01.08.12
09:38
Здравейте,
реших и аз да си направя дневник, в който да вписвам постиженията и целите си...Надявам се на съвети, критики, подкрепа и т.н.
Накратко, на 25 години съм и родих наскоро (преди 20 дни) и нямам поражения от бременността като целулит и стрии, килограмите са по-малко от преди - висока съм 170, забременях 52, качих 8 кг и след раждането съм 49, като го отдавам на голямата кръвозагуба (над литър кръвчица), безсънието, кърменето и т.н. Бивша лекоатлетка съм и винаги съм се стремяла да се храня здравословно и рядко ям пържени, мазни или сладки храни, но се случва. Поне гледам ако ям сладко да е домашно приготвено, за да не е бъкано с консерванти...Целта ми е да стегна корема, който се прибра учудващо бързо и е плосък, но кожата му е леко отпусната от разтягането. Засега няма да мога да правя упражнения специално за корем, тъй като раждах секцио и 2 месеца трябва да пазя малко повечко операцията, та засега наблягам на разходки с количката и добро хранене, а малко по-натам ще включа и упражнения, когато ми разрешат...
И така започвам с първото меню от вчера, с уговорката че въобще не се втелясвам да тегля грамажи, да броя калоии и т.н., тъй като не целя сваляне на кг
08:00 филия домашно приготвен пълнозърнест хляб с пуешко месо и краставица
11:00 шепа сурови ядки (кашу, бадем, лешник и орех смесени)
14:00 спаначена супа със сирене и кисело мляко, ябълка
17:00 2 сварени яйца
20:00 шопска салата, бяло пилешко месо с лютеница и гъби на фурна в гювече
21:00 доста диня ( обожавам :) )
Поздрави и усмивки на всички :)
Цоп, ето ме отново за един бърз отчет за изминалия ден...
08:00 - голяяяма купа овесени ядки с мед, ленено семе и бадемово мляко приготвено в блендера, супер вкусно и засищащо
11:00 смути от 2 круши+1 банан и малко кисело мляко за сгъстител
14:00 домашна наденица печена на фурна с шопска салата за гарнитура
17:00 4 овесени крекера пак собствено производство
20:00 миш маш с филия пълнозърнест хоум мейд хлебец
21:00 диня, не минава вечер без нея
п.с.Количества вода няма да пиша понеже всеки ден са между 2 и 3 л, понякога и повече, та не считам за нужно да ги отчитам специално...
Физическа активност, сутринта и вечерта по час разходка с количката, много е жега и не сме излизали през деня...
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Нова_мама на 01.08.12 23:36.
01.08.12
23:51
Носене на количка по стълби с изправен кръст е отлична интервална силова тренировка, особено с ревящо бебе в нея :) Поздрави
Ахой, да видим днес как сме били с храната :)
08:00 чаша пълномаслено истинско овче кисело мляко с домашно приготвен варен геврек с брашно от лимец
11:00 шепа накиснати от предната вечер сурови бадеми, 1 круша
14:00 2 купички пилешка супа с лапша от пълнозърнесто брашно, 1/2 пъпеш
17:00 маслини с овче сирене , една малка купичка
20:00 патладжан с агнешко месо, яйца и подправки на фурна
21:00 диня, 1/4, има си хас ...
Лъчо, хаха, мерси за съвета, съдейки по аватара ти явно е от личен опит :) То вярно, аз уж си пазя операцията, но си пада вдигане на количката по разходките напред-назад, няма как :)
Ето ме и в събота :)
Манджарето за вчера:
08:00 1/2 буркан овче кисело мляко с овесени ядки + мед и смляно ленено семе
11:00 3 големи нектарини
14:00 дроб сарма, пилешка супа с пълнозърнеста лапша
17:00 смути от круши+банан
20:00 телешки суджук на скара и шопска салата
21:00 1/4 диня
Хора, дайте идеи за други видове смутита без ягоди, малини, цитруси...(то к’во остана =) )
Приятен викенд на всички, усмивки ;)