26.07.12
18:38
Значи от една седмица насам правя набирания всеки ден , единият ден набирания с подхват , а другия набирания с надхват около 50 , четох също така и коментари ,че от една страна ще стане човек много силен но мускула много бавно щяло да расте , а от друга , че така претренирваш и няма да има ефект. Аз имам енергия всеки ден да правя по 50 набирания изразени в четири серии. Понякога повече и от 50 правя но не прекалено. Може ли сега опитните да ми изкажат своето мнение и тези като мен , които се чудят дали е правилно или не да разберат.
Благодаря за отделеното време. :)
26.07.12
19:31
Прави още повече набирания, но през ден. Също така учи нови неща, а не само - подхват, надхват. И само това ли ти е тренировката - набирания?
26.07.12
19:35
Ами аэ эа трицепс правя и кофички , а эа бицепс лицеви опори със ряэко отласкване нагоре эа сила. 2-3 упражнения. Други мнения?
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 26.07.12 19:35.
26.07.12
Не се безпокой за мускула..Така или иначе нищо не правиш :)
26.07.12
Эначи , няма ефект от това ?
26.07.12
19:43
Има ефект, но все пак зависи и какъв ефект търсиш. Ако искаш да увеличиш значително бройката на набиранията - всеки ден колкото можеш повече си е един от начините.
Във форума има няколко момчета, които пробваха този метод и останаха доволни. Само че тях не ги карах да правят веднъж дневно по няколко серии, а дори всяко междучасие.
Ако някой от тях му се занимава, нека ти пише на лично за повече подробности.
26.07.12
19:49
Ами ефекта който е търся е както на всеки друг , бройката усещам , че ми се увеличава лека-полека. На свежи сили правя примерно 14 набирания с подхват беэ да си движа краката. Ами аэ не гледам много мускулна маса да имам , гледам да стана много силен в ръцете и общо вэето това е да ми е много тежка ръката , не че не ми е , но все пак. Та това е ефекта който търся . Може би повечето ще кажат , че нищо не правя , но нали все пак трябва да се коментира и теэи като мен , които също имат същия въпрос сега могат да му видят отговора. Благодаря , че отгововри и благодаря эа отделеното време, благодаря и на останалите , че добавиха пост. :)
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 26.07.12 19:51.
26.07.12
20:15
Мога да ти кажа мое лично мнение. Прави максимум по 10 в една серия. Прави упражнения с всякакви различни хватове.
Примерно: 5х10 над хват.; 5х10 под хват.; 5х10 над хват с широко поставяне на ръцете. Препоръчително е целите на всяка тренировка да скъсяваш почивките между сериите. Примерно сега почиваш по 2 мин. - цел- да паднеш под 30 сек.
За сила в ръцете трицепса не го пренебрегвай бутай кофички.
Много добре би било да правиш и крака.
За да тренираш всеки ден, храната трябва да ти е на ниво ВВД (високо въглехидратна) за предпочитане по 5-6 хранения на ден.
Първите 3-4 месеца избягвай по- сложни упражнения на висилка и успоредка.
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 26.07.12 20:19.
26.07.12
20:50
Аз не съм фен на помпането на големи бройки. По принцип правя до 5 или 6 повторения, като последното ми е 1 или 2 преди отказа.
Teen Power може и нищо да не прави, ако така се готви за състезание по културизъм. Все пак трябва да се знае, че всеки има различни цели, на един боксьор вашите огромни форми биха му били безполезни.
Към автора - какво разбираш под “сила в ръцете”?
26.07.12
21:47
Петър , аэ преди 2 месеца някъде правих всичко в едно набирания с надхват , после с подхват , после лицеви опори , после кофички. Но сега правя отделно эа бицепс и эа трицепс. Чувствам , че няма да мога да се справя с таэи програма. Е , ще мога първите 5 серии надхват и предполагам с подхват , но така не е ли лошо бицепс и трицепс в един ден? Няма да успея да направя 3-тата част това е проблема. Эа мен 30 секунди са много малко , эащото ще мога да направя набирания но 4-5 чисти сигорно и няма да мога да си довърша серията . Аэ эа това карам всеки ден набирания эа бицепс а другия ден эа трицепс. Предполагам , че ще мога след време и таэи програма да я правя беэ проблем , но ми се струва трудно в момента.
