30.07.12
13:46
Здравейте! И така .. новичка съм тук това ми е първата и надявам се последна тема. :д На почти 17 години съм тежа 74 кг при височина 1,70. Занимавам се със спорт активно от 2-3 години,ходя аеробика 3 пъти в седмицата тренировките са си тежки и наскоро започнах и да ходя на фитнес(направих 1 месец) 4 пъти седмично като правя 2 тренировки за горна част + корем, 2 тренировки за крака+паласки и 10-15 минутки кардио. Преди 2 години тежах около 86 кила и миналото лято стигнах до 63-4 , но зимата какво стана,намаляха ми тренировките и качих до сегашните килограми.Спазвах хранителен режим от инструктура,но няма особен ефект и реших да пробвам НВД(сигурно ви е писнало от такива теми).Изчетох почти всички теми,изчислявах нещо,но не съм сигурна и си направих някакво меню,с което да се върна към предишните ми килограми.Въпросът ми към вас е да ми помогнете като ме ориентирате дали г/д има нещо общо с НВД хаха.Пила съм и доста добавки.Първата ми беше преди 2 години л-карнитин на трек ,с който свалих доста.След това още 2 по слаби л-карнитина.Миналата година пих оксито,но нямах много ефект от него 4-5 кила.Сега пия от няколко дни стимулант х и съм доста доволна изпотява ме много апетита г/д го намалява.Протеини по мойте сметки ми излязоха 651ккал,въглехидрати 296ккал,мазнини 772ккал общо 1719 ккал.
примерното ми меню:
1 Закуска(към 09:00-09:30): овесени ядки 2-3с.л с 1/2 кисело мляко +1 ч.л мед или 2ф.пълзнозърнест хляб със сирене или шунка и 1 яйце.
2 Закуска(11:00): ябълка или грейпфрут
11:30 Тренировка във фитнеса
Обяд(13:30-14:00): Месо ( филе,гърди..)+салата или задушени зеленчуци +1 ф. п.хляб
3 Закуска (16:30) : прясно мляко около 200-300 мл +1/2 банан (шейк с пасатора) или орежи или фъстъци сурови около 80-90 грама
18.30-19,30 Тренировка-аеробика висока интензивност 1 час (40 минути кардио+20 минути упражнения за цяло тяло)
Вечеря(към 20:30) салата с извара, или салата с яйце
Темата беше редактирана от Ивет Кирилова на 30.07.12 13:47.
Защо счете заглавие на английски за подходящо в случая?
Както и да е, примерното ти меню няма никакви допирни точки с изчислените от теб калории и макронутриенти, както и с НВД като цяло - преобладават въглехидратите.
30.07.12
15:37
казано от Ensiferum на 30.07.12, 15:06:
Защо счете заглавие на английски за подходящо в случая?
Както и да е, примерното ти меню няма никакви допирни точки с изчислените от теб калории и макронутриенти, както и с НВД като цяло - преобладават въглехидратите.
Някакви съвети?Кое да заменя?
30.07.12
16:28
Ами ако сменя местата на първите 2 закуски,за да може плодовете да са непосредствено след ставане ,а за следобяда нещо да ми препоръчате?Например става ли риба тон или пак салата..?
30.07.12
17:16
Sweat is fats cry - Това не е вярно, чрез потта тялото просто регулира постоянната ти температура, докато ти усилено се дехидратираш. Идеята на НВД е да имаш въглехидрати до 16:00 най-късно, като част от тях да са прости и идващи от плодове. Колкото до мазнините и протеините, ами те трябва да са на всяко хранене, като малка част от мазнините трябва да са наситени. Да не забравяш, че менюто за цялата седмица трябва да е разнообразно! Храненето да не става на по-голям интервал от 4-5 часа. Количеството течности да не бъде по-малко от 1,5 л. Поне 3 пъти седмично да се провеждат фитнес занимания.
казано от Ивет Кирилова на 30.07.12, 15:37:
Някакви съвети?
Прегледай таблиците със състав на храните и коригирай менюто така, че да съотвества на изчисленията ти.
Приблизително 650 ккал от протеини, 300 ккал от въглехидрати и 770 ккал от мазнини.
Всъщност, протеините са излишно много в случая - спокойно може да прехвърлиш 150-200 калории от тях към мазнините.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 30.07.12 17:35.