Съвет моля !

28.07.12
20:01

184 см, 90 кг, от 2 години тренирам. До сега не съм пил нищо за покачване на мускулна маса, храня се здравословно (яйца, пържоли, кафяв ориз, сурови ядки и т.н) Искам да покача мускулната си маса и за това искам съвет от вас. Колко грама потеин на килограм ще са ми необходими и евентуално да ми препоръчате добавка (протеин или креати - много съм бос на тази тема ) с която да огранича яденето. В момента ям по 10 белтъка, 600 гр. пилешки пържоли, 200 грама пуешко филе и това горе-доло ми се равнява на 2.6 гр. на килограм протеин. Дали е достатъчно или трябва да увелича приема на протеини

28.07.12
23:26

При тези килограми ще увеличаваш масата?!

28.07.12
23:30

Че колко са 90 кила за неговия ръст?
Протеина ти е достатъчно, увеличавай калориите и тежестите ;)

29.07.12
10:15

Точно това е, че може би стигнах на предела на сили, защото все по-трудно бутам с повече килограми и за това търся добавките.  И калориите под каква форма да ги вдигна ? Да добавя повече въглехидрати ли, защото сега ям по 0,8 гр на килограм мазнини, и по 0.5 гр/кг въглехидрати. Организма ми е такъв , че май май всичко се лепи и за това не знам как да подхождам с въглехидратите

29.07.12
15:23

Това е малко, ти на практика ядеш само протеин. Увеличи мазнините и въглехидратите поне двойно. Ако от много въглехидрати омазняваш, дръж ги под контрол, но не ги спирай съвсем. За сметка на тях, яж повече мазнини.

казано от Hristo Koev на 29.07.12, 10:15:

Точно това е, че може би стигнах на предела на сили, защото все по-трудно бутам с повече килограми и за това търся добавките.  И калориите под каква форма да ги вдигна ? Да добавя повече въглехидрати ли, защото сега ям по 0,8 гр на килограм мазнини, и по 0.5 гр/кг въглехидрати. Организма ми е такъв , че май май всичко се лепи и за това не знам как да подхождам с въглехидратите

0,5 гр/кг - 45 гр въглехидрати на 90 кг тегло ??? дори и да чистиш, до кога мислиш че ще изкараш така? Надявам се че е печатна грешка!
Ако целта ти е маса то преди да вкараш добавки увеличи въглехидрата и виж дали почивката ти съответства на на тренировката.

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 29.07.12 15:27.

29.07.12
20:37

казано от Александър Георгиев на 29.07.12, 15:24:

казано от Hristo Koev на 29.07.12, 10:15:

0,5 гр/кг - 45 гр въглехидрати на 90 кг тегло ??? дори и да чистиш, до кога мислиш че ще изкараш така? Надявам се че е печатна грешка!
Ако целта ти е маса то преди да вкараш добавки увеличи въглехидрата и виж дали почивката ти съответства на на тренировката.

Моя грешка,че забравих да кажа че чистя сега. Принципно прегледах темата за покачване на тегло където е отбелязана като важна и си сметнах за килограмите и натоварването където извършвам на седмица ,че са ми необходими 3081 калории на де, което като разбия на мазнини, белтъци и въглехидрати ми идват за белтъци и мазнини горе-доло същите стойности както приемам сега, само въглехидрата ми отива на 4.5 гр/кг. НЕ мога даже да си представя колко кафяв ориз трябва да изям на ден за да си ги набавя. Не знам дали няма да кача на мазнина. Бях много дебел преди няколко години ( 125 кг).
Само с диети станах 76 за около 8 м, След това пак качих до 81 и започнах тогава да тренирам в залата. 
Принципно тренирам 4 дни в залата основните групи , а сега като чистя 6 дни сутрин правя по 30 минути кардио. Дали ще има ефект тази схема на ядене при това натоварване за качване на чиста мускулна маса ?

Е това уточнение беше важно :)
Но пак ми се струват 45г малко ако се поддържат дълго време.Аз лично ако падна под 100 гр  за повече от 3 дена и полудявам. Опитай някаква въглехидратна ротация, но си намери твой вариант, който да ти се отразява добре.

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 29.07.12 23:02.

30.07.12
09:57

казано от Александър Георгиев на 29.07.12, 22:58:

Но пак ми се струват 45г малко ако се поддържат дълго време.Аз лично ако падна под 100 гр  за повече от 3 дена и полудявам. Опитай някаква въглехидратна ротация, но си намери твой вариант, който да ти се отразява добре.

Е те ми идват въглехидратите към 380 гр на ден така. Аз като не съм много запознат и си мисля,че мускулите порастват само от протеина, а мазнините си се лепят, а въглехидратите дават силата и за това се чудя как да подходя. Принципно главно мазнините си ги набавям от сурови ядки за момента.

казано от Hristo Koev на 30.07.12, 09:57:

Е те ми идват въглехидратите към 380 гр на ден така. Аз като не съм много запознат и си мисля,че мускулите порастват само от протеина, а мазнините си се лепят, а въглехидратите дават силата и за това се чудя как да подходя. Принципно главно мазнините си ги набавям от сурови ядки за момента.

нещо май не смяташ правилно ако ти идват въглехидратите 380 гр, то тогава са ти по 4,2 грама на кг, а не 0,5 гр/кг както си написал по горе

30.07.12
16:06

казано от Александър Георгиев на 30.07.12, 15:00:

казано от Hristo Koev на 30.07.12, 09:57:

нещо май не смяташ правилно ако ти идват въглехидратите 380 гр, то тогава са ти по 4,2 грама на кг, а не 0,5 гр/кг както си написал по горе

В момента докато чистя ( още 1 седмица ) са ми по 0.5 гр/кг, но след това си сметнах по формулата която е дадена за покачване на тегло, че ми се пада за килограмите и натоварването по 4.5 гр/кг. И си мисля дали не е много, защото сега в зареждащ ден ми е по 3.5 гр/кг . Искам да качвам, но само чист мускул без мазнини,доколкото е възможно това де.

Тогава пробвай да ги направиш 1:1 с протеина а разликата от калории допълни с мазнини, но качествени.

30.07.12
21:36

казано от Александър Георгиев на 30.07.12, 21:10:

Тогава пробвай да ги направиш 1:1 с протеина а разликата от калории допълни с мазнини, но качествени.

Качествени мазнини кво ще рече ? Смисъл да не са от мазни меса, а от ядки и такива работи ли ?

Благодаря ти за помоща

30.07.12
23:56

казано от Hristo Koev на 30.07.12, 21:36:

Качествени мазнини кво ще рече ?

Мазни меса, ядки, масло, сметана, сусамов тахан.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1