02.08.12
12:22
След като изчетох супер много от тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218 , в която пише че при монохидрада препорачва да няма зареждаща доза, която товари много бъбреците аз искам да попитам следното. Понеже нямам възможноста и времето по 4 пъти на ден по 5 гр да зареждам се питам дали може да го приемам преди и след тренировка по 5 гр, а в нетренировачен ден сутрин ? Дали ефекта ще е по бавен или по - малък ? Пропуснах да кажа, че за първи път пия креатин.
Благодаря предварително.
02.08.12
12:30
аз просто бих пил по 5 грама на ден, и точка. увеличаваш дозата ако 5 не са ти достатъчни, но иначе преди тренировка, след тренировка, сутрин, вечер, няма никакво значение.
и гледай да пиеш много, ама МНОГО вода
Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 02.08.12 12:30.
02.08.12
14:34
Чел съм че не е препоръчително да се приема креатин преди тренировка поради ред причини , които не смятам да пиша сега,ако се интересуваш достатъчно сам ще намериш отговора, така че си приемай 2 пъти по 5г. веднъж след закуска и веднъж след тренировка, не нужно да товариш бъбреците излишно с повече дози.
ПС. за напред се изказвай по теми, по които си компетентен, защото надали някой ще забрави тази изцепка за глутамина . Никой не ти е виновен и няма защо да се сърдиш на който и да било .Поздрави!!!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.08.12 14:58.
02.08.12
14:58
казано от fladen на 02.08.12, 14:49:
Ама няма този да ми пише във всяка тема ии нестига че ми пишеше и +1 ..
Какво съм казал за глутамина толкова ? Та ми се правите на интересни. Както и да е
Прочети точно какво представлява глутамина и ще разбереш какво толкова си казал, никой не ти се прави на интересен, просто има хора които са отделили доста време , за да се ограмотят в тази сфера и не толерират простотиите.Това е , а ти вместо да си вземеш поуки и да се учиш от тях какво правиш???
02.08.12
15:10
казано от fladen на 02.08.12, 15:02:
Някой друг пич може ли да изкаже мнение, защото ми писна вече.
Просто си е просто , няма кво друго да добавя......
02.08.12
15:25
Като не искаш зареждаща фаза,защо взимаш моно?!?Лично мнение без зареждаща фаза пак ще има ефект ще дойде по-късно,защото първо трябва да се понатрупа ;) ,но ефект ще има(това какво ядеш все пак ще окаже най-големият ефект).Инче 5 преди и 5 след тренировка звучи добре.А в не тренировачните дни пий го сутринта.Коя марка си избрал?
02.08.12
19:45
Креатин се пие по 5гр. СЛЕД тренировка
В нетренировъчни дни се пие сутринта - 1вото нещо, което слагаш в устата си.
Да се пие креатин преди тренировка е = на хабене на продукта!
Зареждаща доза е = хабене на продукта!
Мнението беше редактирано от Svetlin Markov на 02.08.12 19:46.
02.08.12
21:26
казано от Svetlin Markov на 02.08.12, 19:45:
омфг :Х специално за моното е пълна глупост това,което каза.Ако пиеш кре-алкалин там с 1.5-3гр на ден без зареждаща фаза ОК,но за моното няма как,погледни не само в бг сайтовете,прочети и малко и по чуждите сайтове как се пие моното пример бодибилдинг.ком ............
SAN Performance Creatine е марката на нея се спрях в крайна сметка, а и цената ме устройва. Но все пак се колебая дали да не го пия само сутрин и след тренировка ?
02.08.12
22:12
Преди известно време бяхме седнали с Христомир Христов във Велико Търново да си говорим точно за бисери по форуми и защо никой от по сериозно трениращите не чете и не пише по форумите та той ми каза: “влязох един път в един нашенски форум прочетох какви смехории пишат и се отказах” :) та вие си хабете добавките както сметнете за добре и ако смятате, че всичко което се пише по форумите е истина окей :) аз няма да споря, тренирам от достатъчно време за да знам на моето тяло кое как му влияе и в какви дози така, че за финал ще кажа: всеки е свободен да избира за какво и къде да си дава парите :)
казано от Georgi Ivanov на 02.08.12, 21:26:
омфг :Х специално за моното е пълна глупост това,което каза.Ако пиеш кре-алкалин там с 1.5-3гр на ден без зареждаща фаза ОК,но за моното няма как,погледни не само в бг сайтовете,прочети и малко и по чуждите сайтове как се пие моното пример бодибилдинг.ком ............
Защото?
Мнението беше редактирано от Svetlin Markov на 02.08.12 22:18.
02.08.12
22:26
И аз те питам същото...
Защото?
02.08.12
22:50
казано от Майстор Тричко на 02.08.12, 22:26:
И аз те питам същото...
Защото?
Защото принципно се води пост, а не пре продукт ........ принципно :D
Друг е момента, че е евтина суровина и гледат да го намаат, където им падне ;)
Вариантите за прием на креатин най-вероятно са повече от видовете креатин.
п.п. Конкретно по въпроса - зареждащата фаза може да бъде заменена със по-продължителен прием, което също е противоречиво /заради киселинността в стомаха и реалното количество на усвояване/. Всъщност няма нужда да сервирам претоплени манджи и разкази от трето лице - има изследвания по въпроса.
И моите уважения към Христомир, но не ми е фактор за добавките. За всичко останало може, но за добавки точно той не е удачен пример ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 02.08.12 22:56.
Аа какво всъщтност значи преди тренировка. Веднага преди да започнем или 30-40 мин преди това ? И всъщност искате да кажете да спра да го пия преди тренировка ами всеки ден сутрин и след тренировка, в нетренировачен ден само сутрин или пак следобяд все 1 съм тренирал ?
03.08.12
00:02
А защо креатин преди тренировка да е хабене на продукта?
03.08.12
00:20
Защото докато тренираш ще го изгориш този креатин. А идеята е да се натрупва в тялото. Друг фактор е, че ако го пиеш преди и след тренировка (това са д/г 10 грама) тялото за такъв кратък период от време (час-два) не може да усвои такова количество креатин => го изпикаваш :)
Ще се опитам да бъда максимално кратък:
Креатин се пие след тренировка, защото тогава тялото е в такова състояние, в което абсорбира всичко,което приеме. Именно по тази причина се пие протеин + креатин след тренировка (протеин преди и след), за да може тялото да го абсорбира, а не да го изгори. По този начин за следващата тренировка мускулът ще се е заредил с креатин.
Ако го изгориш по време на тренировка, какво тогава се случва с този който е в мускулите? :D
Аз нищо неразбирам от добавки, но така като се се замисля няма много логика в горното твърдение :) И как така ще изгори ако не е навлязъл в мускулите вече? То да не е барут да гори ей така :)
Просто си питам, наистина нищо неразбирам от добавки.
03.08.12
19:03
А аз така като се замисля няма много логика в горния въпрос. Ако целиш да се заяждаш недей. Ако целиш да натрупаш някакви знания прочети отново горния ми пост и ще намериш отговор на въпроса си!!!
03.08.12
20:56
То креатинът така се гори по време на тренировка,тва да не са мозъчни клетки ? ;)
Само да попитам мога ли да го комбинирам с протеин, защото един приятел ми каза да не ги смесвам. Той имаше предвид да не ги пия заедно а да разтравям първо едното, после другото... ноо... На едно място чета първо протеина, защото 30 мин след приема на креатин не трябва да се консумира нищо, други ми казват първо креатина за да има анаболен ефект ? На кое да вярвам ?