29.07.12
19:00
Здравейте , приятели . Имам следния проблем , немога да свала размери в шибани*е баджаци .В режим на сваляне съм вече съм 75 , навсякъде другаде в тялото свалих , талия 82->77 ; Ханш 95->85 и тн .. само краката са мръднали с 0,5мм за 1 месец .Тренирам 3пъти в седмицата Карате,кик-бокс +2/3 Фитнес/Лостове , понякога тичам сутрин на гладно ако се чувствам възстановен , НО ето че бедрата не мърдат и то по скоро във вътрешната част на крака . Само заради дебелите ми крака започнах да свалям килограми и на пук на всичко само там не свалям 54см обилкола бедро.Моля кажете някакви съвети , мнения , препоръки .
При 75кг тегло и 54см бедро викаш,че са ти дебели бедрата? По-скоро са ти слаби.Няма накъде повече да ги смалиш.
29.07.12
21:07
А може да са чиста мм :P ?
ПС. и аз така не можех да сваля в бедра и затова качих в горната част маса и сичко ток и жица :)
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 29.07.12 21:09.
казано от spook на 29.07.12, 19:15:
При 75кг тегло и 54см бедро викаш,че са ти дебели бедрата? По-скоро са ти слаби.Няма накъде повече да ги смалиш.
Обясни ми как , като са ми слаби краката ще са ми дебели бедрата ? Къде е логиката , демек като ми е слаб гърба то трябва да изглежда голям ? Повярвай ми не е от това просто има доста мазнини там и незнам кавко да права за да ги изчиста :)
29.07.12
21:28
може да имаш мускул бре :D
мъжете събират по принцип повече мазно около корема, а не краката, така че е възможно. иначе, чиста генетика си е откъде ще свалиш мазнината първо.
Тренирай крака.Когато мускула има нужда от енергия ,той си я набавя от най-близкия запас с мазнини,ако има такъв.Така ще направиш малко мускул в краката и ще намалиш мазнините.
29.07.12
21:43
казано от spook на 29.07.12, 21:32:
Тренирай крака.Когато мускула има нужда от енергия ,той си я набавя от най-близкия запас с мазнини,ако има такъв.Така ще направиш малко мускул в краката и ще намалиш мазнините.
Ето как се вадела пресата.Значи като имам коремче просто да тренирам коремните мускули и те ще излезнат !
казано от Виктор Стойчев на 29.07.12, 21:43:
Ето как се вадела пресата.Значи като имам коремче просто да тренирам коремните мускули и те ще излезнат !
Това не е точна наука колкото и да се мислите за фитнес гуру-та.
29.07.12
23:50
А това коети ти каза според теб точно ли е?Никой не се мисли за гуру, позаинтересувай се, нищо няма да загубиш.
29.07.12
23:55
тва не е вярно. иначе всички тия дето правеха по един милион коремни на ден щяха да имат по 8 плочки на корема. ама шикалки, не става така. горенето на мазнини, не е процес който става в момента, в който тренираш мускулната група, така че не зависи от това коя мускулна група тренираш повече.
Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 29.07.12 23:56.
Всъщност,въпреки наложеното мнение ,че не може да се гори приоритетно от едно място,има хора ,които доказват точно обратното.След като прочетох по-долната статия и изпробвах смея да се съглася с тях.
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/spot_reduction_is_real_heres_how_to_do_it
казано от Виктор Стойчев на 29.07.12, 23:50:
А това коети ти каза според теб точно ли е?Никой не се мисли за гуру, позаинтересувай се, нищо няма да загубиш.
Интересувал съм се,че даже съм изпробвал.А това ,че тук всички,които прочетат,че ***** * и ***** ***** кажат нещо и после са готови да умрат за твърденията,които са прочели от тези форумни авторитети (които впрочем най-често са прави,но не винаги) , е доста безгръбначно.
ПС Точно заради коремните мускули и мазнини идва заблудата,че не може да се гори приоритетно.Там причината е друга-нарича се кортизол.
Мнението беше редактирано от Гената на 30.07.12 00:13.
казано от Шмекера на 29.07.12, 21:23:
.. просто има доста мазнини там и незнам кавко да права за да ги изчиста :)
Всъщност тренираш ли ги тези крака? При тренирана и оформена бедрена мускулатура, особено при мъжете, доста мазнини трудно могат да се намерят. :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 30.07.12 00:05.
