятам, че човекът напълно точно и ясно е задал въпроса си. Не може от всеки да се очаква да е фитнес гуру, затова е и форумът тук. Поставен въпрос относно HIIT тренировки, отнасящ се към периодичността им, споделена е целта.. Какво друго да очакваме от един въпрос?
Славко, сигурен съм че и ти си задавал тъпи въпроси в сфера, в която не разбираш особено много...както и всеки един от нас.
как и да е...нека хранилката продължи ...
Никога не съм си позволявал такива постове, но по някой път вече...не се издържа!
Писах по-горе....дайте да помогнем на човека, ако искате.
И да Саше...така е. Но забелязваш ли, че ние никога не се опитваме да си помогнем сами...лягаме и чакаме...кажи ми, направи ми....
Ако не помогнеш(най-често безплатно), защо не помагаш бе гадняр...
Ако вземеш сериозно нещата и се опиташ да помогнеш....еми да, ама аз си мислех че може и по друг начин....
Сеш ли се, приятелю?
Мнението беше редактирано от slavko на 26.07.12 14:42.
26.07.12
14:36
казано от slavko на 26.07.12, 14:34:
Никога не съм си позволявал такива постове, но по някой път вече...не се издържа!
Нека влезе head_hunter (grin)
Друже, вервай ми - и аз не го понасям това с тъпите въпроси....
И много пъти съм бил мега гнусно ироничен....
ама както баба ми казваше “не бива чадо” ;)
Мнението беше редактирано от Redalex на 26.07.12 14:41.
казано от Redalex на 26.07.12, 14:27:
Или с две думи- доста озлобено и дребнаво общество сме си...
(айде сега 90% от постоянното присъствие да лайкне постовете, които ще иронизират и мен)
Забрави да започнеш с: Хората в България... :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.07.12 14:46.
казано от Redalex на 26.07.12, 14:38:
Писах по-горе....дайте да помогнем на човека, ако искате.Друже, вервай ми - и аз не го понасям това с тъпите въпроси....
И много пъти съм бил мега гнусно ироничен....ама както баба ми казваше “не бива чадо” ;)
Друже...малко не върви да си бил мега-гнусно ироничен,и сега точно ти да разнасяш,колко дребнави сме били българския народ...
26.07.12
14:50
Аз се почудих дали да подкрепя поста на Славко или не, от гледна точна на това, че не е хубаво да се подиграваме, но пък ми беше забавно и го подкрепих.
Пеньо,
така зададения въпрос не може да получи смислен отговор, защото нямаме много важна информация- как се храни, от колко време чисти, други тренировки прави ли, какъв е този хийт- на стадион ли, на пътека ли какъв точно вид и т.н. Ти му отговори- 3 пъти, но твърде е възможно, след 3 месеца ХИЙТ незнайно какъв точно, нищо да не се е променило- имам много познати, които тичаха преди монотонно на пътека, сега тичат ХИЙТ- няма разлика...
26.07.12
14:50
До автора на темата:
Според мен е по-добре да комбинираш хийт и монотонно кардио,за да може да извлечеш максимална полза и от двете.Но в крайна сметка нищо не ти пречи да пробваш и всеки ден хийт-ако чувстваш,че се приближаваш към целта ти,значи е ок ;)
казано от Joyplovdiv на 26.07.12, 14:50:
Аз се почудих дали да подкрепя поста на Славко или не, от гледна точна на това, че не е хубаво да се подиграваме, но пък ми беше забавно и го подкрепих.
Пеньо,
така зададения въпрос не може да получи смислен отговор, защото нямаме много важна информация- как се храни, от колко време чисти, други тренировки прави ли, какъв е този хийт- на стадион ли, на пътека ли какъв точно вид и т.н. Ти му отговори- 3 пъти, но твърде е възможно, след 3 месеца ХИЙТ незнайно какъв точно, нищо да не се е променило- имам много познати, които тичаха преди монотонно на пътека, сега тичат ХИЙТ- няма разлика...
Съгласен съм напълно с теб, но аз отговарям според зададения въпрос - ако беше още по-конкретен, щях да отговоря и аз още по-конкретно. Изхождам от това, че човекът е наясно с останалата част от подготовката и затова и не споделя повече..