Под сила в ръцете - аэ не се иэраэих правилно. Имах във предвид ръката ми да бъде тежка от набиранията , които правя всеки ден ест с времето. Това е целта ми при таэи вид програма силни и тежки ръце.
Пътър , мерси эа програмата.
26.07.12
22:02
Виж сега, всичко е според целите. Прочети за интензивност на тренировките, както и 2те статии за лостовете. Това, че правиш много повторения не значи, че правиш голяма сила или големи мускули. Като намаляваш почивките и паднат повторенията, значи, че си се натоварил повече (а това значи, че плътността на тренировката е по-голяма). Важното е да изпълняваш правилно техниката.
26.07.12
22:10
Мерси , че отговори.
Само един проблем видях... Набирания за трицепс и лицеви опори за бицепс няма :D
26.07.12
22:40
А бе хора при тови вид програма , която иэпълнявам растежа спира ли?
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 26.07.12 22:40.
26.07.12
22:42
Не, това, че дадено упражнение или програма спира растежа е мит. Даже тренировките може в известна степен да “подпомогнат” растежа.
27.07.12
04:03
И аз мислех да пробвам да се набирам всеки ден в продължение на 2 месеца, но се отказах. Но като се замисля сега, може и да започна. В Т-нейшън имаше една статия за това.
27.07.12
04:05
казано от Кристиян Дончев на 27.07.12, 04:03:
В Т-нейшън имаше една статия за това.
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/big_back_big_chest_real_fast
27.07.12
08:42
Мен па ми е мноо чудно кво е тва нещо “да ми е тежка и силна ръката” :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.07.12 08:44.
27.07.12
09:10
Благодаря эа всички мнения. :)
27.07.12
11:22
казано от James Hinks на 27.07.12, 08:42:
Мен па ми е мноо чудно кво е тва нещо “да ми е тежка и силна ръката” :D
50 санта нацепена и да сгъва 50 кила дъмбел,аз тей го разбирам. :D
казано от Иван Лординов на 27.07.12, 04:05:
казано от Кристиян Дончев на 27.07.12, 04:03:
В Т-нейшън имаше една статия за това.
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/big_back_big_chest_real_fast
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/13064_pullups_in_5_months ето тази е доста полезна като става дума за набиране всеки ден ! Изяснява се точно по каква идея да се тренира за повторения или било то за маса.
29.12.12
14:05
казано от naxx на 26.07.12, 22:17:
Само един проблем видях... Набирания за трицепс и лицеви опори за бицепс няма :D
Мога спокойно да ти покажа поне 4 упражнения които натоварват най-много трицепса .... но виж за лицевите които да натоварват бицепса съм съгласен :D
14.08.13
16:40
казано от Niko Mitev на 29.12.12, 14:05:
казано от naxx на 26.07.12, 22:17:
Мога спокойно да ти покажа поне 4 упражнения които натоварват най-много трицепса .... но виж за лицевите които да натоварват бицепса съм съгласен :D
Към теб и предишния умник, ето тази статия: http://www.bb-team.org/exercise/1175_litsevi-opori ..образовайте се малко кои мускули тренирате поне, ако не друго, преди да давате “съвети”..
Не знам по каква случайност отворих тая тема, но си заслужаваше :D Абе явно не ги правя нещо както трябва тия лицеви, нещо техниката ли ми куца, колкото и кила да сложа не се помпа тоя бицепс ;)
Преди да ме образоваш мен, първо се образовай малко ти. Това, че бицепса има някаква минимална стабилизираща функция не означава абсолютно нищо.
17.08.13
12:41
казано от Владислав на 14.08.13, 17:01:
Не знам по каква случайност отворих тая тема, но си заслужаваше :D Абе явно не ги правя нещо както трябва тия лицеви, нещо техниката ли ми куца, колкото и кила да сложа не се помпа тоя бицепс ;)
Преди да ме образоваш мен, първо се образовай малко ти. Това, че бицепса има някаква минимална стабилизираща функция не означава абсолютно нищо.
Опитвам се, като чета и експериментирам. Препоръчвам ти го горещо и на теб.