Мускулната треска...

12.08.05
11:17

Искам да разбера как различните хора се справят различно с мускулната треска и най-вече ходите ли на тренировки когато имате мускулна треска, разменяте ли дните на тренираните мускулни групи и пр. ? :)

Много спане и малко разтягане в почивните дни обикновенно свършва работа за мен.

12.08.05
11:36

Ами според мен ако след тренировка на другия ден не имаш лека съвсем лека муск. треска значи не си тренирал като хората :) или по точно както трябва аз в първия месец когато тренирах тренирах мин. час и половина всеки ден а между сериите имах само около 1-2 мин. почивка ;) че дори и толкова нямах по едно време правех по 20-30 сек. :) и нямах голяма муск. треска просто като се върна веднага думкам два упсарина от онея дето се разтварят :) изпивам ги на екс и влизам в банята :) на другия ден съм като нов и съм готов пак да дигам :)

LA

12.08.05
13:53

Абе аз да ви кажа имам мнооого странна мускулна треска.Правих гърди в сряда вечерта.Вчера нищо нямаше,обаче днеска имам лека треска!Така от скоро става да “ми закъснява” с по един ден  : ) : )

Обаче е много странно!!

12.08.05
14:00

нормално е на втория ден да е по-силна.

KA

12.08.05
15:27

да нормално е 2-ия ден да е по-силна....според мен е хубаво да имаш лека  мускулна треска..мен поне ме кефи яко...на гърдите особено.....(-_-).така поне знам че съм тренирал добре...и не правя същия мускул поне 2-3 дни след като ми мине треската...

12.08.05
21:11

Ако нямам мускулна треска, аз също чувствам че не съм тренирал достатъчно. Случи ми се веднъж - след тренировката за бицепс в понеделник, имах доста силна мускулна треска и същата седмица в сряда доста се поколебах дали да ида да тренирам гърба (в чиято тренировка учавства и бицепса), ама отидох де... вие как бихте постъпили в такава ситуация ?  :roll:

13.08.05
00:08

Раздвижване и топла баня

PR

13.08.05
13:18

Мускулна треска и досега имам ,особено ако реша да направя някоя пренебрегвана от мен група ,като прасец например
Там е най-гадната треска - запознатите знаят ;)
Треската примен- първия ден е поносима,втория е най-силна и на 3-4 ден отшумява !
Избягвям да тренирам групи ,които са със треска ;)

13.08.05
14:26

По принцип треска нямам при редовно трениране никога , само кгато съм прекъсвал както сега за месец

13.08.05
16:27

момчета мускулната треска показва че сте тренирали точно каквото трябва нали знаете NO PAIN NO GAIN без болка няма успех
за тези упсарини които говорите те се взимат преди тренировка  а не след така ефекта е по-голям
а ако имате мускулна треска тя се лекува сс съшите упр които сте правили ако е от бягане бягаите пак:)

SP

13.08.05
16:29

[quote author=“Latrel”]момчета мускулната треска показва че сте тренирали точно каквото трябва нали знаете NO PAIN NO GAIN без болка няма успех
за тези упсарини които говорите те се взимат преди тренировка  а не след така ефекта е по-голям
а ако имате мускулна треска тя се лекува сс съшите упр които сте правили ако е от бягане бягаите пак:)

В един момент започваш почти да нямаш мускулна треска. Аз лично на бицепса имах мускулна треска само първите 2 месеца, когато тренирах.

13.08.05
17:59

За това говорех преди като тренирах сериозно и без прекъсвания не съм имал с години мускулна треска а си растях добре

SP

15.08.05
20:40

В тази връзка да ви питам значи някой ми беше казал че претренирването и като мускулната треска обаче по силно,вярно ли е тва и как да разбера дали съм претренирал щото преди правех по 5упр за гърди и после имах 1 седмица мускулна треска мн силна,и разбрах че претренирвам пък сега правя 3упр и нямам такава силна мускулна треска,сега е по добре нали?

Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.

Мускулната треска е навлизане на млечна киселина поради недостатъчно количество на кислород при упражнението.

SP

15.08.05
21:12

[quote author=“manson”]Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.

