12.08.05
11:17
Искам да разбера как различните хора се справят различно с мускулната треска и най-вече ходите ли на тренировки когато имате мускулна треска, разменяте ли дните на тренираните мускулни групи и пр. ? :)
12.08.05
11:21
Много спане и малко разтягане в почивните дни обикновенно свършва работа за мен.
12.08.05
11:36
Ами според мен ако след тренировка на другия ден не имаш лека съвсем лека муск. треска значи не си тренирал като хората :) или по точно както трябва аз в първия месец когато тренирах тренирах мин. час и половина всеки ден а между сериите имах само около 1-2 мин. почивка ;) че дори и толкова нямах по едно време правех по 20-30 сек. :) и нямах голяма муск. треска просто като се върна веднага думкам два упсарина от онея дето се разтварят :) изпивам ги на екс и влизам в банята :) на другия ден съм като нов и съм готов пак да дигам :)
12.08.05
13:53
Абе аз да ви кажа имам мнооого странна мускулна треска.Правих гърди в сряда вечерта.Вчера нищо нямаше,обаче днеска имам лека треска!Така от скоро става да “ми закъснява” с по един ден : ) : )
Обаче е много странно!!
12.08.05
14:00
нормално е на втория ден да е по-силна.
12.08.05
15:27
да нормално е 2-ия ден да е по-силна....според мен е хубаво да имаш лека мускулна треска..мен поне ме кефи яко...на гърдите особено.....(-_-).така поне знам че съм тренирал добре...и не правя същия мускул поне 2-3 дни след като ми мине треската...
Ако нямам мускулна треска, аз също чувствам че не съм тренирал достатъчно. Случи ми се веднъж - след тренировката за бицепс в понеделник, имах доста силна мускулна треска и същата седмица в сряда доста се поколебах дали да ида да тренирам гърба (в чиято тренировка учавства и бицепса), ама отидох де... вие как бихте постъпили в такава ситуация ? :roll:
13.08.05
13:18
Мускулна треска и досега имам ,особено ако реша да направя някоя пренебрегвана от мен група ,като прасец например
Там е най-гадната треска - запознатите знаят ;)
Треската примен- първия ден е поносима,втория е най-силна и на 3-4 ден отшумява !
Избягвям да тренирам групи ,които са със треска ;)
По принцип треска нямам при редовно трениране никога , само кгато съм прекъсвал както сега за месец
момчета мускулната треска показва че сте тренирали точно каквото трябва нали знаете NO PAIN NO GAIN без болка няма успех
за тези упсарини които говорите те се взимат преди тренировка а не след така ефекта е по-голям
а ако имате мускулна треска тя се лекува сс съшите упр които сте правили ако е от бягане бягаите пак:)
13.08.05
16:29
[quote author=“Latrel”]момчета мускулната треска показва че сте тренирали точно каквото трябва нали знаете NO PAIN NO GAIN без болка няма успех
за тези упсарини които говорите те се взимат преди тренировка а не след така ефекта е по-голям
а ако имате мускулна треска тя се лекува сс съшите упр които сте правили ако е от бягане бягаите пак:)
В един момент започваш почти да нямаш мускулна треска. Аз лично на бицепса имах мускулна треска само първите 2 месеца, когато тренирах.
За това говорех преди като тренирах сериозно и без прекъсвания не съм имал с години мускулна треска а си растях добре
15.08.05
20:40
В тази връзка да ви питам значи някой ми беше казал че претренирването и като мускулната треска обаче по силно,вярно ли е тва и как да разбера дали съм претренирал щото преди правех по 5упр за гърди и после имах 1 седмица мускулна треска мн силна,и разбрах че претренирвам пък сега правя 3упр и нямам такава силна мускулна треска,сега е по добре нали?
15.08.05
20:44
Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.
Мускулната треска е навлизане на млечна киселина поради недостатъчно количество на кислород при упражнението.
15.08.05
21:12
[quote author=“manson”]Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.
Мускулната треска е навлизане на млечна киселина поради недостатъчно количество на кислород при упражнението.
Абе нали в една друга тема се спомена, че треската не е от млечната киселина, а от микроразкъсванията.
