11.08.05
00:29
може ли да се приема креатин и глутамин без никви други добавки и 6е имат ли ефект?
11.08.05
00:30
[quote author=“marin_18”]може ли да се приема креатин и глутамин без никви други добавки и 6е имат ли ефект?
Може, може и с добро хранене ще има добър ефект.
Ще има, но без необходимото количество белтъци и въглехидрати няма да можеш да използваш масонатрупващото действие на креатин-а... примерно :)
11.08.05
13:44
Моя съвет е - вместо да давате маса пари за креатин ,гейнери,амино .
И целта ви да е натрупване на мускулна маса !
По-добре дайте голяма част от средствата си ,за храна - чиста и добре балансирана ,спрямо нуждите и целите ви .
Културизма е скъп спорт - трудно се минава “тънко”
Ако ми предложат - телешка пържола и 5гр креатин познайте кое бих избрал и от кое ще имам по-голям ефект ;)
Тe затова се наричат - добавки !
Добавка към храната са , не я заменят !
Много си мислят ,че с добавките ,ще заменят храната - но помислете - 5гр са си 5гр - колко ще качите от тях :).
Най-добре е да се комбинира хранене и добавки ,но ако ще пренебрегвам нещо - бих изрязал добавките !
11.08.05
13:47
[quote author=“PROMPT”]Моя съвет е - вместо да давате маса пари за креатин ,гейнери,амино .
И целта ви да е натрупване на мускулна маса !
По-добре дайте голяма част от средствата си ,за храна - чиста и добре балансирана ,спрямо нуждите и целите ви .
Културизма е скъп спорт - трудно се минава “тънко”
Ако ми предложат - телешка пържола и 5гр креатин познайте кое бих избрал и от кое ще имам по-голям ефект ;)
Тe затова се наричат - добавки !
Добавка към храната са , не я заменят !
Много си мислят ,че с добавките ,ще заменят храната - но помислете - 5гр са си 5гр - колко ще качите от тях :).
Най-добре е да се комбинира хранене и добавки ,но ако ще пренебрегвам нещо - бих изрязал добавките !
Никой никъде не е казва да се заменя храната с нещо. То името им - добавки само по себе си говори, че са допълнение.
11.08.05
14:11
Знам че никой - никъде не казва - пиша това ,случайно някой да не се обърка ,да яде само хляб и да се тъпче с добавки !
Виждал съм много куриози - повярвай ми :)
11.08.05
14:24
Ще избереш пържолата, но ще имаш по-голям ефект от петте грама креатин. Както и да е.
И аз бих избрал пържолата все едно дали ефекта от креатина ще е по-голям или не.Работата е там че и аз преди си мислих че като се тъпча с протеини и други добавки резултатите ще се чудесни и без добро хранене.PROMPT много хубаво се изрази.браво.
11.08.05
15:23
За конкретния случай говорех. Без храна, ако щеш’ и стероиди да вземаш няма да върви работата :wink:
В отговор на темата: Можв всичко по отделно да се взема и почти всичко може да се комбинира с всичко 8)
11.08.05
16:57
Ще избереш пържолата, но ще имаш по-голям ефект от петте грама креатин. Както и да е.
Дали ;)
Както и да е -
Аз лично мразя добавките - само амино киселини пия !
и то не в големи количества ,а креатин монохидрат на Nutrim се скъсах да пия март - април - може би 400гр ми се събират за 40 дена някъде - ефект нямаше ,освен 10кг на сила в лега и клека и 5кг в френското !
вече 2 месеца след като съм спрял креатина освен че си запазих силата - дори я увеличих след като го спрях :)
Креатина не ми е от любимите добавки .
Амино+протеин+храна - това ми е 3 в 1 комбинацията - демек идеална
според мен :)