Болки в прасеца(по-точно в тибиалиса)

01.08.12
16:11

Здравейте,

Преди два дни редувах 3 мин бягане с 1 мин ходене/ходене под наклон за около 40 минути на пътеката във фитнеса и 20 мин след тренировката започна да ме боли тибиалиса на левия крак. Тренирам с Women Nike Free Run+ 2 Black Purple. Дюстабан съм. Не мисля че е преумора. Тичам по този начин от около 6 месеца, също така тренирам и тенис на корт и от 1-2 месеца ми се случва това само на пътеката.Може ли подметката да е проблем?

Темата беше редактирана от ans на 01.08.12 17:34.

01.08.12
16:22

възможна травма е това http://en.wikipedia.org/wiki/Shin_splints
въпреки, че аз не смятам, че ти има нещо сериозно, това може да каже само лекар. консултирай се с такъв ако оплакванията продължат.

и не разбирам що тичате с обувки с такива подметки. аз като тичам го правя с обувка с възможно най-тънка подметка. верно, че предлагат комфорт, ама позицията на крака се отдалечава от естествената с много.

Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 01.08.12 16:23.

01.08.12
18:07

Минах по твоя път и ето какво научих:

1. Спираш всякакво бягане, скачане на въже и всякаква дейност, при която се появява болката до ПЪЛНОТО изчезване на болката.
2. Налагаш мястото с лед.
3. Ортопедични стелки за обувки.
4. Когато ти се отдаде възможност ходиш боса.
5. http://www.youtube.com/watch?v=fDwY0QFsPqs&feature=related нямам фоум ролер но масажа с топче на стъпалото ми помогна.
6. Обръщаш внимание на походката си и се опитваш да държиш стъпалата си успоредни докато вървиш а не с пръстите навън.

03.08.12
12:52

Болката отмина за 2 дни след 2 намазвания с волтарен. Явно не е било сериозно. Може да се е получило и от високите обувки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1