Протеин или гейнер?

06.08.05
19:11

значи не мога да разбера протеина или гейнера е по-добър за качване на маса?онзи ден приказвах с инструктура и го питах кво мисли за новия протеин на нутрим WPI.казах му че искам да си го взема за качване на маса а той ми каза е е по добре да взема гейнер(пък и той е по-евтин).кое от двете да си купя или най-добре и двете?

NO

06.08.05
19:16

еми и аз тва питах във форума преди няколко дни и ми казаха да взимам протеин понеже имам бавен метаболизъм и от гейнъра ще се омазня (имал много въглехидрати)... така че ти ако си с бърз метаболизъм можеш да взимаш гейнър, ако не...

06.08.05
19:24

знам че от гейнера се омазняваш но метаболизма ми е “умерен”.но питам ако ги вземам и двата дали няма да сбъркам и да се омазня прекалено много.но все оше не мога да разбера протеин или гейнер.нека по-опитните да се изкажат :)

NO

07.08.05
09:36

така е, някой знаещ да каже щото аз съм лаик...  :(

Е от протеина няма да се омазниш. За маса горещо ти препоръчвам гейнър. Той нали за това е измислен.

Мазен ли си иначе, колко процента си, плочки имаш ли? Ако не те е страх да качиш малко мазно вземай гейнът и нямаш грижи  :wink:

07.08.05
13:43

Аз бих ти препоръчал да пиеш и двете, пий сутрин протеина, а след тренировка гейнъра
Принципно и двете са за покачване на мускулна маса - нали белтъците са храната на мускулите (яйчните белтъци най-добре се усвояват от организма, но пък много бавно)
Пробвай, вземи си малки разфасовки и от двете и кажи след 2 седмици как се чувстваш

07.08.05
13:54

Гайнера основно дастява калории + малко протеин за да запълниш дневния план от тях, докато протеина е набавяне на белтъчини нужни за разтеж на мускулите докато гайнера е обща маса

07.08.05
14:32

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Гайнера основно дастява калории + малко протеин за да запълниш дневния план от тях, докато протеина е набавяне на белтъчини нужни за разтеж на мускулите докато гайнера е обща маса

само бих добавил към това, че въглехидратите много лесно можеш да си ги набавиш с храната (изяш след тренировка 400 гр. сладолед, полувин бурканче сладко от ягоди, един шоколад и един банан) докато с белтъците не е така

07.08.05
16:44

manson мазничък съм си и полчките още не се виждат ама не съм и се мъчил да ги махна щото нямам много маса и като се изчистя няма да изглеждам много добре.а иначе май ще си взема и двете и ще ги комбинирам ама май че съм по-навит да си взема протеин щот не ми се качва мазно ма кво да се прави :)

07.08.05
18:00

Вземи си протеин. Въглехидратите от гейнера ще си ги набавиш лесно и по - евтино от другата храна, няма смисъл да даваш толкова пари.

07.08.05
20:50

и аз се спрях на протеин даже мисля да си взема на нутрим WPI въпреки че е скъпичък(ма ще си върна парите когато взема първата стипендия :lol: ).мерси на всички за мненията :)

08.08.05
13:14

Ако не правиш нещо сериозно (а в твоят случай мисля, че не правиш), то по-добре си вземи Pro Gold 90… на цената на тоя WPI можеш да си вземеш два ProGold90….. 1 кг. vs 2кг.....

PR

08.08.05
14:00

Гейнера за мен е излишен :)
Въглехидрати по-лесно се набавят от храна от колкото чист белтък ,направи си добър хранителен баланс и си вземи чист суроватъчен протеин ,ако имаш пари и амино киселини с по-висок индекс .

SP

08.08.05
17:13

Ако имаш повечко кинти взимай гейнера.

PI

12.08.05
02:40

OFF TOPIC!!!

Purvo sorry 4e pi6a na kirilica ama v zalata nqma FlexType!!!
Ta..moje li da si razrejdam mle4no-qi4niq protein s prqsno mlqko vmesto s voda!? :lol:

SP

12.08.05
03:24

[quote author=“Pitt_Bull”]OFF TOPIC!!!

Purvo sorry 4e pi6a na kirilica ama v zalata nqma FlexType!!!
Ta..moje li da si razrejdam mle4no-qi4niq protein s prqsno mlqko vmesto s voda!? :lol:

Да.

[quote author=“ridddick”]manson мазничък съм си и полчките още не се виждат ама не съм и се мъчил да ги махна щото нямам много маса и като се изчистя няма да изглеждам много добре.а иначе май ще си взема и двете и ще ги комбинирам ама май че съм по-навит да си взема протеин щот не ми се качва мазно ма кво да се прави :)

Значи протеинче. Въглехидратни храни има бол  :wink:

[quote author=“streetfighter”]изяш след тренировка 400 гр. сладолед, полувин бурканче сладко от ягоди, един шоколад и един банан

Ихааааа. С тоз режим няма да стигне далече  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1