Дневникът на позакъснял ентусиаст

Темата е заключена.

22.06.12
10:03

Така. Реших се и започвам да се отчитам и да се следя.

Накратко за себе си - на 42 години, с две деца - син на 22, дъщеря на почти 5 :)

Ръст - 169, тегло - 58-59 кг

Физическа активност до момента - почти равна на нула; хранене - безобразно. Сладко не обичам, но наваксвам с други простотии. Работя в офис, седнала, от 8 до 5.

Очевидно обаче идва момент, когато човек си казва - стига толкова, взимай се у ръце (независимо от възрастта).

Правила съм неколкократни опити да започна да променям вредните си навици, и всички завършили с неуспех след 2-3 седмици...

Не знам какво е различно в момента, освен самият момент! Около месец посещавам фитнес зала в обедната ми почивка (с друго време не разполагам засега), от седмица получих допълнителни съвети от приятел по отношение на програма за трениране и правилно изпълнение на някои упражнения...

Започвам с отчет на вчерашния ден:
Четвъртък, 21.06

9.00 Закуска - 2 филии пълнозърнест хляб със салата от риба тон, варени яйца и кисели краставички, шепа сурови ядки и сушени плодове; кафе и много вода
12.00 Тренировка
13.30 - Опит за обяд - не бях добре подготвена, но... - прошуто, 2 праскови и ядки; вода. Знам, че не е достатъчно - ще се подготвям по-добре, обещавам!!!
16.00 - сурови ядки и сушени плодове
19.00 - шопска салата и свинска пържола на скара - дойде ми множко, май бяха големи порциите.
21.00 - 2 праскови и 1 парче пъпеш - малко от лакомия, ма така апетитно изглеждаха.

Тренировката (с доста силна мускулна треска)

Тренирам боса и ми е много добре така.
Загрявка на цяло тяло - разтягане, клекове и подобни.
Интервално пътека - 1 мин. ходене, 1 мин. тичане - 10 мин.

1а. Лицеви опори от колене 4х8 - почивка 90 сек (дори от колене ми е трудно да ги изпълнявам - много са ми хилави ръцете)
1б. - Хм - това пък как да го обясня - опирам си челото в лежанка, така че тялото ми е на 90 градуса, ръцете отпуснати и вдигам нагоре две гири по 6кг - не знам дали въобще има някакъв смисъл това, което написах, но не знам името на упражнението, съжалявам - 4х8 90 сек.

2а. Пек-дек - 20кг - 3х8 - 90 сек.
2б. Придърпване на долен скрипец - 10 кг - 3х8 - 90 сек.

3а. Усукване на тялото с придърпване на горен скрипец - 3х10 за всяка страна
3б. Вертикално повдигане на краката на стенд,  с прави крака - 3х10

Упражненията ги редувам така - 1 серия от 1а, почивка, след това 1б, почивка, 4 пъти; 2-3 мин. почивка и преминавам към 2.

А сега, започвайте ме :) :)

Ще се радвам на всички мнения - критики, поощрения, идейки.

Целта ми е да стегна отпуснатите си телеса, забравили що е това движение и мускул.

22.06.12
13:31

Да си кажа какви ги свърших днес:
8.30 - Закуска - 2 ф. пълнозърнест с масло и пушена сьомга;
10.30 - сурови ядки със сушени плодове, кафе
12.00 Тренировка
13.30 - Обяд - чушки с яйца и сирене; прошуто, кашкавал - започвам го :)
за следобед имам ядки и плодове
за вечеря - ще лапам месце и салатка

Вода - пия много от доста време - до към 2-3 л на ден

Тренировка:
Загрявка на цяло тяло плюс интервално на пътека 1/1- 10 мин.

1а - Клек с 5кг - 4х8 - 90сек
1б - Напади със стъпка назад - 2х5 кг, 4х8 - 90 сек

2а - Тяга с прави крака, 10 кг (малко - знам, ама за начало и докато науча правилно движението), 3х10 - 90 сек
2б - Сумо клек с ритник встрани - 3х16 - 90 сек

3а - Планк - 3х45 сек, 45 сек. пауза
3б - Half Kneel Sequential Chop - 3х10 за всяка страна, 45 сек. пауза

Добре се поизпотих и ми се поразтрепериха крачката, но съм доволна от себе си.

25.06.12
13:48

Събота и неделя - почивка, плаж, филми...

Понеделник
8.45 - закуска - 2 ф. пълнозърнест с масло и кашкавал
10.30 - шепа сурови ядки и сушени плодове
12.00 - тренировка
13.30 - обяд - пълнени чушки, салата зеле (това имаше в стола...)
16.00 - плод и сурови ядки
20.00 вечеря - планирала съм свинско с ориз, таратор

Тренировка:
хубава загрявка на цяло тяло
комбинация от напади стъпка назад, Cable Pull through и One-legged glute bridge.
Завърших със серия повдигане на крака и Sequential chop

Смятам да тренирам 4 пъти в седмицата, да посъбера сили и дано почнат да се събуждат мускулите ми...

28.06.12
17:02

Продължавам с отчетчето:
Вторник
закуска - 2 ф. пълнозърнест с кашкавал и масло

12ч Тренировка - супер серии Dumbell Bench Press nad Dumbell Row; Negative Push-ups and Barbell Row; Bent over 1 arm raise & Plank
Тея лицеви опори ще ми вземат здравето - не ги мога и това си е - една даже не мога да направя. Сега предприех друга тактика - правя ги с опора една лежанка - ма височка ше дойде, но важното е малко по малко да боря кулите...

Обяд - много слаба работа, изпуснах стола и ядох фъстъци

Към 5 - сирене и краставици

Вечеря към 9 часа - пил. крила и сърца, салата домати, сирене и чушки; малко картофи и тиквички - общо взето банкет!

Сряда и четвъртък - почивка

16.07.12
12:01

Ей ме на отново...
Отпочинала, поизпечена, заредена с енергия и оптимизъм. Помързелувах малко на морето, но пък си починах абсолютно и тотално :)

От утре продължавам с програмката ми и редовно ще си записвам менюто и тренировките. Липсваше ми ежедневното действие и отчетче.

Хубава седмица!

31.07.12
16:18

Не пиша редовно тук, но важното е, че съм редовно в залата - миналата седмица 3 пъти - добре беше.

Събота и неделя почивах, даже на легло прекарах - нещо кръвното ми прави номера, но няма да му се дам...

Днес направих хубава тренировка за крака и напредвам малко по малко. Сега ще си пусна мерките, взети преди около месец, за да имам как да проследя нещата. Нещо съм качила някакви грамове...

18.08.12
08:44

Измерих се отново и не ми харесва, че вместо да са се намалили маааалко поне мерките - те са се увеличили. И кило отгоре съм врътнала, та поне на мерките се надявах, ма може пък и да е рано...

Бъркам нещо явно, но ще видим.

Тренировките вървят добре, ма май нещо с храната не се справям. Вода пия достатъчно, храня се редовно, уж добри неща.

Ще поразмисля малко и ще коригирам някои от нещата.

18.08.12
10:20

Кажи си менюто последните няколко дена и тренировките, за да можем евентуално да преценим къде грешиш и евентуално да ти дадем насоки как да постъпиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1