[quote author=“Sportex”][quote author=“manson”]Нямат много общо двете. При претренирането - нямаш тонус, не ти се тренира, отпаднал си, ефектът от тренировките започва да върви в отрицателна посока - сваляш, вместо да качваш.
Абе нали в една друга тема се спомена, че треската не е от млечната киселина, а от микроразкъсванията.
Така е. А и млечната киселина не се получава заради липсата на кислород. При анаеробните цялата енергия идва или от АТФ, запасен в мускулите (при кратки натоварвания, т.е. малко повторения) или от разглаждането на гликогена, което в крайна сметка пак дава АТФ. Тази реакция протича без участието на кислорода и при нея се отделя млечна киселина, която е отпаден продукт. След това тя метаболизира наново, и то доста бързо.
Мусукулната треска на другия ден се дължи на микроразкъсванията в мускулните влакна.
15.08.05
21:45
Е тогава, при един трениращ и един нетрениращ, защо нетрениращият от една лежанка ще има зверска мускулна треска, а един трениращ дето ще натовари мускула 3 пъти повече ще има или минимална или въобще няма да има мускулна?
По-бързо възстановяване ли?
Не, просто с времето мускула си повишава енергийният потенциал (натрупва повече гликоген и митохондрии) а и силата и размерите съответно, и става по - устойчив към микротравмите.
15.08.05
22:43
Аха. Мерси за разяснението. Не го знаех това :wink:
16.08.05
13:07
И язека не го знаех (-_-)браво много разбираш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Когато тренирах лежанка и клек 1 път в седмицата,имах мускулна треска всеки път.Сега клякам 6 пъти в седмицата и нямам мускулна
треска.
хъх, какво да ви кажа, вчера нарязах един кубик трупи с резачка, после ги нацепих с брадва и накрая ги прибрах, на сутринта имах чувството, че съм инвалид такава мускулна треска на гърба, на кръста и на задната част на бедрата не съм имал никога, а уж тренирам сериозно :roll:
:arrow: Azazel За нарязания и нацепен кубик всички мускули по тялото ти са работили яко, докато - когато тренираш, нали правиш тренинг по отделни групи. Сега всички групи като са се събрали заедно, са се учудили, кво става :shock: От тва ще да е - така мисля аз :o
[quote author=“Azazel”]хъх, какво да ви кажа, вчера нарязах един кубик трупи с резачка, после ги нацепих с брадва и накрая ги прибрах, на сутринта имах чувството, че съм инвалид такава мускулна треска на гърба, на кръста и на задната част на бедрата не съм имал никога, а уж тренирам сериозно :roll:
Ами ще ходиш на повече хора да им цепиш дървата :D да заякнеш с по бързи темпове
21.08.05
00:31
[quote author=“MisHkiN”]Сега клякам 6 пъти в седмицата и нямам мускулна
треска.
Бах маа. По 1 път на ден, а в Неделя почиваш :wink:
тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)
да но аз на баниците(бицепсите) никога не сам имам МТ а ми е наи силната МГ
[quote author=”^MaD^”]тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)
Кой каза тази глупост не виждам никъде подобно нещо Няма нищо вярно в това естествено кой ги пуска тия митове
07.09.05
22:56
Не знам, но при мен от 4 тренировка до сега няма мускулна треска - на нито една група.Не мисля, че не се развивам :wink:
09.09.05
06:05
[quote author=”^MaD^”]тва дето го казахте “няма ли мускулна треска няма растеж” звучи логично все пак мускула расте като се късат М. влакна и на тяхно място растат нови по големи и по здрави ( микроразкъсвания)
Така е, не винаги мускулната треска е мерило за растеж. И моя опит го показва. Реших да експериментирам с бицепс и направих 14 серии с цел да получа мускулна треска. Ефекта беше много МТ и 1 сантиметър по-малко. :D
и аз невинаги получавам треска.обаче треската на някой групи е по-дълга и тва ма нерви.например като права бедра 3 дена минимум държи :?
09.09.05
17:31
Ами нормално е. Колкото е по-голяма мускулната група, толкова по-бавно се възтановява.