54 санта не са никак много!Аз съм 75 кг също а моите са 62 и имам талия колкото твоята,и съм ги тренирал всякак - силово,с много бройки с малко всякак :) Недей се притеснява не всеки може да има малки бедра и голяма горна част,това е генетика.Просто може-би ти е заложено бедрената мускулатура да ти е по-голяма,а това не е никак чак толкова лошо даже е добре ако мислиш да тренираш занапред ;)
30.07.12
00:25
казано от spook на 30.07.12, 00:01:
Всъщност,въпреки наложеното мнение ,че не може да се гори приоритетно от едно място,има хора ,които доказват точно обратното.След като прочетох по-долната статия и изпробвах смея да се съглася с тях.
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/spot_reduction_is_real_heres_how_to_do_it
казано от Виктор Стойчев на 29.07.12, 23:50:
Интересувал съм се,че даже съм изпробвал.А това ,че тук всички,които прочетат,че ***** * и ***** ***** кажат нещо и после са готови да умрат за твърденията,които са прочели от тези форумни авторитети (които впрочем най-често са прави,но не винаги) , е доста безгръбначно.
ПС Точно заради коремните мускули и мазнини идва заблудата,че не може да се гори приоритетно.Там причината е друга-нарича се кортизол.
горенето на мазнини е доста прост физиологичен процес. няма нужда от статии и продължителни научни иследвания. ще ти повторя, че горенето на мазнини не става едновременно със тренирането, освен ако не си постил със дни. а кортизола даже не знам в каква връзка го говориш, тва е хормон който се отделя при продължителен стрес (включително твърде продължително трениране) и той действа контрапродуктивно на мускулната маса. може би повлиява покачването на мазнини, но не и тяхното изгаряне. докато не ми покажат дебел човек със релефна коремна мускулатура, а това би било възможно ако имаше нещо такова като приоритетно горене на едно място, няма да ме убедиш, и те съветвам да не й вярваш много на тая статия.
Връзката на кортизола е,че точно той е причината тялото да държи мазнини в коремната област.Точно заради него има супер хилави хора ,който обаче имат мазен корем.
А не сте ли се замисляли защо например ръцете са с най-малък процент мазнини? Предпоследния път като си мерих подкожните мазнини на ръцете ми бяха с 3-4 % по-малко от торса и с 1-2% по-малко от краката.Просто мускулите на ръцете са пряко и ,особено косвено, най-тренираните мускули в тялото на мъжа.
Мнението беше редактирано от Гената на 30.07.12 00:30.
Хормоните са доста ключови, % мазнини и тренираност на съответния мускул- щото и при по-голям %мазнини може да личи по-добре мускулатурата от колкото някой с по-малко. Също и генетично колко и къде се отделят повече мазнини- а и тия stubborn body fat са шит. Тренировки и тва е- ако си тренирал ниски бройки- вдигни рязко повторенията за известно време- аз останах доволен що годе.
30.07.12
00:34
казано от spook на 30.07.12, 00:28:
Връзката на кортизола е,че точно той е причината тялото да държи мазнини в коремната област.Точно заради него има супер хилави хора ,който обаче имат мазен корем.
А не сте ли се замисляли защо например ръцете са с най-малък процент мазнини? Предпоследния път като си мерих подкожните мазнини на ръцете ми бяха с 3-4 % по-малко от торса и с 1-2% по-малко от краката.Просто мускулите на ръцете са пряко и ,особено косвено, най-тренираните мускули в тялото на мъжа.
по твоята логика мускулите на краката биха били най-тренирани защото ХОДИМ НА ТЯХ, а очевидно на човека там му се събират мазнините.
казано от Скота на 30.07.12, 00:32:
Също и генетично колко и къде се отделят повече мазнини
^ това
Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 30.07.12 00:37.
казано от Boyan Atanassov на 30.07.12, 00:34:
казано от spook на 30.07.12, 00:28:
А не сте ли се замисляли защо например ръцете са с най-малък процент мазнини? Предпоследния път като си мерих подкожните мазнини на ръцете ми бяха с 3-4 % по-малко от торса и с 1-2% по-малко от краката.Просто мускулите на ръцете са пряко и ,особено косвено, най-тренираните мускули в тялото на мъжа.по твоята логика мускулите на краката са най-тренирани защото ХОДИМ НА ТЯХ
Всъщност не.Ходенето е твърде нискоинтензивна дейност,затова и не дава такъв ефект.Докато ръцете-е тука е истината.Правиш гърди-натоварваш ръцете,правиш гръб-натоварваш ръцете,правиш рамо-натоварваш ръцете,правиш крака-натоварваш ръцете.И отгоре на всичко правим и ръце отделно от останалите мускулни групи.Think about it.You’ll get it.
30.07.12
00:39
казано от spook на 30.07.12, 00:37:
правиш крака-натоварваш ръцете.
