Лостове с херния на слабините?

24.06.12
18:46

Здравейте,

имам херния на слабините(в ляво) и ми е интересно, дали има някакъв проблем да тренирам на лостове? Да допълня, че в дясно вече имам операция още от малък и преди 5-6 месеца ми се бяха появили болки в лявата страна и ходих на лекар. Казаха ми, че мога да отложа операцията и да си тренирам само горната част (без да вдигам тежести с краката и т.н.), но не си спомням точно, дали ми казаха да правя коремни преси или не, а аз ги правя редовно на лостовете и това ми е 1 от упражненията... Не съм усетил болка или дискомфорт отдавна. Когато преди 5-6 месеца ходих на лекар ми изписаха прахчета(за да намали болката май) и от тогава не си спомням да ме е боляло, както ме болеше преди да отида на лекар. Интересно ми е, дали да си седя без операцията, защото знам, че и баща ми има херния на слабините от доста време и никога не се е оплаквал от този проблем... Аз мисля и смятам, че трябва да се оперира само, когато се подува под корема и операцията трябва да се направи спешно... На лостовете се притеснявам само от 2 упражнения - коремните преси и когато си вдигам двата крака нагоре пак ми се сгъва коремната част... Та, това е :?

ДА ДОПЪЛНЯ НЕ ВДИГАМ ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ... ОСВЕН, ЧЕ ВДИГАМ МОЕТО СИ ТЕГЛО, АКО ТОВА СЕ БРОИ :)

Темата беше редактирана от nbstw на 24.06.12 18:56.

24.06.12
21:30

абе коремните не би трябвало да са проблем.. ама все пак най-добре се консултирай с лекар..

16.07.12
02:36

Колко е голяма хернията? Като не се напъваш изпъква ли или само при натоварване или стягане на коремните мускули?

29.07.12
12:07

Съвета ми е да се оперираш от рано, защото рано или късно както тренираш с големи тежести може да стане проблем. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1