Мускулната треска е навлизане на млечна киселина поради недостатъчно количество на кислород при упражнението.

Абе нали в една друга тема се спомена, че треската не е от млечната киселина, а от микроразкъсванията.

15.08.05
21:20

[quote author=“Sportex”][quote author=“manson”]Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.

Абе нали в една друга тема се спомена, че треската не е от млечната киселина, а от микроразкъсванията.

Така е. А и млечната киселина не се получава заради липсата на кислород. При анаеробните цялата енергия идва или от АТФ, запасен в мускулите (при кратки натоварвания, т.е. малко повторения) или от разглаждането на гликогена, което в крайна сметка пак дава АТФ. Тази реакция протича без участието на кислорода и при нея се отделя млечна киселина, която е отпаден продукт. След това тя метаболизира наново, и то доста бързо.
Мусукулната треска на другия ден се дължи на микроразкъсванията в мускулните влакна.

Е тогава, при един трениращ и един нетрениращ, защо нетрениращият от една лежанка ще има зверска мускулна треска, а един трениращ дето ще натовари мускула 3 пъти повече ще има или минимална или въобще няма да има мускулна?

По-бързо възстановяване ли?

15.08.05
22:39

Не, просто с времето мускула си повишава енергийният потенциал (натрупва повече гликоген и митохондрии) а и силата и размерите съответно, и става по - устойчив към микротравмите.

Аха. Мерси за разяснението. Не го знаех това  :wink:

KA

16.08.05
13:07

И язека не го знаех (-_-)браво много разбираш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16.08.05
23:47

Когато тренирах лежанка и клек  1 път в седмицата,имах мускулна треска всеки път.Сега клякам 6 пъти в седмицата и нямам мускулна
треска.

20.08.05
16:09

хъх, какво да ви кажа, вчера нарязах един кубик трупи с резачка, после ги нацепих с брадва и накрая ги прибрах, на сутринта имах чувството, че съм инвалид такава мускулна треска на гърба, на кръста и на задната част на бедрата не съм имал никога, а уж тренирам сериозно  :roll:

20.08.05
17:38

:arrow: Azazel За нарязания и нацепен кубик всички мускули по тялото ти са работили яко, докато - когато тренираш, нали правиш тренинг по отделни групи.  Сега всички групи като са се събрали заедно,  са се учудили, кво става  :shock:  От тва ще да е - така мисля аз :o

21.08.05
00:24

[quote author=“Azazel”]хъх, какво да ви кажа, вчера нарязах един кубик трупи с резачка, после ги нацепих с брадва и накрая ги прибрах, на сутринта имах чувството, че съм инвалид такава мускулна треска на гърба, на кръста и на задната част на бедрата не съм имал никога, а уж тренирам сериозно  :roll:

Ами ще ходиш на повече хора да им цепиш дървата :D да заякнеш с по бързи темпове

[quote author=“MisHkiN”]Сега клякам 6 пъти в седмицата и нямам мускулна
треска.

Бах маа. По 1 път на ден, а в Неделя почиваш  :wink:

29.08.05
16:23

тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)
да но аз на баниците(бицепсите) никога не сам имам МТ а ми е наи силната МГ

29.08.05
22:32

[quote author=”^MaD^”]тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)

Кой каза тази глупост не виждам никъде подобно нещо Няма нищо вярно в това естествено кой ги пуска тия митове

VA

07.09.05
22:56

Не знам, но при мен от 4 тренировка до сега няма мускулна треска - на нито една група.Не мисля, че не се развивам  :wink:

09.09.05
06:05

[quote author=”^MaD^”]тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)

Така е, не винаги мускулната треска е мерило за растеж. И моя опит го показва. Реших да експериментирам с бицепс и направих 14 серии с цел да получа мускулна треска. Ефекта беше много МТ и 1 сантиметър по-малко.  :D

09.09.05
09:33

и аз невинаги получавам треска.обаче треската на някой групи е по-дълга и тва ма нерви.например като права бедра 3 дена минимум държи :?

09.09.05
17:31

Ами нормално е. Колкото е по-голяма мускулната група, толкова по-бавно се възтановява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1