я дай пак :Д
казано от Boyan Atanassov на 30.07.12, 00:39:
я дай пак :Д
Мъртва тяга.хммм пак? Фермерско ходене? Дори при нападите и българския клек с какво държиш тежестите?
30.07.12
00:43
казано от spook на 30.07.12, 00:40:
я дай пак :ДМъртва тяга.хммм пак? Фермерско ходене? Дори при нападите и българския клек с какво държиш тежестите?
а дали това натоварване върху ръцете не е като натоварването от ходенето? мх?
я отиди да четеш за кортизола, че сега ме накара да отварям да чета, че взех да се съмнявам. познай: нищо от това което каза.
казано от Boyan Atanassov на 30.07.12, 00:43:
я дай пак :ДМъртва тяга.хммм пак? Фермерско ходене? Дори при нападите и българския клек с какво държиш тежестите?
я отиди да четеш за кортизола, че сега ме накара да отварям да чета, че взех да се съмнявам. познай: нищо от това което каза.
Бог да те пази,авторитете!
Особено щом от тягата и фермерското ти се натоварват ръцете колкото от ежедневното ходене,бая си здрав значи.
Мнението беше редактирано от Гената на 30.07.12 00:45.
30.07.12
00:49
казано от spook на 30.07.12, 00:44:
казано от Boyan Atanassov на 30.07.12, 00:43:
я отиди да четеш за кортизола, че сега ме накара да отварям да чета, че взех да се съмнявам. познай: нищо от това което каза.Бог да те пази,авторитете!
Особено щом от тягата и фермерското ти се натоварват ръцете колкото от ежедневното ходене,бая си здрав значи.
дай да не гледаме аз колко съм здрав, че доникъде няма да стигнем.
щото и аз мога да извадя като аргумент, че нямаш право да ни учиш как да сваляме мазнини при положение, че не си кой знае колко изчистен. да не се чепкаме за такива неща.
виж там кортизола, аз се опитвам да се науча на нещо в момента и ако успееш да ми намериш някъде информация за това което каза, че прави, ще ми преобърнеш представата за това как се свалят мазнини.
казано от spook на 30.07.12, 00:01:
Интересувал съм се,че даже съм изпробвал.
Е кат’ си изпробвал, що ти не личи?
Уфф, аман от глупости...Айде отивам да медитирам и да правя 1250 коремни преси преди лягане, че ще се ходи на море скоро!
По темата - 54 см. крака на тия размери хич не са големи, напротив.
Мнението беше редактирано от Петър на 30.07.12 01:01.
Правиш гърди-натоварваш ръцете,правиш гръб-натоварваш ръцете,правиш рамо-натоварваш ръцете,правиш крака-натоварваш ръцете.И отгоре на всичко правим и ръце отделно от останалите мускулни групи.Think about it.You’ll get it.
Пропусна - правиш чекии - натоварваш ръцете! Пробвай, барем олабиш малко напрежението!
На Господин Петър Петров изобщо няма да се хабя да отговарям,двете му поредни мнения просто лъхат на интелект.
Относно кортизола -ще се поразровя къде съм ги чел тези работи ,но ще ти пратя на ЛС,че и без това наспамихме темата.
А аз че не съм особено нацепен -не съм,не се и опитвам да бъда.Не съм професионален спортист.Но съм с много лош ген и малкото ,което съм постигнал ,съм постигнал с труд и с изпробване.
30.07.12
00:57
казано от spook на 30.07.12, 00:55:
На Господин Петър Петров изобщо няма да се хабя да отговарям,двете му поредни мнения просто лъхат на интелект.
Относно кортизола -ще се поразровя къде съм ги чел тези работи ,но ще ти пратя на ЛС,че и без това наспамихме темата.
А аз че не съм особено нацепен -не съм,не се и опитвам да бъда.Не съм професионален спортист.Но съм с много лош ген и малкото ,което съм постигнал ,съм постигнал с труд и с изпробване.
ок, и аз спирам тук, ако намериш нещо драсни едно ЛС :)
не ме интересува дали си нацепен, наистина, точно това беше, което исках да кажа, че няма значение.
Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 30.07.12 01:08.
казано от Мари А. на 30.07.12, 00:04:
казано от Шмекера на 29.07.12, 21:23:
.. просто има доста мазнини там и незнам кавко да права за да ги изчиста :)
Всъщност тренираш ли ги тези крака? При тренирана и оформена бедрена мускулатура, особено при мъжете, доста мазнини трудно могат да се намерят. :)
Всъщност ги тренирам , на тренировка сигурно правя по 500-600 удара с краката , скачане на въже и тн + в отделни дни клек + тяга
30.07.12
08:44
Не виждам смисъл, краката ти да са по-малки от 54 см..